Ολυμπιακός : Το νέο συμβόλαιο του Σεμέδο και ένα περίεργο πορτογαλικό παραμύθι

Ολυμπιακός : Το νέο συμβόλαιο του Σεμέδο και ένα περίεργο πορτογαλικό παραμύθι

To10.gr εξηγεί γιατί όσα ανέφερε δημοσίευμα της «O'Jogo» απλά δεν υπάρχουν και τι πραγματικά ισχύει με το νέο συμβόλαιο του Σεμέδο.

Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Ρούμπεν Σεμέδο. Και αυτό είναι κάτι που ξεκαθαρίστηκε σε κάθε τόνο, τόσο από τον σύλλογο όσο και (κυρίως) από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ήταν αυτός που κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίας του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη μίλησε στον Πορτογάλο στόπερ για το νέο του συμβόλαιο.

Για την ακρίβεια, αυτό που είπε στον Σεμέδο ο κ. Μαρινάκης ήταν ότι ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ. Και ότι θα του γίνει πρόταση για νέο συμβόλαιο, με τέτοιους όρους ώστε και ο ίδιος να είναι χαρούμενος και να έχει το μυαλό του μόνο στο ποδόσφαιρο και το καλό της ομάδας. Λόγια που ικανοποίησαν απόλυτα τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό. Αλλά και τον Πέδρο Μαρτίνς, που δεν έχει κρύψει ότι θεωρεί κομβικό ποδοσφαιριστή τον Σεμέδο, ειδικά ενόψει των αγώνων με την Ομόνοια.

Σήμερα, λοιπόν, κυκλοφόρησε από την Πορτογαλία και την εφημερίδα «O’Jogo» ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Ρούμπεν Σεμέδο είπε «όχι» στο νέο συμβόλαιο που του πρότεινε ο Ολυμπιακός. Ένα συμβόλαιο -κατά τους ευφάνταστους Πορτογάλους- με ετήσιες απολαβές και χρονική διάρκεια 5 χρόνων. Ένα συμβόλαιο, ωστόσο, που είναι ένα κακοστημένο παραμύθι. Διότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Σεμέδο. Και για αυτό ενημερώθηκε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Τον άνθρωπο που τον πληρώνει. Τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και αποκρίθηκε θετικά στην ενημέρωση από τον ηγέτη του Ολυμπιακού. Αλλά στη συγκεκριμένη κουβέντα, ούτε αριθμοί έπεσαν στο τραπέζι ούτε χρόνια για το νέο συμβόλαιο.

Οσα αναφέρουν οι Πορτογάλοι, λοιπόν, είναι πράγματα που δεν έχουν συμβεί. Δεν υπάρχουν, απλά. Και μάλιστα είναι τόσο ακραίες και «χοντρές» ανακρίβειες, που αποδεικνύονται απλά και μόνο από την καταγραφή των δεδομένων. Όπως για παράδειγμα τα οικονομικά δεδομένα που καταγράφει η «O’Jogo». Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Κατ’ αρχάς, Ολυμπιακός και Σεμέδο δεν έχουν καθίσει ακόμη στο τραπέζι για να βάλουν κάτω τους όρους της νέας συμφωνίας τους. Εχουν συμφωνήσει ότι θέλουν να συνεχίσουν, αλλά τίποτε πέραν αυτού. Επιπλέον, το τρέχον συμβόλαιο του Σεμέδο προβλέπει απολαβές που φτάνουν σχεδόν τις 700.000 €. Πώς, λοιπόν, θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να μιλήσει για επέκταση της συνεργασίας τους με τους ίδιους όρους; Και με… 5ετές συμβόλαιο, που δεν έχει προσφέρει σε κανέναν ποδοσφαιριστή; Ούτε καν στους 20χρονους;

Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα αυτό εξυπηρετεί κάποιον σκοπό. Αλλά αυτό δεν αφορά στον Ολυμπιακό. Διότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους. Ο Μαρτίνς ήταν ο πρώτος που έθεσε θέμα παραμονής του Σεμέδο. Και από τη στιγμή που το θέμα έφτασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, που επίσης μίλησε για επέκταση της συνεργασίας τους, οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση είναι περιττή.

Στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι ρευστά. Και αύριο μπορεί να εμφανιστεί μια μεγάλη πρόταση για τον Σεμέδο, που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα δελεάσει και τον ίδιο και τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή, όμως, αυτό που ισχύει είναι ότι Ολυμπιακός και Σεμέδο ετοιμάζονται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Αφού πρώτα τελειώσουν τα παιχνίδια με την Ομόνοια, που είναι τα σημαντικότερα της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ