Ο Κλάτενμπεργκ διασύρει τη φτηνή προπαγάνδα του ΠΑΟΚ (vid)

Ο Κλάτενμπεργκ διασύρει τη φτηνή προπαγάνδα του ΠΑΟΚ (vid)

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είδε όλα όσα είδε και όλη η Ελλάδα. Πως το πέναλτι του Άρη είναι καθαρό, πως κανένα από τα δύο πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ δεν υπάρχει, ωστόσο παρέλειψε να αναφερθεί στο πιο καραμπινάτο λάθος του ντέρμπι. Τη μη αποβολή του Αουγκούστο.

Η προπαγάνδα, τα ψέματα και φυσικά η άγνοια των βασικών κανονισμών του ποδοσφαίρου πήραν την απάντησή τους. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, όπως συνηθίζει να κάνει κάθε Τρίτη, πήρε επίσημα θέση για τις περιβόητες φάσεις του ντέρμπι μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Και φυσικά είδε αυτά που είδε και όλη η Ελλάδα, εκτός του Μάκη Γκαγκάτση, του Χρήστου Καρυπίδη και των υπαλλήλων τους στα media που ελέγχουν και οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο για φάεις ξεκάθαρες.

Στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής, ο Κλάτενμπεργκ δικαιώνει τους διαιτητές του ντέρμπι για τις φάσεις που έκριναν το παιχνίδι. Και διασύρει την φτηνή προπαγάνδα του ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπάθησε να επιβάλλει τον… νόμο του και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του ντέρμπι με το ντου των Γκαγκάτση και Καρυπίδη στο γραφείο των Ολλανδών και την λεκτική επίθεση που του έκαναν.

Συγκεκριμένα ο Βρετανός αναφέρει πως πολύ σωστά δόθηκε το πέναλτι του Άρη, αφού ο παίκτης των κίτρινων κάτι πρώτος επαφή με την μπάλα και ο Πασχαλάκης τον γκρεμίζει. Αναλυτικά, είπε:

«Η ΚΕΔ συμφωνεί με τον καταλογισμό του πέναλτι διότι ο επιτιθέμενος κάνει πρώτος την επαφή με τη μπάλα με το δεξί του πόδι, με τη μπάλα στη συνέχεια να έρχεται σε επαφή με τα τεντωμένα χέρια του τερματοφύλακα. Τότε άμεσα ο τερματοφύλακας, στην προσπάθεια του να παίξει τη μπάλα συγκρούεται με το δεξί πόδι του επιτιθέμενου προκαλώντας παράβαση η οποία έχει ως αποτέλεσμα το πέναλτι καθώς η όποια επαφή με τη μπάλα από τον τερματοφύλακα, δεν ήταν αρκετή για να θεωρηθεί μια σαφής και εσκεμμένη επαφή σε αυτή».

Επιπλέον, για τη φάση που ο ΠΑΟΚ ζητά πέναλτι στο πέσιμο του Τζόλη, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είδε αυτό που είδε και όλη η Ελλάδα. Πως ο νεαρός του ΠΑΟΚ πέφτει μόνος του. Και μάλιστα κατηγορεί τον Τζόλη πως προσπάθησε να εξαπατήσει τον διαιτητή. Συγκεκριμένα σημειώνει:

«Η ΚΕΔ συμφωνει ότι ο αμυνόμενος ξεκάθαρα δεν πραγματοποίησε ε[αφή με τον επιτιθέμενο και ότι πρόκειται για μια καθαρή ενέργεια προσποίησης με σκοπό να εξαπατηθεί ο διαιτητής και να καταλογισθεί πέναλτι. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο ίδιος επιτιθέμενος ήταν ικανός να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας όταν μαρκαρίστηκε από διάφορους αμυνόμενους με το διαιτητή σωστά να αφήνει αυτή την υποσχόμενη επίθεση να αναπτυχθεί».

Σφαλιάρα στην προπαγάνδα υπάρχει και για την τελευταία φάση του αγώνα, που ο ΠΑΟΚ ζητάει πέναλτι για χέρι παίκτη του Άρη μέσα στην περιοχή. Και αναφέρει πως η ΚΕΔ διαφωνεί μεν με τον διαιτητή που δεν είδε τη φάση στο VAR πριν πάρει απόφαση, αλλά ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει πρώτα φάουλ του ΠΑΟΚ πάνω στον τερματοφύλακα του Άρη, άρα η φάση σταματά εκεί μιας και προηγείται όλων των άλλων.

Ο Κλάτενμπεργκ, πάντως… τσίμπησε από το συνεχές buylling που του έκαναν ο ΠΑΟΚ και τα media που ελέγχει από το βράδυ της Κυριακής και έπειτα. Και φάνηκε από το γεγονός πως δεν πήρε θέση στην πιο ξεκάθαρη φάση του ντέρμπι και στο καραμπινάτο λάθος των διαιτητών. Στην αποβολή του Αουγκούστο, με τους διαιτητές να κλείνουν τα μάτια και να ευνοούν τον ΠΑΟΚ, που παρά την υπέρ του διαιτησία δεν κατάφερε να φύγει με βαθμολογικό όφελος από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ