Ματέους Ρέις : Από το όνειρο της Σάο Πάολο στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό…

Ματέους Ρέις : Από το όνειρο της Σάο Πάολο στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό…

Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει την άφιξη του Ματέους Ρέις για το αριστερό άκρο της άμυνας και to10.gr ξετυλίγει το «κουβάρι» της πορείας του Βραζιλιάνου που πλησιάζει στον Ολυμπιακό.

Ο Ματέους Ρέις είναι ο εκλεκτός του Πέδρο Μαρτίνς για το αριστερό άκρο της άμυνας, όπως έχει αποκαλύψει to10.gr. Mε τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να τον αποκτήσει από τη Ρίο Αβε, δίνοντάς του τη θέση του Τσιμίκα στην ιεραρχία των αριστερών μπακ των Πειραιωτών. Και όχι άδικα, βέβαια, καθώς πρόκειται για έναν επιθετικό μπακ που βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας, έχει άριστη τεχνική κατάρτιση, διαβάζει καλά το παιχνίδι, είναι γρήγορος, δυνατός. Τη φετινή σεζόν ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σε όλη τη Liga NOS και συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της 5ης θέσης από τη Ρίο Αβε και την έξοδο στο Europa League.

Τα πρώτα του βήματα

Γεννημένος στις 08/02/1995, στο Σάο Πάολο. Ο μικρός Ρέις ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Σάο Πάολο. Πέρασε από όλα τα ηλικιακά γκρουπ, ώσπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Το 2012 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την παιδική του ομάδα, καθώς προβιβάσθηκε και στην 2η ομάδα των Βραζιλιάνων. Δύο χρόνια αργότερα ο Ρέις έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και ντεμπούταρε και επίσημα με τη φανέλα της Σάο Πάολο.

Οι δύο δανεισμοί και το comeback!

Ο τότε 20χρονος Ρέις έψαχνε λεπτά συμμετοχής, με την εμπειρία των συμπαικτών του στη Σάο Πάολο να μην του επιτρέπουν να κερδίσει χώρο στο ρόστερ. Ο αριστερός οπισθοφύλακας δόθηκε δύο χρονιές δανεικός στην πατρίδα του, ωστόσο δεν βγήκε κανένας κερδισμένος, καθώς δεν κατάφερε να πάρει τα απαραίτητα λεπτά συμμετοχής με αποτέλεσμα να επιστρέψει το 2014 στη Σάο Πάολο. Το comeback αυτό έμελλε να είναι και η καλύτερη εξέλιξη για τον Ρέις, καταφέρνοντας να αποδείξει πως αξίζει μία θέση στο ρόστερ της ομάδας που αγωνιζόταν από τα παιδικά του χρόνια. Τη σεζόν 2014/15 ο Ματέους Ρέις πραγματοποίησε 13 συμμετοχές με τους soberano, ενώ η επόμενη ήταν και η καλύτερη του με την ομάδα, καθώς ολοκλήρωσε με 17 εμφανίσεις, με τις δύο να είναι στο Copa Libertadores, όπου η Σάο Πάολο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ακόμη μια γεμάτη σεζόν στη Βραζιλία

Η Σάο Πάολο αποφάσισε να τον δώσει ξανά δανεικό, με τη Μπαχία, ομάδα της πρώτης κατηγορίας του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, να είναι η επόμενη του ομάδα. Ο Ρέις κατάφερε να αναδείξει όλα του τα στοιχεία πραγματοποιώντας, την πιο γεμάτη του σεζόν με 22 εμφανίσεις.

Η πρώτη Ευρωπαϊκή γεύση… και η εδραίωση στη «γηραιά ήπειρο»

Τον Ιανουάριο του 2018, ο Ρέις έκανε το μεγάλο ταξίδι για την Ευρώπη, για λογαριασμό της Πορτογαλικής Μορεϊρένσε. Ένα πέρασμα που ο 25χρονος το έχει ήδη ξεχάσει, καθώς δεν κατάφερε να καθιερωθεί, πραγματοποιώντας μόλις δύο εμφανίσεις. Ωστόσο το πείσμα και η θέληση του, τον έκαναν να μην τα παρατήσει επιστρέφοντας στη Liga NOS τον Ιούλιο, για χάρη της Ρίο Άβε. Εκεί ο Ματέους Ρέις βρήκε την «Ιθάκη» του, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλων των ανθρώπων της ομάδας. Την πρώτη του σεζόν, συμμετείχε σε 27 αγώνες, έχοντας και 5 ασίστ. Τη σεζόν που μας πέρασε ο Ρέις απέδειξε πως αξίζει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς τα ανεβοκατεβάσματα του, η ταχηδύναμη στο ένας εναντίον ενός και οι επιθετικές του αρετές τον κατατάσσουν στα «μοντέρνα» μπακ που ψάχνουν οι προπονητές τη σημερινή ημέρα. Ολοκλήρωσε μία εξαιρετική σεζόν, με τα νούμερα του (37 συμμετοχές, 1 γκολ, 6 ασίστ), να επαληθεύουν τον Πέδρο Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ