Ολυμπιακός : Όταν ο Γιουσέφ βγάζει επαναληπτική καραμπίνα

Ολυμπιακός : Όταν ο Γιουσέφ βγάζει επαναληπτική καραμπίνα

O Ελ Αραμπί βρήκε ρυθμό. Και αυτό είναι το καλύτερο νέο για τον Ολυμπιακό.

Θα συζητιέται για καιρό στον Ρέντη. Και απολύτως λογικά αν σκεφτεί κανείς ότι το φιλικό παιχνίδι της Παρασκευής στο Ραμπάτ ανάμεσα στο Μαρόκο και τη Σενεγάλη (3-1) είχε στην πραγματικότητα φόντο Ερυθρόλευκο. Από τη μια ο Ουσεινού Μπα στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο και από ένα σημείο και έπειτα (56΄) με τον Παπ Αμπού Σισέ παρτενέρ του στη καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων. Και από την άλλη το φονικό ένστικτο του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Πέρασε σαν αλλαγή στο 77΄πρόλαβε να βάλει την υπογραφή του σκοράροντας το τρίτο γκολ της ομάδας του με μια κεφαλιά από τις σπεσιαλιτέ του.

Πρώτο «εθνικό γκολ» για τον 33άχρονο στράικερ από τον Μάρτη του ΄16, αλλά μην βιαστεί κανείς για συμπεράσματα. Ουσιαστικά από τότε, τώρα ξαναφορά το εθνόσημο ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Ο Ελ Αραμπί κλήθηκε από τον εκλέκτορα Βαχίντ Χαλιχοζιτς πέρσι τον Νοέμβρη όταν άρχισε ο θόρυβος με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έπαιξε ένα τέταρτο σαν αλλαγή στο ματς των προκριματικών με τη Μαυριτανία (0-0, 15/11/19). Την Παρασκευή πήρε άλλο τόσο χρόνο συμμετοχής. Και όπως αποδείχθηκε του έφτασε μια χαρά.

Επαναληπτική καραμπίνα

Έχει μεγάλη σημασία για τους Ερυθρόλευκους να βρίσκεται ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σε τροχιά γκολ. Και ο Μαροκινός αν μη τι άλλο δείχνει και πάλι «ζεστός». Έχει τέσσερα γκολ στις τελευταίες πέντε συμμετοχές του, από τις 23 Σεπτέμβρη και πέρα. Γκολ με την Ομόνοια (2-0) και τον Παναιτωλικό (2-0) στο Καραϊσκάκης. Γκολ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (1-1), γκολ με την εθνική του ομάδα. Μόνο στη Λευκωσία δεν σκόραρε στη ρεβάνς με την Ομόνοια, αλλά εκεί το ματς έληξε 0-0.

Ο 33άχρονος απέδειξε πέρσι ουκ ολίγες φορές πως λειτουργεί σαν… επαναληπτική καραμπίνα. Σκόραρε σε βάρος όλων των αντιπάλων του Ολυμπιακού στα κύπελλα Ευρώπης από τον Αύγουστο και πέρα όταν μπήκε στο rotation (Κράσνονταρ, Τότεναμ, Μπάγερν, Ερυθρός Αστέρας, Άρσεναλ, Γουλβς). Σκόραρε σε τέσσερα ματς και είχε κερδισμένο πέναλτι στο πέμπτο από τα έξι πρώτα της περσινής Σούπερ Λιγκ. Είχε 13 γκολ στο πρωτάθλημα σε δύο μήνες (από τις 7/12/19 ως τις 15/2/20) με χατ τρικ (Λαμία) αλλά και τρεις αναμετρήσεις όπου έβαλε από δύο γκολ (Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος) σε σύνολο οκτώ αγώνων.

Γκολ με σημασία

Και γενικώς όταν σκοράρει ο Ελ Αραμπί τα πράγματα πάνε καλά για τον Ολυμπιακό. Στις 17 αναμετρήσεις που ο Μαροκινός έχει βάλει γκολ στη Σούπερ Λιγκ οι Ερυθρόλευκοι έχουν κερδίσει τις 16 και θα κέρδιζαν και τη 17η (την περασμένη Κυριακή στα Γιάννενα) αν το VAR δεν αλλοίωνε το αποτέλεσμα στο φινάλε. Παράλληλα τα οκτώ γκολ στην Ευρώπη απλώνονται σε τέσσερις νίκες (Κράσνονταρ, Ερυθρός Αστέρας, Άρσεναλ, Ομόνοια), μια ισοπαλία (Γουλβς) και δύο ήττες (με Μπάγερν Μονάχου στο Φάληρο και Τότεναμ στο Λονδίνο) όπου οι Ερυθρόλευκοι έκαναν δύο καταπληκτικές εμφανίσεις.

Εφόδιο όλο αυτό εν όψει των δύσκολων που έρχονται. Έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον ανήφορο που απλώνεται μπροστά του, τον σέντερ φορ του. Εκείνον που κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο εύκολα. Σημειωτέο πως ο Ατρόμητος είναι μια από τις ελάχιστες Σούπερ Λιγκ ομάδες που ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν έχει ανοίξει λογαριασμό.

Αντίθετα με τη Μαρσέιγ, που ακολουθεί στο πρόγραμμα, ο Μαροκινός έχει παρελθόν. Την πλήγωσε Αύγουστο του 2010 οδηγώντας την τότε ομάδα του την Καέν σε ένα σπουδαίο «διπλό» (1-2) στη Μασσαλία. Ο Ελ Αραμπί είχε πετύχει το γκολ της νίκης, στο 86΄. Ποιος ξέρει μπορεί να το θυμάται και ο Ματιέ Βαλμπουενά, που εκείνο το βράδυ φορούσε τα αντίπαλα χρώματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ