Οι 48 φορές του «αριστερού» Ραφίνια, η εμπειρία Ολυμπιακού, ΑΕΚ και το γούρι του στα ντέρμπι!

Οι 48 φορές του «αριστερού» Ραφίνια, η εμπειρία Ολυμπιακού, ΑΕΚ και το γούρι του στα ντέρμπι!

Ο Ραφίνια ετοιμάζεται να αγωνιστεί για 49η φορά στην καριέρα του ως αριστερός μπακ, όπως έχει κάνει και εναντίον Ολυμπιακό και ΑΕΚ!

Ο Χοσέ Χολέμπας είναι τραυματίας. Ο Ρούμπεν Βινάγκρε είναι επίσης ανέτοιμος και εκτός αποστολής. Αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Μια λύση αναγκαστική, αλλά… δοκιμασμένη και μάλιστα στο κορυφαίο επίπεδο. Σε επίπεδο Μπουντεσλίγκας και Champions League.

Η «δοκιμασμένη λύση», βεβαίως, δεν είναι άλλη από τον Μάρσιο Ραφαέλ Φερέιρα ντε Σόουζα. Κατά κόσμον Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, ετοιμάζεται να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αντικαθιστώντας τον Χολέμπας, που πάλεψε έως και την Παρασκευή, αλλά το τράβηγμα στον τετρακέφαλο δεν του επέτρεψε να είναι έτοιμος.

Στην καριέρα του στους συλλόγους που έχει αγωνιστεί (Κοριτίμπα, Τζένοα, Σάλκε, Μπάγερν, Φλαμένγκο, Ολυμπιακό), ο Ραφίνια έχει «γράψει» 587 συμμετοχές. Εξ αυτών, οι 48 έχουν γίνει από τη θέση του αριστερού μπακ. Μάλιστα, όχι… παλιά. Αρκετές εξ αυτών, πρόσφατα. Πολύ πρόσφατα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη σεζόν 2017-18 ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ χρησιμοποιήθηκε αριστερά σε συνολικά 22 παιχνίδια της Μπάγν Μονάχου: 14 στην Μπουντεσλίγκα, 5 στο Champions League, 2 στο Κύπελλο Γερμανίς και 1 στο Σούπερ Καπ. Και την επόμενη σεζόν (2018-19), ο Ραφίνια έκανε 10 συμμετοχές αριστέρα, από τις συνολικά 26 της σεζόν!

Ενα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο Ραφίνια δεν είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί ως αριστερός αμυντικός κόντρα σε ελληνική ομάδα! Ο Βραζιλιάνος είχε καλύψει την αριστερή πλευρά και στην ήττα του Ολυμπιακού (4-0) από τους Βαυαρούς στο «Αλιάνζ Αρίνα» (24/11/2015), αλλά και στο παιχνίδι ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου 0-2, για τους ομίλους του Champions League, τη σεζόν 2017-18!

Ο Ραφίνια μίλησε στην κάμερα της NOVA και παραδέχθηκε την… άνεσή του και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πολλές φορές έχω παίξει σε ντέρμπι, σε παιχνίδια και σε τελικούς ως αριστερό μπακ. Είμαι προετοιμασμένος, δεν έχω κανένα πρόβλημα, και είναι απόφαση του προπονητή που θα παίξω. Όπου μου ζητήσει ο προπονητής να παίξω κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

Επιπλέο, ο Βραζιλιάνος μπακ, τόνισε με νόημα ότι στα ντέρμπι δεν παίζει ποτέ ρόλο η βαθμολογική κατάσταση των αντιπάλων και χαρακτήρισε τον εαυτό του… γουρλή. Εξήγησε, μάλιστα, το γιατί: «Έχω καταλάβει τι σημαίνει Ολυμπιακός Παναθηναϊκός. Ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους. Στην καριέρα μου έχω παίξει πολλά ντέρμπι και συνήθως είμαι τυχερός σε αυτά, φέρνω γούρι. Είναι παιχνίδια που αρέσουν πάρα πολύ στους ποδοσφαιριστές, που ανυπομονούν να τα παίξουν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ανυπομονούμε για το παιχνίδι, γιατί ένα ντέρμπι είναι διαφορετικό από κάθε άλλο παιχνίδι, γιατί υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία και θέληση και για να το παίξεις και για να το κερδίσεις».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΡΑΦΙΝΙΑ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ