ΑΕΚ : Οι 6+1 εκκρεμότητες του «κορμού» της

ΑΕΚ : Οι 6+1 εκκρεμότητες του «κορμού» της

Οι περιπτώσεις των Ανέστη, Γιόχανσον, εκείνες των Τσιγκρίνσκι, Χριστοδουλόπουλου, Βράνιες, Αραούχο και η ξεχωριστή υπόθεση Λιβάγια.

Η ΑΕΚ μετά και την ολοκλήρωση των κινήσεων του Γενάρη, επικεντρώνεται στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και στο βαρύ πρόγραμμα που έχει μπροστά της. Ωστόσο, υπάρχουν εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος και άλλα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης και που αργά ή γρήγορα, θα έρθουν στο προσκήνιο.

Ενόψει καλοκαιριού υπάρχουν αυτή τη στιγμή επτά ποδοσφαιριστές, των οποίων η παρουσία στην ομάδα και τη νέα σεζόν δεν είναι σίγουρη. Και μιλάμε για ποδοσφαιριστές που αποτελούν τον «κορμό» της ΑΕΚ στη φετινή χρονιά, η αποχώρηση των οποίων θα μπορούσε να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και την στελέχωση του ρόστερ για τη σεζόν που έρχεται.

Οι δύο αποχωρήσεις

Οι δύο πρώτες περιπτώσεις που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία είναι εκείνες των Ανέστη και Γιόχανσον. Αμφότεροι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποχωρήσουν από την ΑΕΚ στο τέλος της χρονιάς, καθώς οι επαφές που έγιναν για την ανανέωση των συμβολαίων τους που εκπνέουν το καλοκαίρι, δεν απέφεραν καρπούς. Έτσι, η ΑΕΚ θα κινηθεί σίγουρα για την απόκτηση ενός γκολκίπερ που θα πλαισιώσει τους Μπάρκα, Τσιντώτα, ενώ ανάλογα με την απόδοση του Μοράν, θα αποφασίσει για το τι θα κάνει και στην μεσαία γραμμή.

Η διαφορά με Τσιγκρίνσκι

Το συμβόλαιο του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, ωστόσο προβλέπεται οψιόν που μπορεί να κρατήσει τον Ουκρανό στόπερ στην ομάδα για ακόμα ένα χρόνο. Η Ένωση πάντως ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό επαφές με την πλευρά του Τσιγκρίνσκι προκειμένου να υπάρξει μια νέα συμφωνία που θα τον κρατήσει στην ΑΕΚ για άλλα δύο χρόνια.

Με τον Τσιγκρίνσκι να υπογράφει δηλαδή ένα νέο συμβόλαιο και να μην ενεργοποιείται η υπάρχουσα οψιόν. Οι συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και έδειξαν να βρίσκονται σε καλό δρόμο, όμως προς το παρόν το θέμα δεν έχει προχωρήσει. Μιας και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να υπάρχουν κάποιες διαφορές που ακόμα δεν έχουν καλυφθεί. Και ως εκ τούτου το μέλλον του Ουκρανού στόπερ στην ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο.

Η κουβέντα με τον Λάζαρο

Αντίστοιχη περίπτωση με εκείνη του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι και αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο διεθνής άσος υπέγραψε πρόπερσι συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών με την ΑΕΚ, ωστόσο όλα δείχνουν πως η οψιόν που προβλέπεται δεν θα ενεργοποιηθεί. Με τις δύο πλευρές να κάνουν μια κουβέντα σε νέα βάση, προκειμένου ο Χριστοδουλόπουλος να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο, πιθανότατα διάρκειας δύο χρόνων.

Ο έμπειρος άσος έχει εκφράσει ανοικτά την επιθυμία του να συνεχίσει στην ΑΕΚ και τα επόμενα χρόνια και όλα δείχνουν πως το μόνο που μένει για να βρεθεί η χρυσή τομή, είναι να ξεκινήσει ένας κύκλος συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Ο οποίος δεν έχει γίνει ακόμα, όμως αναμένεται σύντομα.

Τα δεδομένα για Βράνιες και Αραούχο

Δύο ακόμα υποθέσεις παικτών από τον βασικό «κορμό» της ΑΕΚ που είναι στον «αέρα» ενόψει καλοκαιριού, είναι αυτές των Ογκνιέν Βράνιες και Σέρχιο Αραούχο. Ο Βόσνιος έχει εκφράσει τάσεις φυγής από την ΑΕΚ στο διάστημα που προηγήθηκε, η Ένωση του ξεκαθάρισε πως δεν θα αποχωρήσει τη δεδομένη στιγμή από την ομάδα παρά τις πιέσεις που άσκησε, υποπίπτοντας σε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων και το ζήτημα αναμένεται να ανοίξει ξανά το καλοκαίρι.

Οι υπάρχουσες συνθήκες καθιστούν τη λύση της φυγής του Βράνιες από την ΑΕΚ, μέσω πώλησης, ως το επικρατέστερο σενάριο. Πάντα στην περίπτωση που έρθει πρόταση για την αγορά του και εφόσον δεν έχει αλλάξει το κλίμα γύρω από τον Βόσνιο αμυντικό.

Από την άλλη, για τον Αραούχο τα δεδομένα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Αργεντινός φορ είναι δανεικός στην ΑΕΚ από την Λας Πάλμας, οψιόν για την αγορά του δεν υφίσταται και την 1η Ιουλίου θα επιστρέψει στον ισπανικό σύλλογο. Με την ΑΕΚ να πρέπει να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο συζητήσεων με την Λας Πάλμας, προκειμένου να διατηρήσει στις τάξεις της τον Αραούχο. Είτε συμφωνώντας για νέο δανεισμό του παίκτη είτε κάνοντας πλέον μια κουβέντα για την αγορά του.

Ο «σίγουρος» Λιβάγια

Ο Μάρκο Λιβάγια αγωνίζεται στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από την Λας Πάλμας όμως η Ένωση διατηρεί οψιόν για τον αγορά του το καλοκαίρι. Καθώς στην περίπτωση που καταθέσει στους Ισπανούς το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ ο Κροάτης φορ θα μείνει αυτόματα στην ΑΕΚ για άλλα τρία χρόνια.

Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει με τα υπάρχοντα δεδομένα «κλειδωμένη», καθώς στην Ένωση φαίνεται πως έχουν πάρει την απόφαση να επενδύσουν πάνω στον 24χρονο στράικερ. Ενεργοποιώντας την οψιόν που προβλέπει η συμφωνία με την Λας Πάλμας και διατηρώντας τον στο ρόστερ τους για τα επόμενα χρόνια. Κάτι, για το οποίο πάντως δεν υπάρχει βιασύνη να γίνει άμεσα, μιας και όπως προαναφέραμε, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι αποκλειστικά στα χέρια της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ