ΑΕΚ : Οι… παγίδες, τα must-win και τα ντέρμπι

ΑΕΚ : Οι… παγίδες, τα must-win και τα ντέρμπι

Η ΑΕΚ έχει αρκετά... περίεργα και κρίσιμα ματς μέχρι και το τέλος του 2020. Έξι στο Ολυμπιακό Στάδιο και τρία εκτός έδρας.

Η λέξη «κορωνοϊός» κυριαρχεί στην καθημερινότητα της ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν χτυπηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα από τον Covid-19. Μέχρι στιγμής, δεκαέξι κρούσματα έχουν βρεθεί στο στρατόπεδο της Ένωσης, με τα οχτώ να αφορούν παίκτες και τα άλλα οχτώ μέλη του τιμ.

Το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει δράση στα εγχώρια πρωταθλήματα, λόγω και των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Αναμφίβολα, αυτή η διακοπή αποτελεί… βάλσαμο για την ΑΕΚ, μετά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Η διακοπή βρίσκει την Ένωση στην 4η θέση της κατάταξης και κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στην Ευρώπη, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα παραμένει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, μετά τη νίκη στην Ουκρανία και θα τα παίξει όλα για όλα στον δεύτερο γύρο.

Πρόεδρος Ζόρια : «Δεν έχουμε καμία ευθύνη για τη μόλυνση των παικτών της ΑΕΚ» | to10.gr

Ματς… φωτιά

Στη δράση, οι «κιτρινόμαυροι» θα επιστρέψουν στις 22 Νοεμβρίου. Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι παράμετροι. Κανείς δεν ξέρει ποιους παίκτες θα έχει στη διάθεση του ο Μάσιμο Καρέρα, καθώς όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, θα πρέπει να έχουν δύο αρνητικά τεστ στα χέρια τους, για να επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Το θετικό για τον Ιταλό τεχνικό, είναι ότι μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες που βρίσκονται εδώ και καιρό στα πιτς. Οι Λιβάι Γκαρσία και Αντρέ Σιμόες θα προστεθούν στους υπόλοιπους που επανήλθαν πρόσφατα και έτσι στον αγώνα στις 22 Νοεμβρίου με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, θα υπάρχει μια σχετική πληρότητα. Αυτό θα είναι και το πρώτο εμπόδιο για τους «κιτρινόμαυρους» στη μετά-διακοπή εποχή. Οι «βυσσινί» του Γρηγορίου.

Μετά την αναμέτρηση με το «αλογάκι», η Ένωση θα αντιμετωπίσει στις 26/11 την Ζόρια και πάλι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ενα ματς must win για την ΑΕΚ στη μάχη της Ευρώπης.

Επόμενη αποστολή στην Αρκαδία και το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για το σύνολο του Καρέρα. Στις 29 Νοεμβρίου η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης, σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει τους «κιτρινόμαυρους». Και γενικά, ο Αστέρας δείχνει σε καλή κατάσταση την εφετινή σεζόν, με την αναμέτρηση να αποτελεί… παγίδα για τον Δικέφαλο. Τέσσερις μέρες μετά, η Ενωση έχει άλλον έναν ευρωπαϊκό τελικό στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά κόντρα στη Μπράγκα. Με το 3-0 στην Πορτογαλία, η ΑΕΚ δεν έχει πολλά περιθώρια και θα ψάξει πρωτίστως μόνο το τρίποντο.

Τα απαιτητικά ματς θα συνεχιστούν για την ΑΕΚ, με τον Δικέφαλο να φιλοξενεί στις 6 Δεκεμβρίου τον Παναθηναϊκό. Ένα ντέρμπι, που πάντα κρίνει πολλά και για τις δυο ομάδες και έχει τη δική του, ξεχωριστή σημασία.

Τέσσερις μέρες μετά, η Ένωση θα βρεθεί στο Νησί για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Πιθανότατα, η ΑΕΚ θα βρει απέναντί της μια βαθμολογικά αδιάφορη Λέστερ και δεν αποκλείεται οι «κιτρινόμαυροι» να παίζουν τότε την τελευταία τους… ζαριά για την πρόκριση.

Στη συνέχεια 13/12, η Ένωση θα φιλοξενηθεί από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο το μεγάλο εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τους «ερυθρολεύκους», με τα ματς των δυο ομάδων να κρύβουν πάντα συγκινήσεις.

Το φινάλε του περίεργου και παράξενου 2020 θα βρει την ΑΕΚ και πάλι στο ΟΑΚΑ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Βόλο.

Αναμφίβολα, ο Δικέφαλος έχει μπροστά του έναν… Γολγοθά να ανέβει. Δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, κρίσιμες μάχες στην Ευρώπη, με την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα όμως να έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

  • 22/11 ΑΕΚ-Λάρισα
  • 26/11 ΑΕΚ-Ζόρια
  • 29/11 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ
  • 3/12 ΑΕΚ-Μπράγκα
  • 6/12 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
  • 10/12 Λέστερ-ΑΕΚ
  • 13/12 Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ
  • 16/12 ΑΕΚ-Ολυμπιακός
  • 21/12 ΑΕΚ-Βόλος

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ