Ολυμπιακός : Ο ιπτάμενος Ντρέγκερ και τα καλά νέα για τον Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Ο ιπτάμενος Ντρέγκερ και τα καλά νέα για τον Μαρτίνς

Ο Τυνήσιος εκμεταλλεύθηκε απόλυτα το «εθνικό παράθυρο» πριν επιστρέψει στον Ρέντη. Και ο Πορτογάλος τεχνικός που περιμένει αύριο τους τελευταίους είχε καλά νέα σήμερα από τα μέτωπα Μπρούμα και Μασούρα.

Κάπου κοντά στα σύνορα Αυστρίας-Σλοβενίας. Στην ευρύτερη περιοχή της Καρινθίας. Σε μια μικρή πόλη, το Σανκτ Βάιτ αν ντερ Γκλαν, που ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ αποκλείεται να ξεχάσει πως κάποτε την επισκέφτηκε. Είθισται άλλωστε οι διεθνείς ποδοσφαιριστές να σημαδεύουν τον «χάρτη» με νύχτες ποδοσφαίρου. Και εκείνη της Τρίτης που βρήκε τον βρήκε με το εθνόσημο της Τυνησίας στο στήθος να… σουλατσάρει στη Jacques Lemans Arena υπολογίζεται ήδη στις «αξέχαστες» για τον 24άχρονο ακραίο. Το πρώτο του γκολ με την εθνική ομάδα. Και συνολικά μάλλον η καλύτερη εμφάνιση ως τώρα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τυνησίας.

Μια ματιά στο youtube με τις επιλεγμένες φάσεις της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στη Νιγηρία και την Τυνησία φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κανείς, πως ο γεννημένος στο Φράιμπουργκ αμυντικός πρώτα έκανε τη μεταγραφή της καριέρας του (από την ομώνυμη ομάδα στους ερυθρόλευκους) και έπειτα είδε και ο ίδιος στο διαδίκτυο ένα βίντεο για… μεταγραφή (του). Καταπληκτικός στα ενενήντα λεπτά συμμετοχής του. Με πάρα πολλές δυνάμεις. Και κυρίως με εκείνο το «συστατικό» που έκανε τον Ολυμπιακό να τον επιλέξει.

Μια μόνιμη «επιθετικότητα» στο παιχνίδι του. Το γκολ που πέτυχε είναι για τις σελίδες κάποιου manual για το πώς ο ακραίος μπακ συμμετέχει στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Μια κούρσα εβδομήντα μέτρων με αφετηρία το δεξί άκρο και τερματισμό τη «βούλα» του πέναλτι καθώς το transition εξελίσσονταν από αριστερό και η απέναντι πλευρά δεν έπρεπε να κάνει τίποτε άλλο παρά να γεμίσει το αντίπαλο «κουτί». Και όταν η μπάλα του στρώθηκε: Μια καταπληκτική εκτέλεση με το αριστερό, που την έστειλε στο «γάμα» της εστίας του εμβρόντητου Μαντούκα Οκόγιε. Φάση στο 44΄του φιλικού. Εκεί που οι ανάσες προφανώς δεν περισσεύουν σε κανέναν.

Από το καλό ράφι

Όσο για το φοβερό της υπόθεσης; Ο νέος άσος του Ολυμπιακού θα μπορούσε κάλλιστα να ανοίξει απευθείας μεγαλύτερο εθνικό λογαριασμό. Εκείνος εκτέλεσε διαγώνια στο 48΄για το 1-2, εκείνος είχε την έμπνευση στο 89΄να απειλήσει με «λόμπα» έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον αντίπαλο πορτιέρο στην επέμβαση της βραδιάς. Είπαμε η νύχτα ήταν δική του. Και ήταν ατελείωτη, μιας και με τη λήξη του ματς έφυγε απευθείας προκειμένου να είναι χθες στην Αθήνα και σήμερα στον Ρέντη προκειμένου να ενταχθεί στις προπονήσεις των Ερυθρόλευκων.

Δεν έχει το όνομα του Ραφίνια, του Εμβιλά ή του Βινάγκρε, δεν έχει σαφώς το βιογραφικό του μικρότερου από εκείνον Βινάγκρε που ήρθε για την απέναντι πλευρά: Ο Ντρέγκερ όμως είναι από εκείνο το ράφι με τις «αθόρυβες» μεταγραφές που οι Ερυθρόλευκοι τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να εκπλήσσουν ευχάριστα. Φυσικά τα υπόλοιπα θα φανούν στο χορτάρι. Σίγουρα πάντως αυτό το «εθνικό παράθυρο» αν μη τι άλλο τόνωσε και άλλο την αυτοπεποίθηση του 24άχρονου λίγο πριν τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: Να κερδίσει μια θέση στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς.

Εθνικές επιστροφές

Και μιας και ο λόγος για τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού. Είδε χθες τον Τζολάκη και τον Βρουσάι να επιστρέφουν στο αθλητικό κέντρο. Είδε σήμερα εκεί τους Βινάγκρε, Ντράγκερ, Φορτούνη, Μπουχαλάκη. Και θα περιμένει πλέον το τελευταίο «κύμα» διεθνών (Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Κρίστινσον, Ελ Αραμπί) προκειμένου αύριο να γίνει μια κανονική προπόνηση. Παραμονή του ματς με τον Ατρόμητο όπου ανοίγει εκ νέου την αυλαία της δράσης. Στα καλά νέα πως οι Μπρούμα και Μασούρας δίνουν την αίσθηση πως κερδίζουν τη μάχη με το χρόνο ώστε να είναι συνεπείς σε αυτή την επιστροφή. Στον… ανήφορο που ξεκινά το Σάββατο και κορυφώνεται με δύο διαδοχικά ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Την Τετάρτη με τη Μαρσέιγ στο Φάληρο, την επόμενη Τρίτη (27/11) στην Πορτογαλία με την Πόρτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ