ΠΑΣ Γιάννινα : Σαν να μην πέρασε μία μέρα…

ΠΑΣ Γιάννινα : Σαν να μην πέρασε μία μέρα…

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι και πάλι στην Superleague. Ο υποβιβασμός μετά από οκτώ χρόνια, πιο πολύ πείσμωσε παρά απογοήτευσε την ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία και στοχεύει να επιστρέψει στην πρώτη πεντάδα. Οι κινήσεις που έκαναν την διαφορά, ο νεαρός προπονητής και οι μεταγραφές που δείχνουν ότι γύρισε για να μείνει.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία μετά από μόλις ένα χρόνο απουσίας. Ο υποβιβασμός του, την σεζόν 2018/19 ήταν ο πρώτος μετά από οκτώ σεζόν, ωστόσο στις τάξεις του ελληνικού συλλόγου, ο στόχος ήταν η άμεση επιστροφή. Η ενίσχυση του ρόστερ συνδυάστηκε με την πρόσληψη του Αργύρη Γιαννίκη και ο ΠΑΣ ήταν έτοιμος για την κορυφή της βαθμολογίας που οδηγεί στην Superleague.

View this post on Instagram

Good to be back @super_league_gr ・・・ 🏟 Καλώς ήρθες στη #slgr @pasgianninafc ⚪🔵 #PasGiannina #welcome

A post shared by PAS Giannina FC (@pasgianninafc) on

Παρότι ο κορωνοϊός διέκοψε το πρωτάθλημα στις 20 αγωνιστικές, η ανωτερότητα του «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν αδιαμφισβήτητη. Με μόλις μία ήττα και διαφορά επτά βαθμών από τον δεύτερο, Απόλλων Σμύρνης, η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε δίκαια την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Βασικός λόγος της επιτυχίας, είναι η πληθώρα ποδοσφαιριστών που έβρισκαν δίχτυα, καθώς οι Κριζμάν, Λεό και Παμλίδης φιγούραραν στις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ. Οι δύο πρώτοι, τερμάτισαν με 10 τέρματα στο πρωτάθλημα ενώ ο τελευταίος με οκτώ.

Αν και το καλοκαίρι του 2019, ο σύλλογος είδε αρκετούς βασικούς παίκτες να αποχωρούν, η αντικατάστασή τους ήταν άμεση. Μερικά από αυτά τα ονόματα ήταν των Βελλίδη, Λίλα ενώ από τους δανεισμούς τους επέστρεψαν οι Μιχάιλ, Ευαγγέλου και Μάνος. Βέβαια, ο βασικός κορμός έμεινε ίδιος και η προσθήκη ποδοσφαιριστών στις θέσεις των αποχωρήσεων, αποδείχθηκε η κατάλληλη για την πρωτιά της Superleague 2.

Βέβαια, για να μπορούσε η ομάδα να επιστρέψει όσο πιο γρήγορα γινόταν στην Superleague, έπρεπε να γίνουν και ανάλογες μεταγραφές. Οι Αλέξανδρος Καρτάλης επέστρεψε από το εξωτερικό, όπως και ο Παντέλης Πανουργιάς. Ο Επαμεινώνδας Παντελάκης αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Χουτετσιώτης και Γαννίκογλου ήρθαν από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Ο προπονητής

Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές της Ελλάδας. Γεννήθηκε στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας από Έλληνες γονείς και ξεκίνησε εκεί την προπονητική του καριέρα. Το 2017 έκανε ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής, στον πάγκο της Έσεν όπου έμεινε για συνολικά 16 παιχνίδια, μέχρι να τον εντοπίσει η Άαλεν. Η πορεία του δεν ήταν τόσο καλή αφού μέτρησε 12 ήττες σε διάστημα 25 αγώνων, με αποτέλεσμα να απολυθεί τον Φλεβάρη του 2019. Στην ομάδα των Ιωαννίνων ξεχώρισαν αμέσως το ταλέντο του και τις προοπτικές που έχει και ήταν ο εκλεκτός για την επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Μέχρι την διακοπή, έκατσε στον πάγκο σε 25 ματς και είχε απολογισμό 19 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες.

Μένει ο «κορμός» και κινήσεις ενίσχυσης!

View this post on Instagram

H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Αργεντίνο αμυντικό Rodrigo Nahuel Erramuspe. Γεννημένος στις 3 Μαΐου του 1990 ξεκίνησε την καριέρα του από τη Lanus, ενώ μεταξύ άλλων έχει παίξει σε Huracan, Tigre, Union και στην Quito του Εκουαδόρ, την Medellin της Κολομβίας και την Blooming της Βολιβίας. Το 2014 κέρδισε το Copa Argentina με την Huracan, ενώ είναι κάτοχος τίτλων με τη Lanus και τη Nacional. Φθάνοντας στα Γιάννενα και υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο, δήλωσε στο pasgiannina.gr: “Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και σε μια ομάδα που έδειξε με κάθε τρόπο πόσο με ήθελε. Υπόσχομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε μια καλή πορεία φέτος.” Link: http://pasgiannina.gr/transfer/welcome-erramuspe/ #pas #pasgiannina #pasgianninafc #erramuspe

A post shared by PAS Giannina FC (@pasgianninafc) on

Το πρώτο πράγμα που ήθελε ο 40χρονος τεχνικός της ομάδας, ήταν η παραμονή των βασικών παικτών. Ο Ελληνογερμανός τεχνικός δεν επέτρεψε να φύγουν ποδοσφαιριστές που ήταν βαρόμετρα την περσινή σεζόν. Αντιθέτως, τα πλαισίωσε με ποδοσφαιριστές που διαθέτουν την ποιότητα να διατηρήσουν την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Μία από τις μεταγραφές που έκαναν αίσθηση, ήταν αυτή του Χουάν Ντομίνγκεθ από την Στουρμ ενώ το δεξί άκρο της άμυνας καλύφθηκε από τον Μανώλη Σάλιακα που έμεινε ελεύθερος από την Λαμία. Τέλος, η εμπειρία του Ροντρίγκο Εραμούσπε από το πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής, είναι αυτό που χρειάζεται η άμυνα του συλλόγου.

Στόχος η επιστροφή στις θέσεις της Ευρώπης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν επέστρεψε απλώς στην πρώτη κατηγορία αλλά είναι έτοιμος να επιστρέψει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ο ελληνικός σύλλογος, όσο ήταν στην Superleague αποτελούσε μία αξιόλογη δύναμη και μάλιστα, ήταν συνεχώς πάνω από την 8η θέση. Αυτό θέλει να πετύχει και φέτος. Να αποδείξει ότι ο υποβιβασμός ήταν μία κακή παρένθεση στην πορεία των τελευταίων χρόνων στην πρώτη εθνική.

Το πάρε – δώσε

ΗΡΘΑΝ

Μανώλης Σάλιακας, Ελλάδα, αμυντικός, 23 ετών, ελεύθερος από την Λαμία

Μάρβιν Πέερσμαν, Βέλγιο, αμυντικός, 29 ετών, ελεύθερος από την  Χαποέλ Τελ Αβίβ

Γιάννης Κάργας, Ελλάδα, αμυντικός, 25 ετών, ελεύθερος από την Λέβσκι Σόφιας

Χουάν Ντομίνγκεθ, Ισπανία, μέσος, 30 ετών, ελεύθερος από την Στουρμ Γκρατς

Ορέστ Κούζικ, Ουκρανία, επιθετικός, 25 ετών, έληξε ο δανεισμός του στην Ντέσνα Τσενίγκιβ

Σπύρος Βασιλάκης, Ελλάδα, αμυντικός, 20 ετών, έληξε ο δανεισμός του στην Παραμυθιά

Ροντρίγκο Εραμούσπε, Αργεντινή, αμυντικός, 30 ετών, ελεύθερος από Ατλέτικο Μπελγράνο

Μαξίμ Νάτιντσουκ, Λευκορωσία, επιθετικός, 18 ετών, ελεύθερος από Ντιναμό Μπρεστ

Γιώργος Δουμτσής, Ελλάδα, επιθετικός, 20 ετών, ελεύθερος από ΠΑΟΚ

ΕΦΥΓΑΝ

Απόστολος Σκόνδρας, Ελλάδα, αμυντικός, 31 ετών,ελεύθερος στην Βέροια

Μιχαήλ Μπουκουβάλας, Ελλάδα, αμυντικός, 32 ετών,ελεύθερος στην Βέροια

Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Ελλάδα, αμυντικός, 28 ετών, ελεύθερος

Κωνσταντίνος Περιστερίδης, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 29 ετών, ελεύθερος

Λάσα Σεργκελασβίλι, Γεωργία, αμυντικός, 28 ετών, ελεύθερος στην Ντιναμό Μπατούμι

Ορεστ Κούζικ, Ουκρανία, επιθετικός, 25 ετών, ελεύθερος στην Πάφο

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ