ΑΕΛ : Μηνύσεις κατά διαιτητών προανήγγειλε ο Κούγιας

ΑΕΛ : Μηνύσεις κατά διαιτητών προανήγγειλε ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας θα καταθέσει μηνύσεις κατά των ρέφερι οι οποίοι διαιτήτευσαν τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Λάρισας.

Συνέχεια στις καταγγελίες του για τις διαιτησίες που αντιμετωπίζει η Λάρισα έδωσε ο Αλέξης Κούγιας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, εξηγεί γιατί ο Κούγιας δεν θα συναντηθεί με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην παρούσα φάση, ενώ προανήγγειλε μηνύσεις σε τέσσερις ρέφερι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ: 

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ με λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών Καραντώνη – Κοτσάνη (VAR) και Ζαχαριάδη – Γκορτσίλα (VAR) αδικήθηκε κατάφωρα στα παιχνίδια με τον Άρη Θεσσαλονίκης και τον Παναιτωλικό, όπου έγινε αλλοίωση αποτελέσματος.

Ο κ. Αλέξης Κούγιας ζήτησε προσωπική συνάντηση με τον κ. Κλάτενμπεργκ, η οποία όμως είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί, όπως ελέχθη από την ΚΕΔ, λόγω κορονοϊού και του πρωτοκόλλου που εφαρμόζει η ΕΠΟ.

Σήμερα η ΑΕΛ αντιλαμβάνεται ότι στο παρόν στάδιο δεν είναι δυνατόν να λυθεί μέσω του κ. Κλάτενμπεργκ το πρόβλημα των συνεχόμενων κακών διαιτησιών εις βάρος της, αφού από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας τους ορισμούς των διαιτητών συνεχίζουν να τους κάνουν οι Τριτσώνης – Κουκουλάκης.

Κατόπιν αυτού, με απόλυτη σοβαρότητα και επειδή οι τελευταίες διαιτησίες των συγκεκριμένων διαιτητών ήταν επιπέδου των αλήστου διαιτητικής μνήμης Λάμπρου -Απτόσογλου στον παιχνίδι με την Ξάνθη, παιχνίδι το οποίο ο Περέιρα χαρακτήρισε ότι σε αυτό είδε τη χειρότερη διαιτησία στη ζωή του και για την οποία διαιτησία εις βάρος των συγκεκριμένων διαιτητών εκκρεμεί στη δικαιοσύνη με συντριπτικά στοιχεία η κακουργηματική κατηγορία της αλλοίωσης του αποτελέσματος αγώνα με σκοπό τον στοιχηματισμό, τις επόμενες ημέρες ο ιδιοκτήτης, Πρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας θα προβεί στις εξής νομικές ενέργειες:

1. Θα καταθέσει μηνύσεις εις βάρος των ως άνω τεσσάρων διαιτητών, για τη διάπραξη από αυτούς εκτός του αδικήματος της αλλοίωσης αποτελέσματος και για το αδίκημα της απιστίας, αφού οι διαιτητές αμείβονται από τις ΠΑΕ και δεν είναι υπάλληλοι της ΕΠΟ.

2. Θα καταθέσει επώνυμη καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Οι φάσεις στις οποίες επικεντρώνεται η καταγγελία της ΑΕΛ είναι για το παιχνίδι με τον Άρη το πέναλτι που δεν δόθηκε ενώ το σκορ ήταν 0-0 επί του Κωστή και η φάση πριν το δεύτερο γκολ του Άρη που δόθηκε κόρνερ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Άρη, όπου ο Μάνος πήρε εμφανέστατα και έσυρε μαζί του με το χέρι τη μπάλα επί 10 μέτρα και όσον αφορά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, τη φάση που προηγήθηκε του ανύπαρκτου πέναλτι που εκτελέστηκε 2 φορές, όπου ο Απτόσογλου δεν υπέδειξε τον παίκτη που κέρδισε το πέναλτι ότι ήταν τουλάχιστον 3 μέτρα οφσάιντ, αλλά κυρίως η φάση στο δεύτερο ημίχρονο, που ο παίκτης του Παναιτωλικού μέσα στη μικρή περιοχή με τεντωμένο το χέρι αποκρούει το σουτ του Ντουρμισάι, ενώ το σκορ είναι 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού.

Οι φάσεις είναι τόσο ξεκάθαρες, που μόνο από πρόθεση δεν τις βλέπει, είτε ο διαιτητής του αγώνα, αλλά κυρίως ο διαιτητής του VAR.

Την επόμενη εβδομάδα στη συνέντευξή του κ. Κούγια θα υπάρξει ειδική αναφορά στην επιτροπή που ορίζει τους παρατηρητές αγώνα, αλλά και για το ποιοι είναι παρατηρητές αυτή τη στιγμή στην Super League και πως επιλέγονται.

Στην ΑΕΛ έχουμε αντιληφθεί πλέον ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα του παρασκηνίου του ποδοσφαίρου είναι, αφενός μεν η αληθινοί εισαγγελείς και οι τακτικοί δικαστές, αφετέρου δε οπωσδήποτε η αγωνιστική οχύρωση της ομάδος με οικονομική υπέρβαση στην απόκτηση αξιόλογων ποδοσφαιριστών, ώστε να διευρύνουμε το ρόστερ, αφού ήδη μέχρι τώρα η ΑΕΛ έχει δεχθεί διπλάσιες κίτρινες κάρτες από όλους τους ανταγωνιστές της και το σχέδιο είναι σε σημαντικά παιχνίδια να μην αγωνίζονται οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ