ΠΑΟΚ : Δέκα «καυτές» ερωτήσεις για τον Όλαφ Ρέμπε

ΠΑΟΚ : Δέκα «καυτές» ερωτήσεις για τον Όλαφ Ρέμπε

Ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ καλείται να απαντήσει σε μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα και να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο του συλλόγου, που «βράζει» με τον Ιβάν Σαββίδη και τα golden boys του Δικεφάλου.

Οι ανακοινώσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ έστησαν στον τοίχο τη διοίκηση και τα golden boys του Δικεφάλου, με τους Ασπρόμαυρους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να κατευνάσουν τα πνεύματα και να καλύψουν κάτω από το χαλί τα πολλά προβλήματα που ανέδειξαν οι οπαδοί του συλλόγου.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τις σκληρές ανακοινώσεις που εξέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι ΣΦ του Δικεφάλου, την Τετάρτη (14/10, 15:00) ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ολαφ Ρέμπε, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα θέματα που απασχολούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Γερμανός θα προσπαθήσει να δώσει εξηγήσεις για τις μεταγραφές που έγιναν ή δεν έγιναν και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος του Βορρά, σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο.

Οι απορίες που καλείται να λύσει ο Όλα Ρέμπε είναι πολλές. Όπως και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την διαχείριση που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες. Τόσο από τον Αμπέλ Φερέιρα όσο και από τη διοίκηση του συλλόγου. Σημαντικά ερωτήματα, τα οποία χρήζουν απαντήσεων, μέσα από τις οποίες θα προσπαθήσει να εξηγήσει στον κόσμο του ΠΑΟΚ τι έχει συμβεί και γιατί η ομάδα επέλεξε να πορευτεί με συγκεκριμένες επιλογές.

1) Ο Ρέμπε πρώτα από όλα θα πρέπει να εξηγήσει τι συμβαίνει με το FFP. Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ και ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Πως θα λύσει το πρόβλημα και πως θα αφήσει ο Δικέφαλος του Βορρά πίσω του τη συγκεκριμένη ιστορία.

2) Ο ΠΑΟΚ φέτος μπήκε σε μια διαφορετική λογική, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έριξε δραματικά το μπάτζετ, κάτι που προφανώς ήταν υποχρεωτικό λόγω του FFP. Ωστόσο, ο Ρέμπε καλείται να απαντήσει στο ερώτημα εάν η πτώση του μπάτζετ είναι με ορίζοντα μιας χρονιάς ή αν πρόκειται για μια κατάσταση που θα διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια.

3) Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δημιουργούνται υπεραξίες. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν έχει καταφέρει να τις εκμεταλλευτεί και να κλείσει κάποιο μεγάλο «deal». Αντίθετα, φέτος ο Δικέφαλος του Βορρά έδωσε σημαντικούς παίκτες με πολύ λίγα χρήματα. Η μεταγραφή του Λημνιού στην Κολωνία έφερε στα ταμεία του συλλόγου μόλις 3 εκατ. ευρώ. Ενας παίκτης που είναι 22 ετών και είναι από τα βασικά στελέχη της Εθνικής ομάδας. Για… ψίχουλα πουλήθηκαν επίσης οι Ακπομ και Πέλκας, Παίκτες που ήταν βασικοί τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος είναι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ έδωσε με τόσα λίγα χρήματα παίκτες – κλειδιά της περασμένης σεζόν.

4) Πώς από τη στιγμή που έχει μπει σε διαδικασία υποχρεωτικού «συμμαζέματος» και πωλήσεων, δόθηκαν αρκετά χρήματα για μεταγραφές υψηλού ρίσκου. Ο Ακπομ δόθηκε με πολύ λίγα χρήματα και ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Τσόλακ. Η μεταγραφή του Κροάτη στοίχισε πολλά περισσότερα χρήματα από την πώληση του Βρετανού επιθετικού. Μήπως η πώληση παικτών δεν έγινε μόνο με κριτήριο το FFP;

5) Η αποχώρηση του Βιεϊρίνια και ο τρόπος που έφυγε ο Μαουρίτσιο. Η αντιμετώπιση που είχαν οι δύο παίκτες από τον ΠΑΟΚ και τον Αμπέλ Φερέιρα, αλλά και οι παίκτες που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία. Όπως ο Μάτος. Ο Πορτογάλος προτίμησε να παίξει χωρίς καθαρό δεξί μπακ στα παιχνίδια με την Κράσνονταρ, αφήνοντας εκτός του Βραζιλιάνο μπακ. Στη συνέχεια, όμως, όταν έκλεινε το μεταγραφικό παράθυρο και όλα έδειχναν ότι θα μείνει στην ομάδα, ο Ιβηρας τον ενεργοποίησε ξανά. Τον επανέφερε στην ομάδα, χωρίς να εξηγήσει τίποτα, ουσιαστικά, επιστρατεύοντας φθηνές δικαιολογίες.

6) Στο τέλος της περσινής σεζόν όταν ο Αμπέλ Φερέιρα βρέθηκε σε δύσκολη θέση υπήρξαν φήμες ότι οι παίκτες που είχαν άμεση επικοινωνία με τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΟΚ, είχαν εκφραστεί με διόλου κολακευτικά λόγια για τη δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού. Μήπως το γεγονός ότι κάποιοι εκφράστηκαν κατά του Αμπέλ Φερέιρα έπαιξε ρόλο στις αποφάσεις που πάρθηκαν για τις αποχωρήσεις το φετινό καλοκαίρι; Ειδικά για τον Βιεϊρίνια;

7) Το θέμα του Βιεϊρίνια παραμένει ανοιχτό; Υπάρχει περίπτωση, εάν το αποφασίσει ο Ιβάν Σαββίδης, να επιστρέψει ο Πορτογάλος στον ΠΑΟΚ; Να γίνει νέα επαφή και να βρεθεί η χρυσή τομή, προκειμένου ο Ιβηρας μπακ να επιστρέψει στον Δικέφαλο του Βορρά.

8) Ο Ρέμπε γνωρίζει πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα με το FFP; Πώς βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση ο ΠΑΟΚ, παρότι είχε πίσω του έναν επενδυτή που έχει βάλει ένα σωρό χρήματα τα τελευταία χρόνια; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση;

9) Γιατί επιλέχθηκε να μιλήσει ο ίδιος και όχι κάποιο μέλος της διοίκησης; Όπως είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος όπως είναι λογικό, θα γνωρίζει περισσότερα για το FFP; Αλλωστε, πρόκειται για έναν παράγοντα που είχε ενεργό ρόλο όλα αυτά τα χρόνια στις αποφάσεις που πάρθηκαν και έφεραν τον Δικέφαλο αντιμέτωπο με το FFP.

10) Ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ; Να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα; Να φτιάξει ομάδα για τα επόμενα χρόνια; Να ξεμπερδέψει πρώτα με το FFP και μετά να δει τι θα κάνει; Ποιοι είναι οι στόχοι για την επόμενη ημέρα και πως θα προσπαθήσουν στον Δικέφαλο του Βορρά να τους επιτύχουν;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ