Η ώρα του Πέπε που… έφτασε, το Champions League και ο τραυματισμός που τον τρέναρε

Η ώρα του Πέπε που… έφτασε, το Champions League και ο τραυματισμός που τον τρέναρε

Μετά τη λίστα του Champions League, ο Πέδρο Μαρτίνς βάζει τον υγιή και έτοιμο Πέπε και στο φιλικό με τον Λεβαδειακό (09/10, 18:00) και τον προετοιμάζει για τα επίσημα.

Η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να συμπεριλάβει τον Πέπε Ροντρίγκες στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού, προξένησε απορίες σε ορισμένους. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι αποτελεί τουλάχιστον υπερβολή το να… απορεί κάποιος γιατί ο προπονητής επέλεξε να έχει στη διάθεσή του έναν ποδοσφαιριστή, για την απόκτηση του οποίου επέμενε σχεδόν έξι μήνες και για τον οποίο δαπανήθηκαν 3.5 εκατ. ευρώ από τον σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τον Πέπε την πιο ακριβή φετινή μεταγραφή του για να τον αφήσει εκτός του «μεγάλου πάρτι». Τον θέλει πρωταγωνιστή. Και στο Champions League. Και για αυτό ήταν τουλάχιστον περιττό να πιστεύει οποιοσδήποτε ότι δεν θα ήταν στη λίστα. Πόσο μάλλον, ότι θα μπορούσε να μείνει εκτός από έναν εξαιρετικό, μεν, ποδοσφαιριστή όπως ο Τιάγκο Σίλβα, που όμως ήρθε στην Ελλάδα μόλις την περασμένη Παρασκευή και ουσιαστικά δεν πρόλαβε να προπονηθεί υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς.

Αφήνουμε στην άκρη τα της λίστας, όμως, και πάμε στην ουσία. Ο Πέπε ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να γίνει βασικό γρανάζι της μηχανής του Ολυμπιακού. Να γίνει ένας παίκτης που θα ανεβάσει επίπεδο την ποιότητα και τη δημιουργία στο παιχνίδι των Πειραιωτών. Αυτό πιστεύει ο Μαρτίνς. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει. Επενδύοντας στην ικανότητα του 23χρονου (20/05/1997) μέσου να φτιάχνει το παιχνίδι των ομάδων του, λειτουργώντας ως Playmaker.

Ο Πέπε δεν είναι σκληρός. Δεν είναι ο παίκτης που θα δώσει μάχες σώμα με σώμα και θα κυριαρχήσει. Αλλά είναι καλλιτέχνης με την μπάλα στα πόδια του. Πασάρει καλά, σωστά, όταν και όπου πρέπει. Κινείται στους χώρους, παίρνει μέτρα στο γήπεδο, κάνει πράγματα που λατρεύουν οι προπονητές. Και κυρίως κάνει όλα τα… απλά σε εντυπωσιακό βαθμό. Με τον Μαρτίνς να υποστηρίζει στις συζητήσεις που κάνει, πως όταν μπει στο rotation και βρει ρυθμό, θα δώσει στοιχεία στο παιχνίδι των νταμπλούχων που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Το βασικό ερώτημα, πλέον, είναι πότε θα τον δούμε να παίζει. Ή τουλάχιστον πότε θα τον δει ο Μαρτίνς. Με τις πληροφορίες από το Ρέντη να αναφέρουν ότι η ώρα έφτασε. Καθώς όλα δείχνουν ότι ο Πέπε θα ξεκινήσει βασικός στο φιλικό παιχνίδι της Παρασκευής, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό (18:00).

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟ

Ο Πορτογάλος μέσος ήρθε στην Ελλάδα με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Εκανε θεραπείες και εν τέλει μπήκε στις προπονήσεις. Ωστόσο μία νέα ενόχληση έδειξε θλάση. Και για αυτόν τον λόγο μπήκε σε πρόγραμμα αποκατάστασης. Πλέον είναι απολύτως καλά. Και εδώ και μία εβδομάδα προπονείται με τους συμπαίκτες του και σε φουλ ρυθμό. Χωρίς ενοχλήσεις. Και έτοιμος να αρχίσει να συμμετέχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού.

Για αυτόν τον λόγο ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει ότι θα τον χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι να παίξει και στο «8» και όχι μόνο στο «6». Καθώς ο 50χρονος τεχνικός θεωρεί ότι έχει στοιχεία που ταιριάζουν περισσότερο σε box to box μέσο, παρά σε «κόφτη». Και δεν είναι μυστικό ότι ουσιαστικά τον βλέπει σαν μία περίπτωση Γκιγιέρμε, σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς κυκλοφορεί την μπάλα και πώς βοηθάει δημιουργικά.

Βεβαίως, όλα αυτά είναι θεωρητικά. Ο Μαρτίνς θέλει από τον συμπατριώτη του να δείξει τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Σε συνθήκες κανονικού αγώνα. Θέλει να τον δικαιώσει για την επιμονή του. Πιστεύει ότι θα το κάνει. Και για αυτό, εάν το τεστ με τον Λεβαδειακό πάει όπως υπολογίζει, πολύ σύντομα θα δούμε και την πρώτη επίσημη συμμετοχή του. Ισως ακόμη και στον προσεχή αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ