Χουανκάρ : Το όνειρο, ο εφιάλτης και η αναγέννηση (pics & vids)

Χουανκάρ : Το όνειρο, ο εφιάλτης και η αναγέννηση (pics & vids)

Το «τριφύλλι» κάνει δικό του τον Χουανκάρ και λύνει το πρόβλημα του αριστερού μπακ. Το «10» σας συστήνει τον ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε στην θυγατρική της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν μόνιμα δανεικός από την Μπράγκα και αναγεννήθηκε με την φανέλα της Μάλαγα.

Ο Παναθηναϊκός του Ντάνι Πογιάτος είχε χτενίσει όλη την αγορά ώστε να βρει τον εκλεκτό που θα καλύψει με επιτυχία την θέση του αριστερού μπακ. Αυτός είναι, τελικά, ο Χουανκάρ ή αλλιώς Χουάν Κάρλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στο «τριφύλλι».

Ο 30χρονος αμυντικός φοράει τα «πράσινα» με στόχο την αντικατάσταση του Εμάνουελ Ινσούα  αλλά και την αναβάθμιση του ρόστερ. Ένα προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης που πέρασε όλη την καριέρα του ως δανεικός και βρήκε την «Ιθάκη» του στην Μάλαγα. Η απίστευτη ιστορία με την Μπράγκα που έκανε τον γύρο του κόσμου και η ανάγκη για το επόμενο βήμα.

Ξεχώρισε στην Καστίγια αλλά προσγειώθηκε απότομα…

Ο, γεννημένος στις 30 Μαρτίου του 1990, άσος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η ποιότητα και το ταλέντο του ήταν οι λόγοι που ανέβαινε συνεχώς στα τμήματα υποδομής, φτάνοντας μέχρι και την δεύτερη ομάδα των «μερένχες». Στα μάτια των ανθρώπων του ισπανικού συλλόγου, ήταν ένας ποδοσφαιριστής που μπορούσε να κάνει την διαφορά, ωστόσο πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις ένα παιχνίδι με την πρώτη ομάδα.

Παρότι ήταν αμυντικός, σημείωσε 14 γκολ σε 62 συμμετοχές με την Καστίγια, με αποτέλεσμα να κάνει αρκετούς συλλόγους να θέλουν να τον αποκτήσουν. Τελικά, το καλοκαίρι του 2011, η Μπράγκα είναι ο σύλλογος που τον κάνει δικό της, πληρώνοντας, μάλιστα, το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Μία μεταγραφή που στην συνείδηση του 21χρονου, τότε, Χουανκάρ έμοιαζε με μία ευκαιρία ζωής, ωστόσο γρήγορα εξελίχθηκε σε «εφιάλτη».

Οι μόνιμοι δανεισμοί

Από την πρώτη χρονιά, ο Ισπανός παραχωρήθηκε δανεικός στην Σαραγόσα. Μπορεί να φάνηκε σαν μία κίνηση ώστε να πάρει λεπτά συμμετοχής, όμως ήταν απλά η αρχή. Παρά τις καλές εμφανίσεις και τα τρία γκολ σε 26 συμμετοχές, δεν επέστρεψε ποτέ στην Πορτογαλία. Στην λήξη του δανεισμού του, υπήρξε συμφωνία με την Ρεάλ Μπέτις για έναν καινούργιο. Παρέμεινε στην Ανδαλουσία για δύο χρόνια, με την ελπίδα ότι θα πάρει την ευκαιρία του στον πορτογαλικό σύλλογο. Σημείωσε συνολικά 52 παραστάσεις με επτά ασίστ στο ενεργητικό αλλά η πολυπόθητη επιστροφή, δεν ήρθε ποτέ.

Η Μπέτις δεν προχώρησε σε κανονική μεταγραφή αλλά ο νεαρός άσος δεν γύρισε στην Μπράγκα. Αντίθετα, παρέμεινε στην Ισπανία γιατί ο σύλλογός του, τα βρήκε με την Γρανάδα για έναν νέο δανεισμό. Η καθοδική πορεία της καριέρας του είχε ξεκινήσει και τα «φτωχά» στατιστικά του, το απέδειξαν. Όπως ήταν λογικό, η λήξη της συνεργασίας του με την ισπανική ομάδα, έκρυβε μία καινούργια αλλά αυτή την φορά, έμελλε να είναι ο τελικός προορισμός του.

Η περίεργη ιστορία με την Μπράγκα και οι δεύτερες σκέψεις για την καριέρα του

Το γεγονός ότι πέρασε έξι χρόνια από δανεισμό σε δανεισμό, δεν ήταν κάτι ευχάριστο για τον ίδιο. Έτσι είχε παραδεχθεί ο ίδιος, σε μία δήλωσή του στην ισπανική εφημερίδα «AS» το 2015. Συγκεκριμένα, παρότι ανήκε στην Μπράγκα, δεν αγωνίστηκε ποτέ στον πορτογαλικό σύλλογο ενώ είπε χαρακτηριστικά, ότι δεν έχει επισκεφθεί ούτε την… πόλη. Όπως ήταν φυσικό, η ιστορία του έκανε τον γύρο του κόσμου καθώς ήταν αρκετά ιδιαίτερη και περίεργη.

Ο ίδιος είχε σκεφτεί αρκετές φορές να τα παρατήσει, αφού είχε χάσει την όρεξη και την χαρά για το άθλημα. Μάλιστα, είχε πει ότι δεν είχε δει ούτε τους υπεύθυνους της ομάδας, κάτι που τον δυσαρεστούσε αρκετά. Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, παρότι ήταν ένα από τα ταλέντα της Καστίγια, κατέληξε να μετακομίζει από την μία περιοχή της Ισπανίας στην άλλη, ως δανεικός.

Η Μάλαγα τον «αναγέννησε»…

Το καλοκαίρι του 2015, η Μάλαγα γίνεται μία από τις ομάδες που τα βρίσκει σε όλα με την Μπράγκα και τον κάνει δικό της για δύο χρόνια. Στο μυαλό του Χουανκάρ, φαινόταν μία συνέχεια στον εφιάλτη που ζούσε από την στιγμή που έφυγε από την «ζεστασιά» της Ρεάλ, όμως δεν ήταν έτσι. Στην Ανδαλουσία ταίριαξε αμέσως στα θέλω του προπονητή του ενώ αγαπήθηκε από τον κόσμο. Κατάλαβε ότι εκεί θα έβρισκε τον χαμένο του εαυτό και έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν, γίνεται αυτό που περίμενε.

Η Μάλαγα προχωράει στην μεταγραφή του και η λύση του συμβολαίου του με την Μπράγκα, ολοκληρώνει την συμφωνία. Οι δανεισμοί σταματούν και ο Χουανκάρ αλλάζει οριστικά σύλλογο με στόχο την αναγέννησή του. Οι δύο ομάδες έδωσαν τα χέρια το καλοκαίρι του 2017 και με τον Ισπανό μπακ να έχει προϋπηρεσία ήδη δύο χρόνια, ήταν έτοιμος να κάνει την επανεκκίνηση στην καριέρα του. Συνολικά, έπαιξε σε 104 παιχνίδια και μέτρησε τέσσερα γκολ και επτά ασίστ ενώ αποτελούσε μία από τις βασικές μονάδες των Ισπανών.

Η ώρα για το επόμενο βήμα και τι μπορεί να προσφέρει στον Πογιάτος

Μετά από πέντε σεζόν παρουσίας, ο Χουανκάρ νιώθει έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Πιο έτοιμος από το καλοκαίρι του 2011 και θέλει, στο πλάι του Πογιάτος να αποδείξει στον ποδοσφαιρικό κόσμο την πραγματική αξία. Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη και την εμπειρία του στα γήπεδα της Ισπανίας, να είναι ο οδηγός του, ο 30χρονος αμυντικός ετοιμάζεται να κάνει την διαφορά με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Στο πρόσωπό του, τόσο ο Ρόκα, όσο και ο Ισπανός προπονητής, βλέπουν το μπακ που έλειπε από τον σύλλογο. Ένας επιθετικογενής αμυντικός, που μπορεί άνετα να έχει όλη την πλευρά ενώ αγωνίζεται και ως εξτρέμ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που πάταγε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που θέλει ο Ντάνι Πογιάτος από τα μπακ του. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει, είναι οι ακριβής σέντρες του αλλά και τα έξυπνα γυρίσματα μέσα στην περιοχή. Στα αμυντικά καθήκοντα είναι συνεπής, με καλά πατήματα αλλά και πολύ καλή φυσική κατάσταση..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ