ΑΕΚ : Το απόλυτο μέχρι τη διακοπή και οι επιστροφές μπορούν να την εκτοξεύσουν

ΑΕΚ : Το απόλυτο μέχρι τη διακοπή και οι επιστροφές μπορούν να την εκτοξεύσουν

Τρεις νίκες μέχρι τη διακοπή του Νοεμβρίου σε συνδυασμό με τις επιστροφές που θα έχει η ΑΕΚ στην επανέναρξη, μπορούν να αλλάξουν τη δυναμική και τη χρονιά της.

Η ΑΕΚ πάλεψε κόντρα στη Λέστερ αλλά δεν τα κατάφερε. Εφυγε ηττημένη και στο δεύτερο παιχνίδι της στους ομίλους του Europa League με σαφώς διαφορετική εικόνα βέβαια από το ματς με την Μπράγκα κι ένα «αχ» να μένει για τις μεγάλες ευκαιρίες που χάθηκαν ακόμη μία φορά. Ευκαιρίες που σε συνδυασμό με την αμυντική αστάθεια της κόστισαν έστω τον έναν, πολύτιμο βαθμό και πλέον τα πράγματα για την υπόθεση πρόκριση γίνονται εξαιρετικά δύσκολα έως και απίθανα.

Τίποτα λιγότερο από το τρία στα τρία

Η Ένωση έχει τρία ματς μπροστά της μέχρι τη διακοπή του Νοεμβρίου, δύο για το πρωτάθλημα και ένα για το Europa League. Αρχής γενομένης με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια ακολουθούν δύο ταξίδια. Στην Ουκρανία για το ματς με τη Ζόρια και με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον Άρη. Τρία ματς στα οποία ισάριθμες νίκες θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ομάδα του Μάσιμο Καρέρα και μετά από καιρό θα τη στείλουν με ηρεμία και αυτοπεποίθηση σε μια διακοπή.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη διακοπή είχε προηγηθεί η ήττα από τον Ατρόμητο με τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία και την αποβολή του Πέτρου Μάνταλου με το κλίμα να μην είναι και το καλύτερο δυνατό. Τώρα η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να φτιάξει σε μεγάλο βαθμό της χρονιά της.

Αρχικά με δύο νίκες στο πρωτάθλημα θα παραμείνει δυνατά στο κόλπο και ίσως στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ με νίκη κόντρα στη Ζόρια, θα διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για να παραμείνει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση μέχρι το τέλος. Κάτι που θα εξαρτηθεί βέβαια σε πολύ μεγάλο βαθμό κι από τα ματς της Λέστερ με την Μπράγκα όπου η ΑΕΚ θα επιθυμούσε ιδανικά δύο νίκες των Άγγλων.

«Πανστρατιά» με την επανέναρξη

Με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και κορωνοϊού επιτρέποντος πάντα, ο Μάσιμο Καρέρα θα έλθει αντιμέτωπος με έναν ευχάριστο πονοκέφαλο. Αν δεν υπάρξουν νέα απρόοπτα μέχρι τότε, για πρώτη φορά από τη μέρα που ήρθε στην ΑΕΚ, ο Ιταλός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Και πλέον θα έχει τον ευχάριστο πονοκέφαλο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας αλλά και για το ποιους αναγκαστικά θα πρέπει να αφήνει εκτός κάθε φορά.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι πιθανό να μπει στην αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ μιας και πλέον είναι απόλυτα έτοιμος σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο Νταμιάν Σιμάνσκι μπορεί να επιστρέψει ακόμη και πριν τη διακοπή, στο ματς με τον Άρη και με την επανέναρξη θα μπουν πλέον όλοι στην ομάδα.

Τόσο ο Αντρέ Σιμόες που ο τραυματισμός του, του έβαλε στοπ σε μια εξαιρετική αγωνιστικά περίοδο για εκείνον όσο και ο Λιβάι Γκαρσία που επίσης αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για την ΑΕΚ τη στιγμή που έδειχνε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δικαιώσει το ποσό που δόθηκε για την απόκτησή του. Τέλος υπάρχει και ο Χρήστος Αλμπάνης που θα δώσει ακόμη μία λύση στο ήδη γεμάτο οπλοστάσιο μεσοεπιθετικά της ΑΕΚ.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, πως αν οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρουν να κάνουν αυτό το τρία στα τρία, σε συνάρτηση και με τις επιστροφές των τραυματιών, το μπαλάκι θα πέσει πλέον για τα καλά στα χέρια του Μάσιμο Καρέρα ο οποίος θα έχει ό,τι χρειάζεται ώστε να οδηγήσει την ΑΕΚ σε μια χρονιά που θα είναι πρωταγωνίστρια και διεκδικήτρια των τίτλων στην Ελλάδα και θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή για τις ελπίδες της στην Ευρώπη. Οτιδήποτε λιγότερο, θα συνιστά αποτυχία.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ