Ολυμπιακός : Το deal της χρονιάς και η… καταιγίδα

Ολυμπιακός : Το deal της χρονιάς και η… καταιγίδα

Πως ο Εμβιλά έλυσε τον «γρίφο» της Σεντ Ετιέν. Και τι έρχεται την επόμενη εβδομάδα.

Η τέλεια εξέλιξη. Και επί της ουσίας: Το φινάλε της κουβέντας για την αποχώρηση του Γκιγιέρμε. Σπουδαίος ο Βραζιλιάνος, αλλά εκείνος που ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο χωρά στις αποσκευές του ένα πακέτο ικανοτήτων που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Όπως με τον Ομάρ έτσι και τώρα. Οι Ερυθρόλευκοι μοιάζουν να μετατρέπουν την απώλεια, σε ευκαιρία. Ο Γιαν Εμβιλά και ο Ραφίνια είναι δύο ποδοσφαιριστές που δύσκολα θα μπορούσε να τους φανταστεί στην Ελλάδα. Στην ίδια ομάδα. Στο ίδιο σχέδιο που οι πρωταθλητές υλοποιούν σε αυτή την τρίτη σεζόν του project Μαρτίνς.

Και ο Ολυμπιακός κατάφερε να τους αποκτήσει έχοντας την ίδια μέθοδο: Πληρώνοντας μόνο τα συμβόλαια τους. Όπως έκανε πέρσι με τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Όπως πρέπει να συμβαίνει όταν στέκεσαι μπροστά από αυτό το «ράφι»: Για να μπορεί και… να συμβεί.

Με βάση όσα μετέδωσαν οι Γάλλοι όλα παίχθηκαν στο σημερινό ραντεβού του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή με την διοίκηση της Σεντ Ετιέν. To10.gr σας είχε προϊδεάσει από χθες το βράδυ, ότι ο Γιαν Εμβιλά παίρνει πάνω του το θέμα με τους Στεφανουά που ενώ ήθελαν να χωρίσουν μαζί του αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους –για να γλιτώσουν από ένα κόστος οκτώ εκατ ευρώ- όταν έμαθαν για τον Ολυμπιακό, προέβαλαν απαιτήσεις. Ποιο ήταν το «κλειδί» για τη σημερινή συμφωνία; Η παρουσία του Χοσουινί Νιακατέ στα γραφεία της Σεντ Ετιέν. Του ατζέντη του Εμβιλά ο οποίος ως εδώ δεν είχε μιλήσει καθόλου με τους Γάλλους για το θέμα.

Βρέθηκε εκεί για δύο λόγους:

1ον διότι πολλοί και διάφοροι μάνατζερ ήθελαν να μπουν σφήνα στην υπόθεση δημιουργώντας ένα θολό τοπίο.

2ον Για να εξηγήσει στην Σεντ Ετιέν επέμενε να ζητά χρήματα, θα διεκδικούσε και ο ίδιος την προμήθεια για τα επόμενα δύο χρόνια του ενεργού deal. Προφανώς λοιπόν πάνω σε αυτή την «παρτίδα» βρέθηκε και η χρυσή τομή.

Ο Εμβιλά έμεινε ελεύθερος. Άρα μπορεί να προχωρήσει όπως έχει ήδη συμφωνήσει. Εξ ου και τα ρεπορτάζ πως παίρνει το αεροπλάνο για την Αθήνα. Αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή.

Εννοείτε πως από πλευράς Ολυμπιακού δεν βγαίνει… λέξη για το θέμα. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Και είναι και κάτι ακόμη αυτές τις ημέρες, που κάνει τους Ερυθρόλευκους ακόμη πιο επιφυλακτικούς. Ο τελικός κυπέλλου. Η αντίστροφη μέτρηση ως τον Βόλο. Δεν θέλει η διοίκηση σε καμία περίπτωση να υπάρξει… αποπροσανατολισμός. Ακόμη και για έναν καλό λόγο, όπως φαίνεται πως υπάρχει στην περίπτωση του Γιαν Εμβιλά.

Της πέμπτης καλοκαιρινής «μεταγραφής» έπειτα από τον Κρίστινσον, τον Ραφίνια, τον Χολέμπας και τον Πέπε. Και μιας και αναφέραμε τον 23άχρονο Πορτογάλο; Εκείνος από αυτή την εξέλιξη και αν είναι κερδισμένος. Διότι πλέον έχει τον χρόνο σύμμαχο. Η παρουσία του Εμβιλά στη μεσαία γραμμή –εάν και εφόσον- του δίνει το δικαίωμα να έχει ένα διάστημα προσαρμογής. Διάστημα που το έχει ανάγκη κάθε ποδοσφαιριστής. Πολλώ δε μάλλον κάποιος που φεύγει για πρώτη φορά από την πατρίδα του.

Φυσικά οι μεταγραφές του Ολυμπιακού δεν τελειώνουν εδώ: Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται ίσως η πιο ενδιαφέρουσα της μεταγραφικής περιόδου. Διότι εκεί αναμένεται να έρθουν στην επιφάνεια μια σειρά από υποθέσεις που οι Ερυθρόλευκοι δουλεύουν με συνέπεια. Και που πιθανότατα θα αποδείξει για πολλοστή φορά αυτό που με συνέπεια συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Πως οι Πειραιώτες έχουν τον τρόπο τους να δημιουργούν εκπλήξεις.

Από τα ονόματα που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες, πέραν φυσικά από τον Εμβιλά, υπαρκτό 100% είναι μόνο του Ματέους Ρέις. Ο Ολυμπιακός όμως ετοιμάζει και άλλα πράγματα. Μια μικρή… καταιγίδα με θέα στην ενίσχυση για τη νέα σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ