Η βαθμολογία χωρίς την αλλοίωση από το VAR (vids)

Η βαθμολογία χωρίς την αλλοίωση από το VAR (vids)

Εάν το VAR δεν λειτουργούσε κατά το δοκούν και είχαν παρθεί σωστές αποφάσεις, ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει 21 πόντους, ο ΠΑΟΚ 16 και η ΑΕΚ 14. Αντί για +1 και +3 οι Πειραιώτες θα έπρεπε να είναι στο +3 και +5 από τους δύο Δικεφάλους.

Μια ακόμα αγωνιστική, ένα ακόμα διαιτητικό «έγκλημα».

Η… εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται, με τον Βαγγέλη Γραμμένο, τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τους συν αυτώ να αισθάνονται περήφανοι για το δημιούργημά τους, βλέποντας διαιτησίες όπως τη χθεσινή του Σιδηρόπουλου στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ενα παιχνίδι το οποίο κέρδισε ο Δικέφαλος του Βορρά 2-1 με γκολ του Ελ Καντουρί στο 91’ το οποίο βέβαια δεν θα έπρεπε να είχε μετρήσει ποτέ, αφού στην αρχή της φάσης υπάρχει διπλή παράβαση από τον Τσόλακ. Επιθετικό φάουλ στον Πιρσμαν, ενώ ξεκινάει την προσπάθειά του και από θέση οφσάιντ.

Βέβαια, για το χθεσινό σκάνδαλο δεν φέρει ευθύνη μόνο ο… κορυφαίος, σύμφωνα με τους «Εξυγιαντές», Τάσος Σιδηρόπουλος, αλλά και ο VARίστας, Εμμανουήλ Σκουλάς, που δεν του είπε ότι υπάρχει επιθετικό φάουλ του Τσόλακ, αλλά ούτε ότι ο στράικερ του ΠΑΟΚ ξεκινάει από θέση οφσάιντ.

Κάπως έτσι η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έβαλε στο σακούλι της τρεις αντί για έναν βαθμό, που θα έπαιρνε εάν το παιχνίδι ολοκληρωνόταν με το σκορ στο 1-1. Με αυτό το τρίποντο ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 18 βαθμούς και μείωσε στον πόντο τη διαφορά από την κορυφή, όπου βρίσκονται Ολυμπιακό και Αρης με 19.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά βγαίνει ευνοημένος από λάθος του VAR. Το ίδιο είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, όταν ο διαιτητής Τζοβάρας και ο VARίστας, δεν είχαν δώσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μάτος πάνω στον Σαρδινέρο.

Το σκορ ήταν στο 1-0 όταν έγινε η συγκεκριμένη φάση στο 67’ και πιθανότατα η κρητική ομάδα να είχε ισοφαρίσει. Για τη φάση μάλιστα είχε πάρει θέση και ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τονίζοντας ότι κακώς ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, εάν είχε λειτουργήσει σωστά το VAR στο χθεσινό παιχνίδι, έπρεπε να είχε δύο βαθμούς λιγότερους. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος  του Βορρά έπρεπε να είχε 16 πόντους αντί για 18. Εαν μάλιστα είχε ισοφαρίσει ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει ούτε τους Ομιλήτες, ίσως να είχε ακόμα λιγότερους βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει ευνοηθεί από το VAR. Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ. Οπως διαβάσατε στο θέμα που ανέβηκε χθες το βράδυ με τίτλο «Οι 3 ιστορίες του ΠΑΣ που δείχνουν πως λειτουργεί το VAR της Εξυγίανσης», η Ενωση είχε κερδίσει με τη βοήθεια της τεχνολογίας τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1), στο ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες στους Ζωσιμάδες, στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι Κιτρινόμαυροι πέρασαν από την Ηπειρο με πέναλτι του Ανσαριφάρντ, το οποιο δόθηκε μετά τη χρήση του VAR, ενώ είχαν ακυρωθεί δύο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα ως οφσάιντ μετά τη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας. Το πέναλτι που καθόρισε το ματς έγινε στο 13’. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Χνιντ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα είχε φύγει πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων και ο Χουτεσιώτης στο φινάλε της εξόδου έπεσε πάνω στον αμυντικό της ΑΕΚ.

Ο διαιτητής έδωσε άουτ, αφού ο Χουτεσιώτης έπεσε πάνω στον παίκτη της Ενωσης, όταν η μπάλα είχε φτάσει στην… Πρέβεζα. Ο VARίστας όμως τον κάλεσε και του είπε να δει τη φάση, με τον Διαμαντόπουλο λίγο αργότερα να δίνει το πέναλτι που έκρινε το παιχνίδι και έδωσε το τρίποντο της νίκης.

Τρεις βαθμοί, που ίσως η ΑΕΚ δεν θα είχε πάρει. Πιθανότατα ο αγώνας θα είχε έρθει ισοπαλία. Αντί για 16 βαθμούς που έχουν τώρα οι Κιτρινόμαυροι, θα είχαν 14. Δύο λιγότερους.

Εκτός από τους ευνοημένους του VAR, υπάρχει και ο αδικημένος. Ο Ολυμπιακός.

Οι δύο Δικέφαλοι κέρδισαν πόντους μέσω της τεχνολογίας, οι Πειραιώτες έχασαν. Κοινώς παρονομαστής ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το ματς στους Ζωσιμάδες. Το παιχνίδι βρισκόταν είχε μπει στις καθυστερήσεις και ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έψαχνε το γκολ της νίκης. Και κατάφερε να το βρει στο 90+1’ με τον Χασάν.

Ο Φορτούνης γέμισε, ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και από κοντά ο Αιγύπτιος επιθετικός την έσπρωξε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-2 για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ενα γκολ που θα έδινε το τρίποντο της νίκης στους Πειραιώτες. Ενα γκολ, το οποίο όμως δεν μέτρησε ποτέ, με το VAR να βγάζει σε θέση οφσάιντ τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Μια φάση, την οποία ο VAR και ο AVAR κοίταζαν πάνω από τέσσερα λεπτά για να βγάλουν απόφαση. Αυτή που θα ακύρωνε το γκολ.

Εβαλαν τις γραμμές κατά το δοκούν και στο τέλος έβγαλαν οφσάιντ τον Ελ Αραμπί. Μέσα στον πανικό τους όμως να βγάλουν τον Μαροκινό οφσάιντ εκτέθηκαν, αφού αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι γραμμές μπαίνουν χειροκίνητα και όχι αυτόματα, επιβεβαίωνοντας όσα είχε καταγγείλει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Δύο χαμένοι βαθμοί για τον Ολυμπιακό, τον οποίο ανάγκασαν σε γκέλα με το «έτσι θέλω». Εαν το γκολ μετρούσε οι Πειραιώτες πιθανότατα θα είχαν πάρει τη νίκη και όχι την ισοπαλία. Θα είχαν δηλαδή δύο παραπάνω βαθμούς από όσους έχουν σήμερα. Αντί για 19 θα είχαν 21.

Η βαθμολογία θα ήταν: Ολυμπιακός 21, Αρης 19, ΠΑΟΚ 16 και ΑΕΚ 14. Εάν λειτουργούσε σωστά το VAR…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ