Αρης : Ο Μπέμπεκ και η ιστορική νίκη στην Ισπανία! (vid)

Αρης : Ο Μπέμπεκ και η ιστορική νίκη στην Ισπανία! (vid)

O Κροάτης, που ορίστηκε στο Αρης - Ολυμπιακός, ήταν ο διαιτητής στη μεγάλη νίκη των Κιτρινόμαυρων επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 το 2010 - Τον Αύγουστο του 2019 είχε δεχθεί επίθεση από οπαδούς της Χάιντουκ.

Τον πολυπειρο Κροάτη, Ιβάν Μπέμπεκ, όρισε η ΚΕΔ για να διευθύνει την αναμέτρηση του Σαββάτου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Αρη και τον Ολυμπιακό, για την 10η αγωνιστική της Superleague.

Ο έμπειρος διαιτητής θα έχει βοηθούς του τους συμπατριώτες του Γκόραν Πάτακι, Μπόγιαν Ζομπένιτσα, ενώ 4ος θα είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης. Ο διαιτητής VAR που αρχικά είχε οριστεί για το παιχνίδι, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και αναμένεται η ανακοίνωση του αντικαταστάτη του.

Ο Ιβάν Μπέμπεκ είναι ένας διαιτητής τον οποίο γνωρίζουν πολύ καλά στο στρατόπεδο του Αρη και μάλιστα το όνομά του έχει συνδυαστεί με την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία των Κιτρινόμαυρων. Συγκεκριμένα, ο Κροάτης ήταν ο διαιτητής που είχε σφυρίξει το ιστορικό παιχνίδι με την Ατλέτικο στην Μαδρίτη, το οποίο είχε κερδίσει ο Αρης με 3-2!

Το παιχνίδι είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου του 2010 και η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε πετύχει απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης την σπουδαιότερη εκτός έδρας νίκη της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Κροάτης ήταν 33 ετών και έκανε τα πρώτα του βήματα… ευρωπαϊκά βήματα. Από τότε έχει σφυρίξει πάρα πολλά σημαντικά παιχνίδια και έρχεται στην Ελλάδα για να διευθύνει το μεγάλο ματς ανάμεσα στον Αρη και τον Ολυμπιακό. Τις δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην κορυφή.

Συνολικά στην καριέρα του ο Ιβάν Μπέμπεκ έχει σφυρίξει 373 παιχνίδια, έχοντας 1717 κίτρινες, 32 κόκκινες και 127 πέναλτι.

Θύμα ξυλοδαρμού από οπαδούς της Χάιντουκ

Ο Κροάτης διαιτητής τον Αύγουστο του 2019 είχε πέρσι θύμα ξυλοδαρμού από οπαδούς της Χάιντουκ. Συγκεκριμένα, στις 4/8/2019 είχε διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα στην Χάιντουκ και την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, στην οποία είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι με 3-0.

Το ίδιο βράδυ ο Ιβάν Μπέμπεκ είχε επισκεφθεί ντίσκο στην περιοχή του Σπλιτ και κατά την αποχώρηση του δέχθηκε επίθεση στο πάρκινγκ του νυχτερινού κέντρου από οπαδούς της Χάιντουκ. Ο έμπειρος ρέφερι σωριάστηκε στο έδαφος από τα χτυπήματα, με τους χούλιγκανς να τρέπονται σε φυγή, μετά την παρέμβαση των ανδρών της ασφάλειας του κλαμπ.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει η αστυνομία της Κροατίας, την επίθεση στον διαιτητή είχαν κάνει οπαδοί της Χάιντουκ, που είχαν παράπονα από τις διαιτησίες του στα παιχνίδια της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ