«Θα κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Τάνκοβιτς»

«Θα κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Τάνκοβιτς»

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ, με τον δημοσιογράφο της σουηδικής ιστοσελίδας «expressen», Ανέλ Άβντιτς να σκιαγραφεί αποκλειστικά για to10.gr το προφίλ του «κιτρινόμαυρου» μεταγραφικού αποκτήματος.

Με… καθυστέρηση λίγων μηνών, ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς έγινε παίκτης της ΑΕΚ. Ο σοβαρός τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία και το απρόσμενο διαζύγιο με τον Μπράιτ Ενομπακάρε, κινητοποίησαν τον Ίλια Ίβιτς, που με ταχύτατους ρυθμούς έκλεισε το deal με τον 25χρονο παίκτη. Ο Σουηδός εξτρέμ ήρθε στη χώρα μας, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ενισχύονται σημαντικά με έναν παίκτη που ήταν από τα πρώτα… βιολιά της Χάμαρμπι. Το καλοκαίρι του 2017, ο Τάνκοβιτς άφησε την Αλκμαάρ (77 συμμετοχές, 16 γκολ, 12 ασίστ), μετακομίζοντας στην Σουηδία για λογαριασμό της Χάμαρμπι.

Με τον σύλλογο της Στοκχόλμης έκανε σπουδαία πράγματα, καθώς σε 93 αναμετρήσεις, σημείωσε 34 γκολ, ενώ μοίρασε και 15 ασίστ στους συμπαίκτες του. Μάλιστα, είχε ψηφιστεί και καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2019 στο πρωτάθλημα (Allsvenskan) από την Ένωση Ποδοσφαιριστών Σουηδίας.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς έγινε «κιτρινόμαυρος», με τον ρεπόρτερ της «expressen», Ανέλ Άβντιτς να σκιαγραφεί αποκλειστικά για to10.gr το προφίλ του Σουηδού εξτρέμ.

«Πολύ καλός ο Τάνκοβιτς, θα κάνει τη διαφορά»

Ο δημοσιογράφος της σουηδικής ιστοσελίδας «expressen», Ανέλ Άβντιτς μίλησε σto10.gr, αποθεώνοντας το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Μάσιμο Καρέρα.

Ο Σουηδός ρεπόρτερ έσταξε… μέλι για την τεχνική κατάρτιση του Τάνκοβιτς, ενώ τόνισε πως είναι πολύ καλός στα τελειώματα.

«Είναι πολύ άνετος με την μπάλα. Έχει υπέροχη τεχνική κατάρτιση και κατανόηση του παιχνιδιού. Ίσως δεν έχει πολύ ταχύτητα, αλλά το αντισταθμίζει με την υπέροχη τεχνική και ευφυΐα μεταξύ των γραμμών.

Ο Τάνκοβιτς είναι πολύ καλός στα τελειώματα και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για τον εαυτό του αλλά και για τους συμπαίκτες του. Νομίζω ότι τα στατιστικά του τα λένε όλα».

Hammarbys Muamer Tankovic slår tillbaka mot kritiken | Aftonbladet

Ο Άβντιτς υπογράμμισε, πως ο 25χρονος παίκτης μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση του επιθετικού μέσου.

Είναι πολύ ευέλικτος. Στη Χάμαρμπι, έπαιζαν 4-2-3-1 – και ο Τάνκοβιτς έπαιζε ως αριστερός winger. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερή του θέση. Αλλά, μπορεί επίσης να παίξει σε επίθεση τριών ατόμων, αλλά και ως επιθετικός μέσος».

Ο δημοσιογράφος της «expressen» εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχία του 25χρονου στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι θα κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο για να ενσωματωθεί και να βρει το δρόμο του στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Ο Τάνκοβιτς έχει ήδη αποδείξει ότι είναι αρκετά καλός για να παίξει σε διεθνές επίπεδο, όταν πέρυσι ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας. Στα 3,5 χρόνια με την Χάμαρμπι, έχει μεγαλώσει ως άτομο και παίκτης».

Στο στρατόπεδο της Χάμαρμπι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εικόνα του Τάνκοβιτς, με τους ανθρώπους της σουηδικής ομάδας να τονίζουν πως ανέβασε επίπεδο το κλαμπ.

«Στην Χάμαρμπι ήταν πολύ ικανοποιημένοι με τον Τάνκοβιτς. Μίλησα νωρίτερα σήμερα με τον αθλητικό διευθυντή της Χάμαρμπι και ήταν πολύ ξεκάθαρος με το ότι ο Τάνκοβιτς βοήθησε να ανεβάσει το κλαμπ σε άλλο επίπεδο.

Όταν ο Τάνκοβιτς ήρθε στη Χάμαρμπι το 2017 ήταν μια ομάδα στο μέσο της βαθμολογίας. Αλλά, ο Μουαμέρ συνείσφερε και βοήθησε τον σύλλογο και τον καθιέρωσε σε μια κορυφαία ομάδα στο Allsvenskan. Πέρυσι, ήταν ο δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα, ενώ οδήγησε και τον σύλλογο στο Europa League».

Muamer Tankovic stannar i Hammarby - HD

Τέλος, ο Σουηδός ρεπόρτερ αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη σχέση του Τάνκοβιτς με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

«Έχει στενή σχέση με τον Ζλάταν. Όταν ο Ίμπραίμοβιτς βρισκόταν στη Στοκχόλμη τον Φεβρουάριο, κάνοντας προπόνηση με την Χάμαρμπι, περνούσαν πολύ χρόνο μαζί. Μερικές φορές, πήγαιναν στην πόλη για να πιούν έναν καφέ και μια φορά, ο Μουαμέρ πήγε στο σπίτι του Ζλάταν για δείπνο με μερικούς συμπαίκτες του».

Tankovic om Zlatan i allsvenskan: "Inte så jag kommer ihåg honom" - FotbollDirekt

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ήρθε στην ΑΕΚ, έχοντας πολύ καλά στατιστικά και θετικές γνώμες. Μένει να φανεί, αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των «κιτρινόμαυρων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ