ΑΕΚ και κορωνοϊός : Γιατί η Ένωση είναι τυχερή στην ατυχία της

ΑΕΚ και κορωνοϊός : Γιατί η Ένωση είναι τυχερή στην ατυχία της

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Μάσιμο Καρέρα να μετράει... επιστροφές.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος που «χτυπήθηκε» περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Οι «κιτρινόμαυροι» βίωσαν πολύ δύσκολες καταστάσεις, με την Ένωση να μετράει συνολικά 20 κρούσματα του ιού. Δέκα παίκτες, αλλά και δέκα μέλη του ποδοσφαιρικού τιμ διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο ιό.

Το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων λειτούργησε ευεργετικά για την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα προετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Κυριακής (22/11) με την ΑΕΛ στη Ριζούπολη, με τον Ιταλό τεχνικό να μετράει επιστροφές, αλλά και απουσίες.

Τυχερή στην… ατυχία της 

Οι Μιχάλης Μπακάκης, Πέτρος Μάνταλος και Νασίμ Χνιντ ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό, με τους τρεις παίκτες να μπαίνουν στις προπονήσεις (15/11) και να τίθενται στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα για την αναμέτρηση με τους «βυσσινί».

Είναι τρεις σημαντικές επιστροφές για τον Καρέρα, που τους υπολογίζει κανονικά για το ματς της Κυριακής (22/11). Και πιθανότατα και οι τρεις θα έχουν φανέλα βασικού κόντρα στην ΑΕΛ.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε το πόσο καταλυτικός είναι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων», με τον αρχηγό της ΑΕΚ να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα της εφετινής σεζόν, μετρώντας σε 10 αγώνες 2 γκολ και 4 ασίστ.

ΑΕΚ : Επέστρεψαν στις προπονήσεις Μάνταλος, Μπακάκης και Χνιντ

Στις 17 Νοεμβρίου οι Γεβχέν Σάκχοφ και Στράτος Σβάρνας επέστρεψαν στις προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων», με τους δυο παίκτες να έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Και κάπως έτσι, τα Σπάτα άρχισαν να γεμίζουν ξανά, με τον Καρέρα να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Οι ξεχωριστές περιπτώσεις των Ινσούα και Βασιλαντωνόπουλου

Ευχάριστα μαντάτα από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είχαμε και σήμερα (19/11), με τους Εμάνουελ Ινσούα και Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο να παίρνουν στα χέρια τους το πρώτο αρνητικό τεστ.

Οι δυο οπισθοφύλακες της ΑΕΚ θα περάσουν από νέες προληπτικές εξετάσεις (το πρωί της Παρασκευής) και αν όλα είναι εντάξει, θα προπονηθούν με την υπόλοιπη ομάδα.

Ωστόσο, φαντάζει δύσκολο να είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Ουσιαστικά, θα έχουν στα πόδια τους δύο προπονήσεις, οπότε οι πιθανότητες να τους συμπεριλάβει στην αποστολή ο Μάσιμο Καρέρα δεν είναι υπέρ τους.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, με τα αποτελέσματα του δικού του τεστ να μην έχουν βγει ακόμα.

Φυσικά, οι Ζίγκα Λάτσι και Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς που διαγνώστηκαν πρόσφατα θετικοί στον κορωνοϊό, δεν υπολογίζονται για την κυριακάτικη αναμέτρηση.

Γκαρσία, Τσιντώτας και… Κρίστιτσιτς

Τρεις παίκτες, τρία διαφορετικά μέτωπα και πιθανότατα τρεις διαφορετικοί λόγοι απουσίας από το ματς με την ΑΕΛ.

Ο Σέρβος χαφ δεν είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με τους «βυσσινί», καθώς είναι τιμωρημένος, μετά και τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε. Οπότε, με αυτά τα δεδομένα τρεις είναι οι παίκτες που… ερίζουν για μια θέση δίπλα στον Σάκχοφ στον χώρο του κέντρου. Ο Αντρέ Σιμόες, ο Κώστας Γαλανόπουλος και ο Νταμιάν Σιμάνσκι. Και οι τρεις «κιτρινόμαυροι» έχουν επιστρέψει από τους τραυματισμούς τους, με τον Πορτογάλο χαφ να έχει το προβάδισμα για να βρεθεί στην ενδεκάδα της Κυριακής (22/11). Τόσο ο «Γαλανό», όσο και ο Πολωνός μέσος βρίσκονται στα πιτς για αρκετό καιρό, οπότε ο Σιμόες έχει το… πάνω χέρι.

Στο… μέτωπο του Λιβάι Γκαρσία, η κατάσταση ξεκαθαρίζει με τον νεαρό εξτρέμ να είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή στη δράση. Ο 22χρονος παίκτης βρίσκεται εκτός από τις 4 Οκτώβρη και δίνει μάχη για να αγωνιστεί σύντομα με τη φανέλα της ΑΕΚ

Ο εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο συνεχίζει το ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης ώστε να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο, με τον Μάσιμο Καρέρα να μην επιθυμεί το οποιοδήποτε ρίσκο. Για αυτόν τον λόγο και θα περιμένει, μέχρι οι απαραίτητες μετρήσεις να δείξουν ότι είναι 100% έτοιμος να επιστρέψει. Οπότε, φαντάζει εξαιρετικά απίθανη η συμμετοχή στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή και του Παναγιώτη Τσιντώτα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να έχει τραυματιστεί στο δάχτυλο του δεξιού χεριού. Ο κόουτς της Ένωσης θα τον περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή, ωστόσο ο χρόνος δεν είναι υπέρ του πορτιέρε των «κιτρινόμαυρων».

ΑΕΚ : Ο Τσιντώτας των προκρίσεων! - to10.gr

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιστροφή της στη δράση, με τον Καρέρα να μετράει τόσο επιστροφές, όσο και απουσίες. Αναμφίβολα, η κατάσταση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι πολύ καλύτερη τώρα, καθώς τις προηγούμενες μέρες η μόνη λέξη που κυριαρχούσε στην καθημερινότητα της ομάδας ήταν ο κορωνοϊός. Τα προβλήματα μειώθηκαν, με την Ένωση να ψάχνει πλέον κόντρα στην ΑΕΛ την πέμπτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ