Μιχαλήτσος : «Ο Μάντζιος ταιριάζει με το υλικό του Άρη»

Μιχαλήτσος : «Ο Μάντζιος ταιριάζει με το υλικό του Άρη»

Τη θετική επιρροή του Άκη Μάντζιου στη μεταμόρφωση του Άρη, εξήρε ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Μεταμόρφωσε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος, σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχαλήτσο. Ο παλαίμαχος προπονητής τόνισε ότι ο Μάντζιος παίζει με ένα στυλ που ταιριάζει στον Άρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μιχαλήτσου στον Metropolis:

«Μία σοβαρότητα μου δείχνει, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια. Τα δύο τελευταία ήταν τα καλύτερά του. Έχει καλή αμυντική συμπεριφορά, γιατί η επίθεση είναι και θέμα ημέρας. Όταν παίζεις σωστή άμυνα, όχι αμυντικά, έτσι έρχονται οι επιτυχίες. Είναι βασικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν τρία είδη πρέσινγκ. Από τον τερματοφύλακα, με τα στόπερ στο κέντρο, αλλά εκεί κουράζεται η ομάδα υπερβολικά, δεν ρισκάρουν να παίξουν αυτό το στυλ. Υπάρχουν οι ομάδες που δίνουν χώρο, αλλά τότε οι επιθετικοί είναι πολύ μακριά από την αντίπαλη εστία και να κουράζονται. Έγινε κάτι τέτοιο με τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα, στα δεύτερα ημίχρονα.

Τώρα μαρκάρει στα 3/4. Οι πέντε μπροστά συμμετέχουν στην άμυνα, γιατί αν κάποιος δεν κάνει σωστά την δουλειά του αμυντικά υπάρχει πρόβλημα. Ο Άρης πέρσι έκανε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεχόταν γκολ. Με τον Παναιτωλικό, είδατε ότι δεν άφησαν τον αντίπαλο να απειλήσει, δεν έφτανε η μπάλα στους αμυντικούς, είχαν ένα εύκολο απόγευμα. Έχει αλλάξει το στυλ του Άρη, αυτό γινόταν και με τον Παντελίδη, αλλά τότε δεν είχε βάθος. Τώρα έχει παίκτες ισάξιους που μπορούν να αντικαταστήσουν τους θεωρητικά βασικούς».

Για τον Σούντγκρεν, αλλά και τους Ματέο και Σίλβα: «Δεν έχει καμία σχέση ο φετινός Σούντγκρεν, πέρσι ήταν εκτός κλίματος. Δεν είχε τις δυνάμεις, δεν ήταν και ψυχολογικά καλά. Ο Ματέο και ο Σίλβα χάρισαν αρκετές φορές την μπάλα και έκαναν λάθη στις μεταβιβάσεις, αν ήταν αυτοί καλά θα έκανε και πολύ περισσότερες φάσεις. Ο Γκάμα είναι ο παίκτης έχει την καλύτερη ποιότητα και για εμένα πρέπει να παίζει πίσω από τον φορ, για να έχει λιγότερα τρεξίματα. Ο Γκαρσία στην γραμμή το ένας με έναν το έχει. Ο Σίλβα και ο Γκαρσία έχουν ταχύτητα, κάτι που χρειάζεται στα άκρα».

Για τον Σίλβα, συγκεκριμένα, σχολίασε: «Έχει ταχύτητα, ήταν μόνο λίγο τσαπατσούλης στα κοντρόλ του, πούλησε αρκετές φορές την μπάλα. Συμμετείχε όμως στο αμυντικό κομμάτι. Ούτε ο Γκάμα είναι αδιάφορος στην άμυνα. Ο Φετφατζίδης δεν γυρνούσε. Πέρσι ο Άρης ήταν και ελλιπής στο ρόστερ. Έπαιζε… 4-2-4, δηλαδή με δύο χαφ και δύο πλάγιους που δεν μάρκαραν. Έτσι το μπακ υποφέρει. Αν βάλεις πολλά στόπερ και δεν μπορείς να κρατήσεις μπάλα, κάποια στιγμή θα δεχθείς γκολ».

Για την προσέγγιση του Άκη Μάντζιου: «Ο Μάντζιος ξέρει ότι ο Άρης πρέπει να έχει την μπάλα στην κατοχή του και να μην παίζει με γεμίσματα. Εφαρμόζει ένα σύστημα που ταιριάζει με το υλικό που έχει. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι υπολείπεται ο φορ, αλλά στην αμυντική του δουλειά ο Μάνος ήταν καλός».

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν θέλω να πω βαθμούς για τα επόμενα παιχνίδια, μόνο να είναι σε κάθε ματς καλός. Αν βιαστεί θα αγχωθούν οι παίκτες, κάτι που συνέβαινε και με εμάς. Φεβρουάριο μπορεί να ήμασταν πρώτοι και μετά μας έπαιρνε η κατρακύλα. Άλλωστε ο Άρης δεν έχει Ευρώπη και μπορεί να συγκεντρωθεί στο επόμενο παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ