«Fake news» του Θωμαϊδη για τον Καρυπίδη σχετικά με τη δωροδοκία Σιαμπάνη

«Fake news» του Θωμαϊδη για τον Καρυπίδη σχετικά με τη δωροδοκία Σιαμπάνη

Διαψεύδει ο Καρυπίδης τις «αποκαλύψεις» Θωμαϊδη στο Open, για την κατάθεση του

Δύο λέξεις. Ή αλλιώς μια λιτή και απολύτως κατανοητή δήλωση που με έναν τρόπο τα λέει όλα: «Fake news» ήταν η απάντηση του Θοδωρή Καρυπίδη στα όσα «αποκάλυψε» η εκπομπή «Η Δίκη» του Κυριάκου Θωμαϊδη, για την χτεσινή κατάθεση του ισχυρού άνδρα του Άρη στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται ασφαλώς για την κατάθεση του για την υπόθεση δωροδοκίας σε βάρος του Μάριου Σιαμπάνη, πριν από το ματς Άρης-ΠΑΟΚ, από ανθρώπους που κινούνται πέριξ της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Χτες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Open tv –ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη- ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης υποστήριξε πως «αποκαλύπτει» στην εκπομπή του όσα ο Θεόδωρος Καρυπίδης είπε στις Αρχές για την υπόθεση.

Και ως επί το πλείστον στέκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Σε εκείνο που το αφεντικό του Άρη φέρεται να λέει ότι ο ΠΑΟΚ δεν εμπλέκεται με την δωροδοκία. «Ο κύριος Καρυπίδης ανέφερε ότι δεν συνδέει το περιστατικό της απόπειρας δωροδοκίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ» ήταν ακριβώς οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο παρουσιαστής στην «αποκάλυψη του».

 

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Κατά τον Καρυπίδη όχι. Εξ ου και η σύντομη δήλωση του. Η μια ατάκα του, που με έναν τρόπο τα λέει όλα «Fake news». Σα να λέμε… παραμύθια της Χαλιμάς, δια στόματος Κυριάου Θωμαϊδη και Open.

Μεταξύ μας πως θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο ο Καρυπίδης, όταν η απόπειρα δωροδοκίας έγινε πριν από το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και μάλιστα σύμφωνα με την κατάθεση του Σιαμπάνη, από πρώην παράγοντα του ΠΑΟΚ; Που μπορεί ο ίδιος να ξέρει; Και κυρίως ποιος μπορεί να ήθελε να προτρέψει τον Σιαμπάνη σε «μειωμένη απόδοση»; Ο… Ηρακλής;

Δεν έχει πει λοιπόν ο Καρυπίδης τέτοια πράγματα. Το δικό μας ρεπορτάζ λέει ότι το αφεντικό του Άρη ήταν ξεκάθαρος στη σημερινή διαδικασία. Εξήγησε στην αστυνομία πότε του τηλεφώνησε ο Σιαμπάνης για να τον ενημερώσει για αυτό που του συνέβη.

Εξήγησε ότι η πρώτη του αντίδραση ήταν να τηλεφωνήσει στον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση με τον οποίο είχε έναν πολύ έντονο διάλογο. Και στην κουβέντα αυτή φέρεται να ακούστηκε και ο Ηρακλής. Κάτι σαν «και ποιος τον έβαλε; Ο Ηρακλής;».

Όσα λοιπόν λέει ο Κυριάκος Θωμαϊδης, σύμφωνα πάντα με τον Θεόδωρο Καρυπίδη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι fake news. Δεν αφορούν «κομμάτια» της κατάθεσης του.

Το φοβερό βεβαίως είναι άλλο. Η συγκεκριμένη εκπομπή έκανε ακριβώς τα ίδια και μια εβδομάδα πριν. Στην κατάθεση του Μάριου Σιαμπάνη την οποία υποστήριζε πως μετέδιδε «live» μιας και ο 21χρονος κατέθετε ακριβώς στην ώρα της εκπομπής.

Οι «πληροφορίες» του Open μάλιστα έγιναν αιτία ώστε ο Ολυμπιακός να ζητήσει με ανακοίνωση του από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ξεκινήσει έρευνα για παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας.

Έρευνα καθώς «ενώ το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης κατέθετε στη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης ενώπιον του προϊσταμένου της. κ. Κώστα Χρυσόπουλου, υπήρχε LIVE αναμετάδοση στην εκπομπή “Δίκη στο Open”, σε κανάλι που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Γι’ αυτή την υπόθεση τρέχει νέα προκαταρκτική εξέταση από τις 16 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή των όσων είπε στην αστυνομία ο τερματοφύλακας του Άρη. Ο Θωμαϊδης λοιπόν απτόητος, όπως φαίνεται, μια εβδομάδα μετά το… ξανακάνει.

Εκνευρισμένες εμφανίζονται και «πηγές» από την Αστυνομία  με την εκπομπή του Open καθώς υποστηρίζουν πως ούτε την περασμένη εβδομάδα, ούτε τώρα οι «αποκαλύψεις» που δήθεν παρουσιάζονται, σχετίζονται με τις καταθέσεις των δύο ανδρών.

Και πως προφανώς όλο αυτό γίνεται για ένα παιχνίδι εντυπώσεων, το οποίο έχει φέρει το Τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε πολύ δύσκολη θέση.

Γιατί μπορεί η… μπαρούφα να πηγαίνει σύννεφο, αν όλα τα παραπάνω ευσταθούν;  Προφανώς για να κατευνάσουν τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ που εδώ και μέρες είναι… στα κάγκελα με τους συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη. Με εκείνους που «διοικούν» και που έχουν φέρει τον Δικέφαλο του Βορρά σε σημείο να είναι μια φορά την εβδομάδα μπλεγμένος σε θέματα με τη Δικαιοσύνη.

Μη πάτε μακριά: Μόλις σήμερα ο Ολυμπιακός με το εξώδικο που έστειλε στην ΕΠΟ, επί της ουσίας δηλώνει ότι ανοίγει νέο θέμα στη Δικαιοσύνη. Για τον τρόπο με τον οποίο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε «πάσα» στον ΠΑΟΚ το συμβόλαιο του Σιαμπάνη με τον Άρη. Το συμβόλαιο που ο ΠΑΟΚ παρουσίασε στην επίσημη ιστοσελίδα του, αφήνοντας μάλιστα σε δημόσια θέα όλα τα προσωπικά στοιχεία του ποδοσφαιριστή. Ακόμη και τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε από το… διάστημα. Καταλαβαίνει. Και ειδικά τον τελευταίο χρόνο έχει «χωνέψει» πολλά.

Η πολυϊδιοκτησία με τη Ξάνθη.

Οι σχέσεις με την ΕΠΟ που σε κάθε ευκαιρία έρχονται στην επιφάνεια.

Πλέον και αυτό το περιστατικό με τον Άρη, που δεν τους επιτρέπει να κυκλοφορήσουν στη Θεσσαλονίκη. Σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν τελικά;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ