ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 : Βλέπουν εξάδα οι Κρητικοί

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 : Βλέπουν εξάδα οι Κρητικοί

Ο ΟΦΗ επικράτησε δύσκολα με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Ηράκλειο πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο και ανέβηκε στους 12 βαθμούς και σε τετραπλή ισοβαθμία στην έκτη θέση.

Ο ΟΦΗ μετά το σπουδαίο διπλό στον Βόλο την περασμένη βδομάδα, νίκησε και τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ηράκλειο με 2-1 και «πάτησε» στην πρώτη εξάδα, σε τετραπλή ισοβαθμία. Οι Κρητικοί αν και πιέστηκαν αρκετά από την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο πήραν το τρίποντο, χάρη στα τέρματα του Στάρτζεον και Νέιρα (από το σημείο του πέναλτι) και πέτυχαν την πρώτη εντός έδρας νίκη για φέτος.

Οι φιλοξενούμενοι σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι από την ομάδα του Σίμου και παρότι ισοφάρισαν στο 45+1 με τον Ελευθεριάδη δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς, το οποίο είχε πολύ καλό ρυθμό, δείγμα και της ποιότητας που διαθέτουν και οι δυο ομάδες. Πλέον ο ΟΦΗ έφτασε τους 12 βαθμούς και ανέβηκε στην έκτη θέση μαζί με Αστέρα Τρίπολης (8 ματς), Βόλο (8 ματς) και Παναθηναϊκό (10 ματς) και βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, βρίσκοντας τα πατήματα του. Από την άλλη ο ΠΑΣ έμεινε στους 9 βαθμούς και τη 10η θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και με τους φιλοξενούμενους μόλις στο 2ο λεπτό να έχουν την πρώτη καλή στιγμή με τον Παμλίδη να σουτάρει αλλά η μπάλα να περνάει άουτ. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, ο ΟΦΗ ισορρόπησε και στην πρώτη του ευκαιρία στο 20ο λεπτό κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ. Ο Ουές έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Σαρδινέρο έκανε φοβερή προσπάθεια και σουτ που έδιωξε με το ένα χέρι ο Χουτεσιώτης, η μπάλα όμως έφτασε στον Στούρτζεον, ο οποίος σκόραρε με προβολή, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 25ο λεπτό ο Λέο είχε μια καλή ευκαιρία με σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ είχε καλή στιγμή με τον Νέιρα, ο οποίος άφησε πίσω τον Κάστρο, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί και από τον άξονα, όμως μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο όμως ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα ίσια. Πιο συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ελευθεριάδης έκανε εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, ύστερα από κάθετη πάσα του Ντομίνγκες, η μπάλα πήγε στα δίχτυα και μετά από χρήση του VAR για πιθανό οφσάιντ, μέτρησε κανονικά για το 1-1 του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και είχε την κυκλοφορία της μπάλας χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο. Ο ΟΦΗ είχε παθητικό ρόλο στα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου μέρους, όμως στο 65ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Ο Κάργας ανέτρεψε τον Νέιρα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, ενώ και αυτή η φάση κοιτάχτηκε από το VAR για οφσάιντ.

Εντέλει δεν υπήρχε κάτι μεμπτό, ο Νέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-1 για τους Κρητικούς. Μόλις σκόραρε πήγε και χτύπησε με το ένα χέρι το πανό με το οποίο οι φίλοι του ΟΦΗ αποχαιρέτησαν τον Μαραντόνα. Ο ΠΑΣ στα τελευταία λεπτά πίεσε ασφυκτικά τους Κρητικούς για το 2-2 είχε δυο καλές στιγμές στο 84ο λεπτό και στο 88ο με δυο σουτ του Οικονομόπουλου, που όμως πέρασαν άουτ. Στις καθυστερήσεις που συνολικά ο ρέφερι έδωσε συνολικά έξι λεπτά ο ΠΑΣ πίεσε, οι μελανόλευκοι είχαν κλειστεί στα καρέ τους, όμως δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο.

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (76′ Γιάννου), Διαμαντής, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Νέιρα, Ντε Γκουζμάν (34′ Σακόρ), Στούρτζεον (84′ Βούρος), Γρίβας (75′ Γιάννου), Σαρδινέρο

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Κάργας, Σάλιακας (59′ Οικονομόπουλος), Πίρσμαν, Παντελάκης, Σιόντης (80′ Δούμτσης), Κάστρο, Ντομίνγκες, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λεό (64′ Καρτάλης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ