Παναθηναϊκός : Οι τέσσερις αποστολές του Λάζλο Μπόλονι

Παναθηναϊκός : Οι τέσσερις αποστολές του Λάζλο Μπόλονι

Ο Ρουμάνος προπονητής έχει δύσκολο έργο στον Παναθηναϊκό για το 2021.

Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα μόλις πριν τρεις μήνες… Όμως, ο Λάζλο Μπόλονι πρόλαβε να περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις με τον Παναθηναϊκό. Παρέλαβε από τον Ντάνι Πογιάτος ένα σύνολο χωρίς αρχή, μέση και τέλος και κατάφερε να εμφυσήσει βασικές αρχές και να του δώσει «ταυτότητα». Ωστόσο, ο Μπόλονι έχει σημαντικά προβλήματα να επιλύσει για το 2021. Τα οποία εάν δεν διαχειριστεί άμεσα, είναι ικανά να του κοστίσουν τη δουλειά του στον Παναθηναϊκό.

Ο Μπόλονι επιβάλλεται να ανακτήσει τον έλεγχο στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και να εξαλείψει τα κρούσματα απειθαρχίας. Ο Ρουμάνος πρέπει να βελτιώσει τους μικρούς, ικανοποιώντας και τον εργοδότη του… Φυσικά, πρέπει να φέρει αποτελέσματα και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Europa Conference League. Αλλά και να διορθώσει τα δικά του λάθη, γιατί χωρίς αυτά δεν θα πετύχει…

A. Η επιβολή στα αποδυτήρια

Για να μακροημερεύσει στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Λάζλο Μπόλονι είναι υποχρεωμένος να επιλύσει το πρόβλημα στα αποδυτήρια. Οι σχέσεις του Ρουμάνου προπονητή με τους ποδοσφαιριστές του χαρακτηρίζονται ελαττωματικές και χειροτερεύουν μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Είναι εμφανές ότι ο Μπόλονι δεν έχει εμπνεύσει τους παίκτες, ούτε τους έχει πείσει πως εφαρμόζοντας το σχέδιο του, θα βελτιωθούν.

Οξύμωρο γεγονός, με δεδομένο πως με τον Μπόλονι ο Παναθηναϊκός έχει συμμαζευτεί πάρα πολύ σε σχέση με τη λαίλαπα που άφησε ο Ντάνι Πογιάτος. Ωστόσο, ο Μπόλονι καλείται να κάνει την προσωπική του υπέρβαση σε αυτό. Δεν είναι απλή υπόθεση για έναν 67χρονο προπονητή, ο οποίος έχει μάθει να δουλεύει και να πετυχαίνει με τον τρόπο του. Αλλά εάν δεν τα καταφέρει, τότε ο Μπόλονι δύσκολα θα στεριώσει στην Αθήνα μέχρι το τέλος της σεζόν.

B. Ανάδειξη και αξιοποίηση των μικρών

Ο Γιάννης Αλαφούζος δίνει μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση των νεαρών από την ακαδημία. Το επισημαίνει από την αρχή σε κάθε προπονητή με τον οποίο συνεργάζεται. Αν στην πορεία κάποιος από αυτούς ξεφύγει από τον στόχο, είναι ένας από τους βασικούς στόχους που χάνει την εμπιστοσύνη του Αλαφούζου. Ο Λάζλο Μπόλονι ανέλαβε τον Παναθηναϊκό σε μία δύσκολη συγκυρία, αλλά πρόλαβε να βελτιώσει τον Χατζηγιοβάνη, τον Αλεξανδρόπουλο και τον Ζαγαρίτη.

Αντίθετα, ακόμα δεν έχει εντάξει στο ροτέισον τους Μπουζούκη και Εμμανουηλίδη. Σε αυτό τον τομέα, ο Αλαφούζος έχει υψηλές απαιτήσεις από τον Μπόλονι και θα τον κρίνει αυστηρά, αφού ένας από τους λόγους που τον επέλεξε είναι η τεχνογνωσία του στην ανάδειξη ταλέντων. Ο Μπόλονι έχει την εμπειρία να το κατανοήσει, αλλά δεν θα είναι απλό να το συνδυάσει με την ανάγκη για θετικά αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και στα Play Off.

Γ. Συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League

Ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού για τη φετινή σεζόν είναι να κερδίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Conference League τη σεζόν 2021-2022. Φάνταζε αυτονόητος στην αρχή της σεζόν και οι συζητήσεις στο εσωτερικό του Τριφυλλιού αφορούσαν την υπέρβαση και την τρίτη θέση. Ωστόσο, η τραγική εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και η εξωπραγματική πορεία του Άρη έχουν ανεβάσει επικίνδυνα το βαθμό του εγχειρήματος.

Παρόλα αυτά, ο Λάζλο Μπόλονι έχει τονίσει στον Αλαφούζο ότι οι πιθανότητες είναι αρκετές. Όχι τόσο μέσω της κανονικής διάρκειας, όσο από τη διαδικασία των Play Off. Η ρεαλιστική επιδίωξη που έθεσε ο Μπόλονι είναι ο Παναθηναϊκός να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Άρη στη βαθμολογία και στα Play Off να καλύψει τη διαφορά. Δεν το λες και εύκολο, ειδικά εάν ο Άρης συνεχίσει στο ξέφρενο τέμπο που έχει μέχρι τώρα…

Δ. Η αυτοβελτίωση στο κοουτσάρισμα

Αδιαμφισβήτητα ο Λάζλο Μπόλονι έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με τρεξίματα, συνοχή και εύρυθμη λειτουργία στους περισσότερους τομείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο Ρουμάνος διάβασε σωστά τους αντιπάλους και παρέταξε ένα ορθολογικό σχήμα. Ωστόσο, ο Μπόλονι έχει δείχνει μέχρι στιγμής να μην αντιδρά με εξίσου κρίση στη διάρκεια των αναμετρήσεων. Συχνά, οι αλλαγές του Μπόλονι μπερδεύουν τον Παναθηναϊκό παρά τον βοηθούν.

Εν μέρει, αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη εναλλακτικών, αφού οι περισσότεροι παίκτες τώρα ανακτούν τη φόρμα τους. Επίσης, ανέκαθεν ο Μπόλονι δεν φημιζόταν για το κοουτσάρισμα του. Άλλα είναι τα πλεονεκτήματα του ως προπονητής. Όμως, ο Ρουμάνος επιβάλλεται να πετύχει και τη δική του βελτίωση, με περισσότερη οργάνωση και ίσως με μεγαλύτερη συμβολή από το επιτελείο του. Γιατί ο Παναθηναϊκός πλήρωσε αρκετές φορές το νεκρό διάστημα του στο φινάλε…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ