Μάντζιος : «Ξέρω το DNA του Άρη, έχουμε τα φόντα για την πρώτη 3αδα»

Μάντζιος : «Ξέρω το DNA του Άρη, έχουμε τα φόντα για την πρώτη 3αδα»

Ο Άκης Μάντζιος έκανε τον πρώτο του απολογισμό, μιλώντας στους ρεπόρτερ του Άρη και τόνισε πως οι κίτρινοι θα είναι 100% έτοιμοι σε 2-3 βδομάδες, ενώ ξεκαθάρισε πως μπορούν να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα.

Ο Άκης Μάντζιος παραχώρησε συνέντευξη στους ρεπόρτερ του Άρη για το πρώτο δίμηνο στην ομάδα και αναφέρθηκε στα όσα έχουν πετύχει οι κίτρινοι αλλά και την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως υπάρχουν τα φόντα για μια θέση στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, ενώ δήλωσε πως γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα και μίλησε ξεχωριστά για τους Ματέο Γκαρσία, Σάσα και Σούντγκρεν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εικόνα του Άρη: «Ήξερα πού έπρεπε να δουλέψω πριν καν έρθω. Από την πρώτη ημέρα έδωσα βάση κυρίως στις εντάσεις της, στο τρέξιμο σε υψηλές ζώνες. Έβλεπα μία ομάδα που πήγαινε… ευθεία. Δεν είχε εναλλαγές στον ρυθμό της. Προσπάθησα να την φέρω σε ένα καλό επίπεδο δουλεύοντας συγχρόνως και σε τακτικά κομμάτια, τόσο στο αμυντικό τρανζίσιον όσο και στο επιθετικό. Σε 2-3 εβδομάδες πιστεύω θα είμαστε στο 100%»

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν: «Ξέρω καλά πού έχω έρθει, τις απαιτήσεις, την πίεση για αποτελέσματα και ότι οι στόχοι είναι πιο υψηλοί σε σχέση με τις ομάδες που δούλεψα. Ξέρω όμως και το DNA του Άρη. Δεν μπορεί για παράδειγμα με το υλικό που διαθέτει να παίξει αμυντικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο και χωρίς να παίζεις άμυνα αν έχεις μία ομάδα που δύσκολα δέχεται φάσεις και γκολ, τότε μπροστά εύκολα ή δύσκολα βρίσκεις το γκολ, ειδικά με την ποιότητα που διαθέτουμε αυτό θα γίνεται πιο εύκολο. Εξάλλου το ποδόσφαιρο διαχρονικά μας έχει διδάξει ότι Πρωτάθλημα παίρνουν οι ομάδες που δύσκολα δέχονται γκολ».

Για τους στόχους της σεζόν: «Βελτιώνοντας το κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας πιστεύω ότι η φετινή χρόνια θα είναι πετυχημένη. Πρώτος στόχος είναι η 4άδα για να βγούμε Ευρώπη και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα. Αγωνιστικά η ομάδα έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει μία θέση στην 3άδα».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Από τη μία μας έκανε καλό για να δουλέψω κυρίως κάποιες ακόμα εντάσεις. Στην ουσία είναι η τελευταία εβδομάδα που έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Μετά δεν θα έχουμε άλλο κενό και μεσοβδόμαδα είναι πιο δύσκολο να το κάνεις αυτό. Από την άλλη όμως και ο αγωνιστικός ρυθμός είναι αυτός που σου εξασφαλίζει ετοιμότητα. Προσωπικά θα προτιμούσα να γίνει το παιχνίδι με την ΑΕΚ».

Για τη δουλειά που έχει γίνει: «Από την πρώτη στιγμή έδωσα σε όλα τα παιδιά να καταλάβουν σε ποια κομμάτια του παιχνιδιού μας πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα. Έκανα πολλά τετ α τετ, μίλησα με όλους για να αφουγκραστώ κι εγώ τι δεν έκαναν πριν. Πήρα πολλές πληροφορίες και τα παιδιά αντιλαμβάνονται τι θέλω εγώ από εδώ και πέρα. Το σημαντικότερο είναι να βάλουμε σε αυτή την ομάδα βάσεις, βάσεις οι οποίες ενδεχομένως δεν μπήκαν το καλοκαίρι».

Για το ρόστερ του Άρη: «Τα περισσότερα παιδιά που είναι από πέρυσι (βλ. Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα κ.α.) είναι λογικό να μην βρίσκονται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας και να μην έχουν ξεκινήσει τόσο δυναμικά. Αυτό που έγινε πέρυσι με τον κορωνοϊό ήταν πρωτόγνωρο για όλους μας, το έζησα και εγώ στη Λαμία. Οι περισσότεροι έπαιξαν non-stop, οπότε είναι φυσιολογικό να έσκασαν.

Ο Σάσα για παράδειγμα ξεκίνησε τη σεζόν με σκαμπανεβάσματα, καμία σχέση με πέρυσι. Τον περιμένω όμως και τον βλέπω κάθε μέρα να ανεβαίνει. Προσπαθεί και έχει βελτιωθεί. Επίσης, μερικά από τα παιδιά που ήρθαν φέτος είχαν να παίξουν πολλούς μήνες ποδόσφαιρο, κάποια πάνω από 5-6 μήνες. Οι τελευταίες μεταγραφές για παράδειγμα θέλουν όλοι ακόμη τον χρόνο τους».

Για το τι τον προβληματίζει: «Με προβληματίζει ότι η ομάδα δεν έχει το εύκολο γκολ, δυσκολευόμαστε σε αυτό το κομμάτι. Έχω μιλήσει κατ’ ιδίαν και με τους δύο επιθετικούς και δουλεύουμε αρκετά».

Για τον Σούντγκρεν: «Μίλησα και μαζί του, του έδωσα να καταλάβει ότι από εδώ και πέρα είναι μια άλλη μέρα και από τη στιγμή που θέλει να παίξει στον Αρη, εγώ του δίνω την ευκαιρία. Ετσι ξεκινήσαμε, μπήκε και μάλιστα ανταποκρίνεται θετικά. Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε πριν, του το είπα”. Η διαχείριση του γεμάτου ρόστερ και η διατήρηση των κατάλληλων ισορροπιών είναι ένα θέμα που εξίσου δημιουργεί (ευχάριστο) προβληματισμό».

Για την πληρότητα του ρόστερ: «Ακόμα και στη θέση του τερματοφύλακα η ομάδα είναι πλήρης. Εχουμε μία τριάδα που πραγματικά με προβληματίζει ευχάριστα. Ο Σιαμπάνης για παράδειγμα ήταν πολύ θετικός με τον Αστέρα. Το περίμενα βέβαια, διότι δεν βλέπω μόνο την ημέρα του αγώνα. Η καθημερινότητα με ενδιαφέρει. Και στον Μάριο διαπίστωσα ότι έχει θράσος για την ηλικία του».

Για την παρουσία του στον Άρη: «Περίμενα ότι κάποια στιγμή ότι θα έρθω να δουλέψω στον Αρη, το είχα στο μυαλό μου και ασφαλώς το ήθελα πολύ. Είχε γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν μία επαφή με τον πρόεδρο, αλλά για διάφορους λόγους τότε δεν προχωρήσαμε σε συμφωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ