Ολυμπιακός : Ποιος μπορεί να γίνει ο επόμενος Σουντανί (vids)

Ολυμπιακός : Ποιος μπορεί να γίνει ο επόμενος Σουντανί (vids)

Το «δεδικασμένο» με τον Σουντανί δείχνει τον… δρόμο στους Λοβέρα, Κάιπερς, Τιάγκο Σίλβα και Μπρούνο.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού. Τη λίστα με τα ονόματα των παικτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αναγκάζεται να αφήσει εκτός δύο φετινές μεταγραφές των Πειραιωτών, αλλά και παίκτες όπως οι Λοβέρα και Μπρούνο.

Η πληθώρα επιλογών που έχει στα χέρια του ο Ιβηρας προπονητής του προκάλεσαν έναν «ευχάριστο» πονοκέφαλο, αφού έπρεπε να επιλέξει τους παίκτες που θα αφήσει εκτός λίστας. Μετά το φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός με τα Χανιά, στο οποίο ο Χιλάλ Σουντανί σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ και έδειξε ότι είναι σε θέση να βοηθήσει, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να συμπεριλάβει στη λίστα τον Αλγερινό μεσοεπιθετικό και να αφήσει εκτός τους: Τιάγκο Σίλβα, Κρίστινσον, Λοβέρα, Μπρούνο, Κάιπερς και Αλέν. Δύο φετινές μεταγραφές, αλλά και παίκτες όπως είναι ο Λοβέρα και Μπρούνο. Ο Αργεντινός πέρσι ήταν από τους ποδοσφαιριστές  που πήραν πολλές ευκαιρίες από τον Πορτογάλο, ενώ ο Βραζιλιάνος έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου ως μπακ και γενικά είναι ένας από τους παίκτες που υπολογίζει ο τεχνικός των Πειραιωτών για τη μεγάλη και δύσκολη φετινή σεζόν.

Υπάρχουν όμως και μια σειρά από «δεδικασμένα» που υπενθυμίζουν ένα βασικό αξίωμα: Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία ή ομάδα που αρχίζει τη σεζόν, αλλά εκείνη που την τελειώνει. Τέσσερα τα μεγάλα παραδείγματα της τελευταίας εξαετίας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο Κώστας Φορτούνης το 2014, οι Τζίμι Ντουρμάζ και Νταβίδ Φουστέρ το 2015 και πέρσι ο Χιλάλ Σουντανί. Ολοι τους έμειναν εκτός ευρωπαϊκής λίστας στην αρχή της σεζόν, αλλά δεν τα παράτησαν. Δούλεψαν σκληρά, έβγαλαν… μάτια με τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα και βοήθησαν τον Ολυμπιακό να πετύχει τους εγχώριους στόχους τους.

Ο Κώστας Φορτούνης που τον Σεπτέμβρη του ΄14 έμεινε εκτός «Champions League» από τον Μίτσελ. Οι Τζίμι Ντουρμάζ και Νταβίδ Φουστέρ που δεν χώρεσαν στη λίστα Σεπτέμβρη του ΄15 από τον Μάρκο Σίλβα. Και βέβαια ο Χιλάλ Σουντανί που πέρσι «κόπηκε» από τον Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένες οι θέσεις που έχει ο προπονητής στη διάθεση του για την ευρωπαϊκή λίστα. Πολύ μεγαλύτερες οι «ανάγκες» όμως για την ομάδα. Ο Ολυμπιακός όσο επιχειρεί στον πόλεμο των Άστρων θα πρέπει να διατηρεί τον πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να βρει λύσεις από το rotation. Θα πρέπει να ψάξει στο βάθος του ρόστερ του. Πέρσι ο «αποκλεισμένος» Σουντανί έδωσε 6 γκολ και 5 ασίστ μέχρι τον Δεκέμβρη στη Σούπερ Λιγκ. Ο Ντουρμάζ είχε 5 γκολ και 4 ασίστ στο ίδιο διάστημα το ΄15.

Ο Φορτούνης και ο Φουστέρ όχι μόνο δεν απογοητεύτηκαν αλλά στον δεύτερο γύρο των δικών τους σεζόν «μόνο Ελλάδα» αποδείχθηκαν καταλύτες. Να δούμε λοιπόν αν υπάρχει κάποιος που θα ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι από τους Τιάγκο Σίλβα, Μπρούνο, Μάξι Λοβέρα και Ούγκο Κάιπερς που δεν χώρεσαν στη φετινή λίστα. Ακόμη και από τους Κρίστινσον και Άλεν που δίνουν βάθος στις επιλογές για τον τερματοφύλακα.

Η φετινή σεζόν είναι μεγάλη και δύσκολη. Ο Πέδρο Μαρτίνς το γνωρίζει καλά και ξέρει ότι χρειάζεται όλους τους παίκτες που υπάρχουν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, προκειμένου ο Ολυμπιακός να πετύχει τους στόχους τους. Επρεπε όμως να κάνει κάποιες επιλογές, αφού ο αριθμός των ονομάτων που έπρεπε να στείλει στην UEFA είναι συγκεκριμένος.

Οσοι έμειναν εκτός δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζονται από τον Πορτογάλο προπονητή. Το «δεδικασμένο» με τον Σουντανί αποδεικνύει ότι μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να μην βάζει στη λίστα κάποιον παίκτη, αλλά τον υπολογίζει κανονικά για τις εγχώριες διοργανώσεις. Είναι δεδομένο επίσης ότι οι Τιάγκο Σίλβα, Μπρούνο, Λοβέρα, Κάιπερς, αλλά και οι δύο πορτιέρο που έμειναν εκτός λίστας θα έχουν τις ευκαιρίες τους από τον Πέδρο Μαρτίνς και είναι στο χέρι τους να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν οι νέοι… Σουντανί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ