Τα «αστέρια» που θα λάμψουν (pics)

Τα «αστέρια» που θα λάμψουν (pics)

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Super League έχει ήδη ξεκινήσει και το 10.gr σας δίνει στο «πιάτο» όλους τους ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο ξεπέταγμα και να καθιερωθούν στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η κλεψύδρα αδειάζει και η Super League είναι πλέον προ των πυλών. Μετά από μία όχι και τόσο συνηθισμένη σεζόν, οι ομάδες είναι έτοιμες να αφήσουν πίσω την πανδημία και ετοιμάζονται να επιστρέψουν δριμύτερες για την αγωνιστική περίοδο 2020/21.

Ωστόσο η φετινή σεζόν ίσως αποδειχτεί μεγάλη ευκαιρία για τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες ήταν πιο συντηρητικές λόγω των οικονομικών προβλημάτων που επέφερε ο κορωνοϊός, με αποτέλεσμα να προβιβασθούν πολλά «πιτσιρίκια». Πολλοί νέοι πραγματοποιούν προπονήσεις με τις αντρικές ομάδες και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αρπάξει την ευκαιρία και σκοπεύουν να καθιερωθούν εκεί. Πάμε να τους δούμε λοιπόν…

Κωνσταντίνος Τζολάκης

Γεννημένος το 2002. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Οι ικανότητες του κάτω από τα δοκάρια, έχουν κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς να τον καθιερώσει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας των «ερυθρολεύκων», έχοντας αγωνιστεί και δύο φορές. Ο 17χρονος ντεμπούταρε στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς αγωνίστηκε και για 12 λεπτά κόντρα στον Άρη. Ο Πορτογάλος τεχνικός πιστεύει πολύ στο πρόσωπο του Τζολάκη, δείχνοντας το και στην τελευταία φιλική αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων», κόντρα στον Ατρόμητο,  με τον νεαρό τερματοφύλακα να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι. Ο νεαρός κίπερ θα έχει και τη μεγαλύτερη του ευκαιρία να συνδέσει το όνομα του με μία μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, καθώς αναμένεται να είναι ο βασικός τερματοφύλακας, κόντρα στον μεγάλο τελικό με την ΑΕΚ…

Βασίλης Σουρλής

Ένας από τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο Βασίλης Σουρλής. Γεννημένος στις 12 Νοεμβρίου του 2002, ο 17χρονος αγωνίζεται με την Κ19 κυρίως ως 10αρι και εξτρέμ, ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός τον τοποθετεί αρκετές φορές στον άξονα, ως 8αρι. Ο Σουρλής είχε συμμετάσχει και στην περσινή προετοιμασία του Ολυμπιακού, εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων». Ο Μαρτίνς πιστεύει πολύ στις ικανότητες του νεαρού και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον τελικό του Κυπέλλου.

Αποστόλης Μαρτίνης

Ακόμη ένα από τα δύνατα «χαρτιά» του Ολυμπιακού. Ο Αποστόλης Μαρτίνης (8/1/2001), ήταν επίσης παρών και στη φετινή προετοιμασία των «ερυθρολεύκων», καθώς ήταν μέσα στους ποδοσφαιριστές που ζήτησε ο Πέδρο Μαρτίνς από τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο 19χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, θεωρείται ένας «μοντέρνος» μπακ, έχοντας πολλά ανεβοκατεβάσματα και ένα αρκετά επιθετικό στυλ παιχνιδιού. Σίγουρα αξίζει να κρατήσετε το όνομα του…

Χρήστος Τζόλης

Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 2002, ο Χρήστος Τζόλης φαίνεται έτοιμος να ανταγωνιστεί τους «μεγάλους» και να τους βγάλει εκτός εντεκάδας. Δεν πρόκειται για κάποια νέα μεταγραφή του ΠΑΟΚ, αλλά για το «ταλεντάκι» που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του «Δικεφάλου του Βορρά». Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, βρήκε σύμμαχο τον κορωνοϊό, μπήκε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Ντεμπούταρε κόντρα στον Ολυμπιακό και από τότε έχει αγωνιστεί άλλες δέκα φορές. Στο Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο απέδειξε γιατί ο ΠΑΟΚ πιστεύει τόσο πολύ στις ικανότητες του. Σκόραρε δύο φορές κόντρα στη Μπεσίκτας, ενώ λίγο έλειψε στο δεύτερο ημίχρονο να πάρει την μπάλα σπίτι του… Ο 18χρονος κλήθηκε μάλιστα από τον Φαν Σιπ για τα ματς του Nations League. Μπορεί να μην πήρε λεπτά συμμετοχής, ωστόσο και μόνο η κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε τέτοια ηλικία, αποδεικνύει πως ο Τζόλης έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Γιάννης Μιχαηλίδης

Ο «Έλληνας Φαν Ντάικ» ή αλλιώς ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ θεωρείται ο επόμενος μεγάλος στόπερ του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτά του Ολλανδού «ογκόλιθου» της Λίβερπουλ. Στα 20 του πλέον ο Μιχαηλίδης έχει ήδη καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα των «ασπρόμαυρων», καθώς έκανε το ντεμπούτο του με την αντρική ομάδα στις 15 Ιανουαρίου κόντρα στον ΟΦΗ. Από τότε ακολούθησαν αρκετά λεπτά συμμετοχής, ενώ σκόραρε και ένα εντυπωσιακό γκολ στο Ηράκλειο, με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Χάρης Τσιγγάρας

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που είναι γεννημένος το 2000 και εμπιστεύεται ο Αμπέλ Φερέιρα, είναι ο Χάρης Τσιγγάρας. Ο νεαρός από το 2010 που εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ είχε επιλέξει για χρόνια να πηγαινοέρχεται από την Πορταριά Χαλκιδικής, όπου ζούσε με την οικογένειά του. Ο 19χρονος μέσος (δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20) προπονήθηκε σχεδόν όλη την περασμένη σεζόν με την πρώτη ομάδα και είναι ένας από τους νεαρούς που θα κρατήσει κατά πάσα πιθανότατα, ο Αμπέλ Φερέιρα στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Θεοδόσης Μαχαίρας

Γεννημένος στις 9 Μαϊου του 2000, ο Θεοδόσης Μαχαίρας κέρδισε τον Μάσιμο Καρέρα από τις πρώτες ημέρες του Ιταλού στην ΑΕΚ. Ο 20χρονος επιθετικός διαθέτει στοιχεία τα οποία σπανίζουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γρήγορος, ταχυδυναμικός, με έφεση στο σκοράρισμα. Ο Μαχαίρας πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την «Ένωση» κόντρα στην πρώην του ομάδα, τον Πανιώνιο και από τότε έγινε επίσημο μέλος της πρώτης ομάδας. Πρόκειται για έναν από τους νεαρούς που εμπιστεύεται περισσότερο ο Ιταλός κόουτς, καθώς τον είχε παρακολουθήσει και σε αρκετά παιχνίδια που είχε δώσει με την Κ19 των «κιτρινόμαυρων».

Ζίγκα Λάτσι

Ο Ζίγκα Λάτσι πρόκειται για εισήγηση Ίλια Ίβιτς. Ο 18χρονος Σλοβένος κεντρικός αμυντικός είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός κόντρα στον Πανιώνιο και μάλιστα ως βασικός! Ο Λάτσι είχε εντυπωσιάσει από τις πρώτες του ημέρες τους ανθρώπους της ΑΕΚ, με τον Μάσιμο Καρέρα να έχει μιλήσει για την ωριμότητα που βγάζει τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών γραμμών, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Θεωρείται ένα από τα next big thing του σλοβένικου ποδοσφαίρου, έχοντας αγωνιστεί σε όλες τις μικρότερες εθνικές της χώρας.

Πέταρ Καρακλάιτς

Ένα ακόμη στοίχημα του Ίλια Ίβιτς. Ο Πέταρ Καρακλάιτς αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, μετά από αρκετό «διάβασμα» του Σέρβου τεχνικού διευθηντή. Στα 20 του, έχει την ικανότητα να παίξει τόσο στα άκρα της επίθεσης που είναι η βασική του θέση, όσο και πίσω από τον επιθετικό, λόγω της άριστης τεχνικής του κατάρτισης. Οι εμφανίσεις του με την Προλετέρ κέντρισαν το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ομάδων της Σερβίας, ωστόσο η ΑΕΚ πρόλαβε με γρήγορες κινήσεις Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν και έκανε δικό της τον 20χρονο επιθετικό. Προπονείται κανονικά υπό τις οδηγίες του Μάσιμο Καρέρα και αναμένεται να πάρει αρκετές ευκαιρίες στο ροτέισιον της «Ένωσης».

Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Η περσινή σεζόν για τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη ήταν μόνο το ορεκτικό. Ο 20χρονος ακραίος επιθετικός πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν με τον Πανιώνιο, καθώς ξεχώρισε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, ολοκληρώνοντας με 6 γκολ και 2 ασίστ σε 23 συμμετοχές. Ο δανεισμός του τελείωσε, έχοντας πλέον τη μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Στο «τριφύλλι» τον εμπιστεύονται, με την μπάλα να περνάει στα πόδια του Εμμανουηλίδη πλέον…

Δημήτρης Σερπέζης

Ο δανεισμός του Δημήτρη Σερπέζη έμοιαζε σχεδόν σίγουρος στην αρχή της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού. Η παρουσία του 19χρονου μεσοεπιθετικού έχουν εντυπωσιάσει τόσο τον Ντάνι Πογιάτος, όσο και τον Τσάβι Ρόκα. Πλέον η παραμονή του στο ρόστερ συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, καθώς έχει κερδίσει πολλά «μπόνους». Μάλιστα η επιρροή που έχει ο Πογιάτος για τον 19χρονο φαίνεται πως είναι καθοριστική στην εξέλιξη του, με τον Σερπέζη να παρομοιάζει τον Ισπανό με «εκπαδευτικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ