Τα δύο κτίρια της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» (pic)

Τα δύο κτίρια της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» (pic)

Στο ένα κτίριο θα βρίσκονται τα δυο μουσεία κι όχι μόνο, ενώ στο άλλο θα είναι τα πρώτα ιδιόκτητα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Τα έργα στο γήπεδο της ΑΕΚ συνεχίζονται, με τον κόσμο της Ένωσης να ανυπομονεί για τη μεγάλη επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Το 2021 είναι χρονιά ορόσημο για τους «κιτρινόμαυρους» που ετοιμάζονται για την επιστροφή στο… σπίτι τους.

Στο μέτωπο των εργασιών στην Αγιά Σοφιά, συμπεριλαμβάνονται και τα δύο κτίρια πίσω από τα δύο πέταλα του γηπέδου, όπου θα αποτελέσουν περιουσιακά στοιχεία για την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το πρώτο κτίριο είναι στο σημείο που βρισκόταν η Σκεπαστή και είναι το μεγαλύτερο, καθώς φτάνει τα 4.000 τμ. Το συγκεκριμένο κτίριο θα έχει όλες τις βοηθητικές χρήσεις του γηπέδου (καφέ, εστιατόρια, μπουτίκ) και φυσικά τα δυο μουσεία. Για το συγκεκριμένο κτίριο μάλιστα θα ξεκινήσει σύντομα καμπάνια απ’ την ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου οι φίλοι της ομάδας να προτείνουν ονόματα γι’ αυτό!

Μάλιστα, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού είναι σχεδόν έτοιμο από πλευράς σχεδιασμού και απομένει να ξεκινήσει το «ντύσιμο» εντός του κτιρίου. Επίσης, έχει προχωρήσει σημαντικά και η δουλειά του Μουσείου της ΑΕΚ.

Τα πάντα λοιπόν θα είναι έτοιμα το 2021, με την Ένωση να ολοκληρώνει σιγά σιγά το μεγάλο έργο στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ολοκλήρωση της κατασκευής των δύο ξεχωριστών ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων, ταυτόχρονα με το νέο μας σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, σηματοδοτεί μία νέα εντελώς ξεχωριστή πραγματικότητα για την ΠΑΕ ΑΕΚ!

Και αυτό γιατί πρόκειται για δύο -εκτός του γηπέδου- κτίρια συνολικού εμβαδού 6.000 τ.μ.., που θα αποτελούν σημαντικά και καινούργια -για πρώτη φορά στην ιστορία της- περιουσιακά στοιχεία της κιτρινόμαυρης εταιρίας.

Το πρώτο (πάνω φωτό) και μεγαλύτερο στο νότιο πέταλο, πίσω από την παλιά σκεπαστή, 4.000 τ.μ. (θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα αυτόνομο εμπορικό κέντρο) είναι αυτό που θα στεγάσει τα δύο μουσεία (του Προσφυγικού Ελληνισμού και της Ιστορίας της ΑΕΚ), το εστιατόριο, το νέο υπερσύγχρονο AEK shop και όλες τις υπόλοιπες χρήσεις του γηπέδου.

Το δεύτερο (κάτω φωτό) στην… πλάτη του γηπέδου, στο πέταλο της Θύρας 21 με θέα στο πανέμορφο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, 2.000 τ.μ. θα είναι αυτό που θα στεγάσει τα νέα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μία ομάδα της προσφυγιάς, που ρίζωσε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας από το 1930, για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αποκτήσει ιδιόκτητα γραφεία και μάλιστα όχι σε κάποιο κτίριο του Λεκανοπεδίου, αλλά εντός της ιστορικής της έδρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ