Διώξεις και σε ποινικό επίπεδο για ΠΑΟΚ- Ξάνθη στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας;

Διώξεις και σε ποινικό επίπεδο για ΠΑΟΚ- Ξάνθη στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας;

Η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας απασχολεί την τακτική ποινική δικαιοσύνη, η οποία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα με βάση τον φάκελο έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Μετά τις τρομακτικές αποκαλύψεις από to10.gr για τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης των κ.κ. Φιλόπουλου και Βρυώνη (που η ΕΠΟ και η Γραμματεία της Επιτροπής Εφέσεων τους  είχαν κρατήσει στο σκοτάδι για μήνες…) η Επιτροπή Εφέσεων σε πείσμα όσων ήθελαν – και θέλουν ακόμα- την μη λειτουργία της, συγκροτήθηκε (μετά τις παραιτήσεις των εφετών κυριών Στενιώτη και Σιάννου και την αντικατάσταση τους από τους εφέτες κ.κ. Γιαρένη και Μελισσινό, που ανέλαβαν Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος αντίστοιχα). Έτσι, επιτέλους, ένα σχεδόν χρόνο μετά την αποκάλυψη του OneTv, άνοιξε εκ νέου ο δρόμος για την εκδίκαση της πολυθρύλητης υπόθεσης της Πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης – υπό την «αιγίδα» του «εθνικού ανιψιού» κ. Καλπαζίδη, της οικογενείας Σαββίδη.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα και πάντως εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να τρέξουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να εισαχθεί η υπόθεση προς συζήτηση στην Επιτροπή Εφέσεων.

Κι ενώ, παράλληλα με τις ημερομηνίες, τρέχουν και οι πρώτες εκτιμήσεις για την απόφαση που έχει τη δυνατότητα να λάβει η νέα Επιτροπή Εφέσεων για την υπόθεση της αποδεδειγμένης Πολυϊδιοκτησίας, αποκαλύπτεται πως η υπόθεση αυτή απασχολεί, ήδη, την τακτική ποινική δικαιοσύνη, η οποία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα με βάση τον φάκελο που είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος η ΕΕΑ.

Ένα φάκελο πλήρη στοιχείων, επιβεβαιωμένων και με τραπεζικά έγγραφα, εκτός από τις αποδεδειγμένες μεταφορές χρηματικών ποσών σε επίμαχες περιόδους, που συνδέουν πλήρως τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη με τον κ. Καλπαζίδη, την εταιρεία του RFA και τις εταιρείες Dimera και Belttera συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη. Ότι δεν έκανε η Αρχή ξεπλύματος της κας Ζαΐρη, το κάνουν πλέον ευσυνείδητοι Εισαγγελείς.

Πότε προέκυψε η προοπτική να διερευνήσει η τακτική δικαιοσύνη τις πιθανές παραβάσεις του νόμου στην υπόθεση της Πολυϊδιοκτησίας;  Όταν η ΕΕΑ εξέδωσε την απόφαση της (Ιανουάριος 2020).  Στο κείμενο της απόφασης της ΕΕΑ ρητώς δηλώνεται ότι « διαβιβάζει την απόφαση στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για την άσκηση ποινικής δίωξης σύμφωνα με το άρθρο 69, παρ. 13 του ν. 2725/1999».

Η ΕΕΑ έκανε, ως όφειλε, πράξη τη δήλωση της αυτή και διαβίβασε τα στοιχεία του φακέλου στην αρμόδια εισαγγελία, η οποία, με τη σειρά της, έκρινε πως πρέπει να ερευνηθούν και διέταξε περαιτέρω έρευνα.

Η προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται από την Πταισματοδίκη Αθηνών, στο 4ο Προανακριτικό Τμήμα και μεταξύ άλλων ερευνώνται « οι παραβάσεις των διατάξεων του άρθρου 69, παράγραφος 13 και επόμενα του αθλητικού νόμου 2725/1999 και η υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως για τη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής του άρθρου 77 του ν.2725/1999».

Ποιοι ερευνώνται από την Πταισματοδίκη Αθηνών; Όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης των περιόδων 2018 – 2020, δηλαδή των περιόδων εντός των οποίων εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε  η αποδεδειγμένη Πολυϊδιοκτησία  με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Καλπαζίδη.

Εννοείται, πως οι τελευταίες διοικητικές αλλαγές που προέκυψαν στην ΠΑΕ Ξάνθη ουδόλως επηρεάζουν την προκαταρκτική έρευνα, η οποία αναφέρεται σε ενέργειες και παραλείψεις παρελθόντων ετών. Αυτό ενδιαφέρει άλλωστε και όχι τι έκαναν οι εμπλεκόμενοι αφού τους έπιασαν «με τη γίδα στην πλάτη».

Η εξέλιξη κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή και, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις κύκλων που είναι σε γνώση της υπόθεσης, πολύ σύντομα θα προκύψουν εξελίξεις και στο ποινικό κομμάτι και συγκεκριμένοι παράγοντες θα κατηγορηθούν για πολύ σοβαρά αδικήματα, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Δεν είναι δε καθόλου απίθανο ,ή μάλλον θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι θα προκύψει σύντομα και δεύτερη έρευνα με αφορμή αυτή την ιστορία και θα σχηματιστεί και νέα δικογραφία για «ξέπλυμα» τόσο στην διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων όσο  και της δικαιολόγησης της απόκτησης τους από τους πρωταγωνιστές της Πολυϊδιοκτησίας, καθώς τα στοιχεία και στον τομέα αυτό είναι συντριπτικά και δικαιολογούν απολύτως τη διερεύνηση των επίμαχων κινήσεων.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό τα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη είναι μπροστά και σε καμία περίπτωση δεν έχουν λησμονηθεί ή ξεχαστεί. Παρότι «επέστρεψαν» οι 7 βαθμοί του ΠΑΟΚ… πρόσκαιρα!

Η υπόθεση της Πολυϊδιοκτησίας σε όλες τις εκφάνσεις της, ποινικές και αθλητικές θα ολοκληρωθεί. Και επειδή το είχαμε ακούσει πολλές φορές με αφορμή τις υποθέσεις της Δεοντολογίας – στις οποίες κάποιοι είχαν «επενδύσει» πολλά- σε ποινικό επίπεδο απαιτείται απόδειξη πέραν πάσης αμφιβολίας… όχι όμως και σε αθλητικό επίπεδο!!!  Άρα όταν είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική σε ποινικό επίπεδο και επίκεινται διώξεις… αρκούν και παρά αρκούν τα στοιχεία για την πειθαρχική τιμωρία των υπαιτίων ομάδων!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ