Παναθηναϊκός : Οι τέσσερις «καταλύτες» του Πογιάτος

Παναθηναϊκός : Οι τέσσερις «καταλύτες» του Πογιάτος

Ο Ισπανός προπονητής του Παναθηναϊκού περιμένει πολλά από τους Καρλίτος, Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες και Φακούντο, προκειμένου να επιλυθεί το δημιουργικό έλλειμμα.

Τόσο απέναντι στον ΟΦΗ, όσο και εναντίον της Λαμίας, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε δημιουργικό πρόβλημα. Για την ακρίβεια κυκλοφορούσε δύσκολα τη μπάλα και «έφτιαχνε» ευκαιρίες με το… σταγονόμετρο. Ασφαλώς, πρώτοι το παρατήρησαν ο Ντάνι Πογιάτος και ο Τσάβι Ρόκα, αλλά πιστεύουν ακράδαντα ότι θα το λύσουν. Με τις μεταγραφές που θα κλείσει ακόμα ο τεχνικός διευθυντής, με την καθημερινή δουλειά του προπονητή, αλλά και με τη βελτίωση παικτών-«κλειδιά» για την ταυτότητα του νέου Παναθηναϊκού.

Ο Ντάνι Πογιάτος θεωρεί πως όσο θα βελτιώνονται κάποιοι από τους βασικούς του, τόσο θα διευκολύνεται και το δικό του έργου. Διότι οι Καρλίτος, Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες και Φακούντο έχουν κομβικό ρόλο στο πλάνο του Ισπανού προπονητή. Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο και θα επιτρέψουν στις ιδέες του Πογιάτος να εφαρμοστούν σωστά. 

ΚΑΡΛΙΤΟΣ

Σε ένα ρόστερ που με εξαίρεση τον Αϊτόρ και τον Μακέντα, οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί δεν έχουν να επιδείξουν σημαντικό αριθμό τερμάτων ανά σεζόν, η αποδοτικότητα του Καρλίτος στο σκοράρισμα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της σεζόν. Ο Τσάβι Ρόκα τον επέλεξε για την εκτελεστική δεινότητα και στις συζητήσεις του, ο τεχνικός διευθυντής θεωρεί ότι ο Ισπανός στράικερ θα πετύχει περισσότερα από 20 γκολ στη Superleague.

Ένα νούμερο που είναι αναγκαίο, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει τουλάχιστον την τρίτη θέση. Υπό αυτό το πρίσμα, προκάλεσε έκπληξη η επιλογή του Ντάνι Πογιάτος να αρχίσει τον Καρλίτος ως αριστερό εξτρέμ στο φιλικό με τη Λαμία, για να «χωρέσει» στην ενδεκάδα και τον Μακέντα. Ωστόσο, ίσως να ήταν μία απλή δοκιμή.

ΑΪΤΟΡ

Ο Ρόκα και ο Πογιάτος τον επέλεξαν για να κάνει τη διαφορά στα άκρα του Παναθηναϊκού. O Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα έχει την ικανότητα να διεμβολίσει τις αντίπαλες άμυνες, να πατήσει περιοχή και να τελειώσει τη φάση είτε με σουτ, είτε με σέντρα. Αυτό περιμένει ο Πογιάτος, για να πάρει λύσεις στο «ξεκλείδωμα» των ομάδων που θα αμύνονται με το στυλ της Λαμίας. 

Όμως, η αγωνιστική κατάσταση του Ισπανού εξτρέμ μέχρι τώρα δεν δικαιολογεί τις προσδοκίες. Ασφαλώς, ο Αϊτόρ έχει ελαφρυντικά. Έμεινε για καιρό εκτός δράσης, αφού το ολλανδικό πρωτάθλημα διακόπηκε τον Μάρτιο, δεν ξανάρχισε ποτέ και ως αποτέλεσμα, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής προέρχεται από πολύμηνη αγωνιστική απραξία και αναζητά τη φόρμα του.  

ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν μάθει τον Λούκας Βιγιαφάνιες ως δεξιό εξτρέμ, όμως ο Ντάνι Πογιάτος πιστεύει ότι ο Αργεντινός έχει τα χαρακτηριστικά για να εξελιχτεί σε ένα εξαιρετικό «οχτάρι». Ο Πογιάτος περιμένει από τον Βιγιαφάνιες να «κουβαλάει» τη μπάλα και να ψάχνει συνεργασίες με τους επιθετικούς, ειδικά στα παιχνίδια απέναντι σε αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας, που δεν υπάρχει μεγάλος φόρτος δουλειάς στο ανασταλτικό κομμάτι.

Προς το παρόν, ο Αργεντινός δεν μπορεί να βοηθήσει τον Πογιάτος. Δεν γύρισε σε καλή αγωνιστική κατάσταση από το Μεξικό και υποτροπίασε σε έναν παλαιότερο τραυματισμό, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για 15 μέρες και να χάσει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ακόμα και αν οριστεί για τις 19/9. 

ΦΑΚΟΥΝΤΟ

Στα φιλικά ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει ανάπτυξη από τα άκρα, αφού δεξιά παίζουν οι νεαροί Σαμαράς και Τουρκοχωρίτης, ενώ αριστερά οι Ζαγαρίτης και Λασκαρίδης. Αριστερά ο Ντάνι Πογιάτος περιμένει μία μεταγραφή, ενώ δεξιά  αναμένει τη βελτίωση του Φακούντο Σάντσες. Ο Αργεντινός δεξιός μπακ δεν ήταν καλός εναντίον της Λαμίας, όμως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί και να ανακτήσει τη φόρμα του.

Άλλωστε, το Σάββατο δεν έχει συμπληρώσει ούτε μία εβδομάδα προπονήσεων στην Αθήνα. Ο Πογιάτος προσδοκά ότι με τον «κανονικό» Σάντσες, θα έχει έναν δεξιό μπακ ο οποίος θα παίζει ψηλά, θα δίνει πλάτος στην ανάπτυξη και θα επιτρέπει στην ομάδα να έχει περισσότερες επιλογές για να πλαγιοκοπήσει τον αντίπαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ