Κάστρο : «Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανήκει στις καλές ομάδες της κατηγορίας»

Κάστρο : «Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανήκει στις καλές ομάδες της κατηγορίας»

Ο Φάμπρι Κάστρο μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του για την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα λέγοντας πως μπορεί να τερματίσει ψηλά στη Super League.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Φάμπρι Κάστρο, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Δωδώνη FM» και μίλησε μεταξύ άλλων για τον ΠΑΣ Γιάννινα, την πορεία που μπορεί να κάνει στη Super League αλλά και τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον θάνατο του Μαραντόνα και τα συναισθήματα που του προκάλεσε: «Μου αφήνει μεγάλο πόνο. Έζησα 4 χρόνια στην Αργεντινή και αντιλαμβάνομαι πλήρως τι σημαίνει η απώλειά του για τους Αργεντινούς, πόσο μεγάλος παίκτης ήταν και τι σήμαινε για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσει να υπάρχει θα είναι πάντα μια μεγάλη προσωπικότητα για αυτούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο».

Για το πώς βρέθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Είχα αρκετές προτάσεις να συνεχίσω στην Ελβετία, στην Κολομβία κ.α. Ο ατζέντης μού έφερε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από τον ΠΑΣ Γιάννινα, και θεώρησα ότι θα είχα την ευκαιρία να παίξω στην Α’ κατηγορία και να εξελιχθώ».

Για το αν δυσκολεύτηκε στην προσαρμογή του: «Ήταν λίγο-πολύ όπως τα περίμενα, αλλά όταν έφτασα στη χώρα δεν μπόρεσα να συνεννοηθώ καλά γιατί δεν ήξερα καλά αγγλικά. Αυτό άλλαξε στην πορεία. Μου αρέσει και η πόλη και η χώρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτά που βρήκα στα Γιάννενα και τις συνθήκες που βρήκα, ώστε να παίζω ποδόσφαιρο».

Για το ποσό κοντά σε νοοτροπία είναι οι Έλληνες με τους Κολομβιανούς: «Όταν ήρθα εδώ μου έκανε τεράστια έκπληξη το ότι ο κόσμος ήταν πολύ ευγενικός, με υποδέχτηκε πολύ καλά, με έκανε να αισθάνομαι μέλος της οικογένειας. Δεν το περίμενα. Και στην Κολομβία είναι έτσι ο κόσμος ευγενικός και γενναιόδωρος. Απ’ αυτήν την άποψη υπάρχουν πολλά κοινά στη νοοτροπία».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια και πως το βιώνει: «Οι σχέσεις είναι πολύ καλές, είμαστε μια νεανική ομάδα, ο καθένας προσπαθεί να βοηθάει τον άλλον εντός και εκτός γηπέδου, όλοι είμαστε δεμένοι στα καλά και τα κακά».

Για τις καλές και κακές στιγμές: «Έχω περάσει πολλές στιγμές με τα Γιάννινα καλές και κακές. Στην αρχή όταν ήρθα δεν έπαιζα πολύ, αλλά όταν έπαιξα το ματς με τον Άρη από τότε έπαιζα συνέχεια. Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν υποβιβάστηκε η ομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Για τον υποβιβασμό που είχε η ομάδα: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, γιατί μιλάμε για μια ομάδα που 3 χρόνια πριν έπαιζε στο Europa League και μετά έπεσε κατηγορία. Ήταν κακό για την ομάδα και για εμένα και τον κόσμο που στήριζε και την πόλη. Παρ’ όλα αυτά επιστρέψαμε, επήλθε ηρεμία και αισθανθήκαμε δικαιωμένοι ότι οι κόποι μας ανταμείφθηκαν».

Για το τι πιστεύει ότι έφταιξε και υποβιβάστηκε η ομάδα: «Υπήρχαν πάρα πολλοί λόγοι, σίγουρα κι εμείς οι ποδοσφαιριστές φταίγαμε, καταστάσεις εκτός γηπέδου, αποτελέσματα που δεν μας ευνόησαν, αν και αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν άξιζε στην ομάδα ο υποβιβασμός, αλλά ευτυχώς πέρασαν αυτά».

Για το αν βρέθηκε κοντά στην έξοδο από την ομάδα κάποια στιγμή: «Όταν η ομάδα υποβιβάστηκε σκέφτηκα να φύγω, γιατί δεν ήθελα να παίξω στη Β’  Εθνική, αλλά αντιλήφθηκα μετά από κάποιο σημείο ότι η ομάδα με χρειάζεται και ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά πράγματα. Έλαβα διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο ότι θα φτιαχτεί μια καλή ομάδα με στόχο την άμεση επιστροφή στη Super League κι έτσι αντιλήφθηκα ότι η καλύτερη προοπτική για την καριέρα μου θα ήταν να συνεχίσω. Ευχαριστώ τον Θεό γιατί ευτυχώς πήγαν όλα όπως τα είχαμε σχεδιάσει».

Για τη δυσκολία της θέσης που αγωνίζεται: «Αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος δεν παρατηρεί τόσο πολύ τους μέσους, συνήθως βλέπει τους επιθετικούς που σκοράρουν. Όταν κάνω αυτά που πρέπει, όταν η ομάδα κερδίζει και πετυχαίνει τους στόχους της κι εγώ γνωρίζω ότι έκανα το 100% που μπορούσα, δεν με ενοχλεί καθόλου αν δεν με παρατηρούν, αρκεί να νιώθω καλά για την απόδοσή μου και να επιτυγχάνονται οι στόχοι».

Για το καλό ποδόσφαιρο που αποδίδει φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Το ευχαριστιόμαστε, γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο φάσεις, η φάση της άμυνας και η φάση της επίθεσης. Όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας προσπαθούμε να επιτεθούμε και να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις, όταν δεν την έχουμε προσπαθούμε να αμυνθούμε και να την ανακτήσουμε. Είναι κάτι που κάνει όλη η ομάδα μαζί. Αυτό μας συμβουλεύει ο προπονητής μας, αυτή είναι η θεωρία του, αυτή είναι η άποψή του και αυτό είναι το σημαντικό και για μας, γιατί δημιουργείται μία ομάδα που προσπαθεί για το καλύτερο που μπορεί».

Για το τι θα ήθελε να βελτιώσει στον εαυτό του: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να βελτιώσω σε πνευματικό, σωματικό και τρόπο παιχνιδιού, θα ήθελα να βοηθάω περισσότερο επιθετικά και να είμαι πιο σταθερός αμυντικά. Γι’ αυτό δουλεύω κάθε μέρα».

Για το τι παθαίνει η ομάδα στο διάστημα 45’-60’: «Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Ό,τι κάνουμε στο α’ ημίχρονο προσπαθούμε και στο β’. Μπορεί να συμβούν διάφορα απρόβλεπτα όμως σ’ ένα παιχνίδι. Είναι κάτι που το δουλεύουμε, πάντως, με τον προπονητή για να το βελτιώσουμε και να μην έχουμε τέτοια προβλήματα».

Για τον προπονητή κ. Γιαννίκη: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, είναι νέος, έχει νοοτροπία νικητή και αυτή προσπαθεί να εμφυσήσει και στους ποδοσφαιριστές και προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο για την ομάδα».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από την παραμονή: «Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας ως ποδοσφαιριστές, το σημαντικό είναι να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους με τον ίδιο τρόπο, να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, όπως μας υποδεικνύει ο προπονητής μας και θα φανεί αν θα μπορέσουμε το κάτι παραπάνω».

Για το πόσο τους λείπουν οι φίλαθλοι: «Είναι μια κατάσταση περίεργη και σπάνια, δεν μας αρέσει, γιατί έχουμε συνηθίσει τον κόσμο δίπλα μας να μας ενισχύει, να φωνάζει και να μας στηρίζει. Όλοι όμως πρέπει να έχουμε συναίσθηση της κατάστασης, να είμαστε προσεκτικοί και να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση για να γυρίσει ο κόσμος γρήγορα στα γήπεδα».

Για τα συνεχή τεστ covid, αν τους επηρεάζει όλη αυτή η κατάσταση και το πώς την αντιμετωπίζουν: «Μας επηρεάζει αρκετά από την άποψη ότι ως ποδοσφαιριστής προπονείσαι, αλλά θες να περάσεις και στιγμές με την οικογένειά σου, αλλά πρέπει συνεχώς να προσέχεις. Τουλάχιστον ο κόσμος μας βλέπει από την τηλεόραση και θεωρώ ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση».

Για το αν νιώθει αδικημένος από τη διαιτησία: «Για τους ποδοσφαιριστές είναι δύσκολο να έχουν άποψη την ώρα του αγώνα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να εκφέρω άποψη. Εμείς προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, να κάνουμε τη δουλειά μας και να μείνουμε ανεπηρέαστοι από παράγοντες όπως η διαιτησία. Τα ματς μεταδίδονται τηλεοπτικά και ο καθένας μπορεί να δει τι συμβαίνει και να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Για το πρωτάθλημα και τις ομάδες που ξεχωρίζει: «Η Super League είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το επίπεδο είναι υψηλό, έχει καλές ομάδες από άποψη ποιότητας. Δεν θέλω να ονοματίσω ομάδες που ξεχωρίζω για να μην αδικήσω κάποιον. Πάντως ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μέσα στις καλές ομάδες με τα όσα βγάζει μέσα στο γήπεδο».

Για τον κορμό που έμεινε σταθερός: «Είναι πολύ σημαντικό γιατί καταρχάς στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι μια βάση και συνήθως δεν υπάρχει χρόνος να τη δημιουργήσεις. Μια ομάδα που έχει κορμό κερδίζει χρόνο σε σύγκριση με άλλες ομάδες που πρέπει να φτιαχτούν από την αρχή και χρειάζονται αγώνες μαζί».

Για τον χρόνο που θέλει ο ΠΑΣ να φτάσει σε σταθερό επίπεδο απόδοσης: «Είναι κάτι που δεν το ξέρω και δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Εμείς δουλεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Ψάχνουμε να βρούμε τον καλύτερο και πιο γρήγορο τρόπο να πετύχουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας, να βρεθούμε στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας και να σταθεροποιηθούμε εκεί».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Έχω πάρα πολλά όνειρα σαν ποδοσφαιριστής και άνθρωπος, στόχος μου είναι να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα με τον ΠΑΣ και στη συνέχεια να κληθώ στην Εθνική Κολομβίας και να παίξω με αυτήν».

Για το ποιος είναι ο πιο δύσκολος ρόλος, του ποδοσφαιριστή ή του πατέρα, μιας και ετοιμάζεται να γίνεται πατέρας σε λίγες μέρες: «Δεν ξέρω ακόμα. Είναι δύσκολη ερώτηση και αν πρέπει να απαντήσω μάλλον και τα δύο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ