Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-4: Και από τριάρα σε τεσσάρα θα πετάω…

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-4: Και από τριάρα σε τεσσάρα θα πετάω…

Προελαύνει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, με τους Ερυθρόλευκους να διαλύουν τον Αστέρα στην Τρίπολη με 4-0 - Γκολάρα και ασίστ ο Καμαρά, πανέμορφο τέρμα με εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη - Σκόραραν Σεμέδο και Μπρούμα, δύο ασίστ ο Βαλμπουενά.

Με το τρίποντο της νίκης στις αποσκευές του επιστρέφει από την Τρίπολη ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστές τους Ρούμπεν Σεμέδο, Μαντί Καμαρά, Ματιέ Βαλμπουενά, Κώστα Φορτούνη και Μπρούμα, επικράτησαν εκτός έδρας του Αστέρα με 4-0 για την 15η αγωνιστική της Superleague και πέτυχαν την 12η νίκη τους σε 14 ματς στο φετινό πρωτάθλημα.

Ενα παιχνίδι που έκρυβε παγίδες για τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τον Βαλμπουενά να βγάζει δύο ασίστ στο 35’ και 40’ σε Σεμέδο και Καμαρά, τον Αφρικανό μέσο να πετυχαίνει ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, τον Φορτούνη στο 81’ να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Μπρούμα στο 85’ να βρίσκει δίχτυα και να βάζει το κερασάκι στην… τούρτα. Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός έφτασε τους 38 πόντους σε 14 παιχνίδια και βρίσκεται στο +9 από τον Αρη, στο +10 από τον ΠΑΟΚ και στο +11 από την ΑΕΚ. Σε αυτά τα ματς οι Ερυθρόλευκοι έχουν βάλει 40 γκολ και έχουν δεχθεί μόλις 5! Χρόνος για πανηγυρισμούς ωστόσο δεν υπάρχει, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί το ερχόμενο Σάββατο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (9/1, 19:30), για την 16η στροφή της Superleague.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μπρούμα, Βαλμπουενά και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Ράσταβατς ξεκίνησε τον Αστέρα Τρίπολης με την εξής 11άδα: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Καστάνο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Μπελόκ, Σίτο, Τιλίκα, Κρέσπι και Λούις Φερνάντεθ.

Κατοχή ο Ολυμπιακός, πίεση από τον Αστέρα

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να βρουν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς ωστόσο είχαν κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου και πιέζοντας ψηλά είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Ερυθρόλευκους. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν κυρίως από τα πλάγια και με σέντρες να απειλήσουν τον τερματοφύλακα του Αστέρα και στο 12’ δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε εύκολα την προσπάθεια του Μαροκινού.

Ο χρόνος κυλούσε στο «Θ. Κολοκοτρώνης», με τον Αστέρα Τρίπολης να στέκεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και να προβληματίζει τον Ολυμπιακό, που είχε να αντιμετωπίσει και τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις των γηπεδούχων.  Στο 23ο λεπτό ο τερματοφύλακας του Αστέρα έβρισε τον διαιτητή, αλλά ο ρέφερι του έδειξε μόνο την κίτρινη κάρτα και όχι την κόκκινη, όπως θα έπρεπε. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μίλαν Ράσταβατς αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή, αφού ο Παπαδόπουλος ένιωσε ένα τράβηγμα και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Τη θέση του πήρε ο νεαρός Αντώνης Τσιφτσής, με τον 21χρονο να μπαίνει στο 28’.

Διπλό… χτύπημα από Σεμέδο και Καμαρά

Ο Ολυμπιακός μετά το 30άλεπτο ανέβασε την απόδοση του και στο 35’ κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά και ο Ρούμπεν Σεμέδο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή για το 1-0. Το τέρμα του Πορτογάλου ανέβασε την ψυχολογία των Ερυθρόλευκων και στο 40’ ο Ολυμπιακός κέρδισε νέο κόρνερ μετά την προσπάθεια του Μπρούμα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ εκτέλεσε ξανά και ο Καμαρά με τρομερό σουτ έκανε το 2-0 για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ματιέ σήκωσε ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου βρισκόταν ο Αφρικανός μέσος και αυτός με φανταστικό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στους Πειραιώτες. Ενα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Καμαρά να το πανηγυρίζει έξαλλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μασούρας έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός προσπάθησε να σκοράρει με γυριστό, η μπάλα σταμάτησε στα σώματα και στρώθηκε ξανά μπροστά του, ο 27χρονος σούταρε ξανά, αλλά οι γηπεδούχοι έδιωξαν πάνω στη γραμμή.

Αλλαγές από τον Ράσταβατς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίλαν Ράσταβατς προχώρησε σε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Αλί Μπαμπά και Ριέρα αντί των Σίτο και Κρεσπί. Στο πρώτο κομμάτι της επανάληψης ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα. Οι Αρκάδες προσπάθησαν να απειλήσουν και στο 58’ ο Τασουλής παραλίγο να πετύχει ένα πολύ τυχερό γκολ. Ο παίκτης του Αστέρα έκανε τη σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας τον Σισέ αντί του Σεμέδο και τον Φορτούνη αντί του Βαλμπουενά.

Γκολάρα ο Φορτούνης, σκόραρε ο Μπρούμα

Η είσοδος του Ελληνα μεσοεπιθετικού βελτίωσε την εικόνα του Ολυμπιακού, γλύκανε το παιχνίδι των Πειραιωτών και ουσιαστικά τελείωσε τα… όνειρα των γηπεδούχων. Στο 74’ οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν κοντά στο 3-0, αλλά ο Σισέ δεν έβαλε σωστά το πόδι του μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και έχασε την ευκαρία.

Δύο λεπτά αργότερα ο Αστέρας απείλησε με τον Λουίς Φερνάντεθ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός των Αρκάδων. Στη συνέχεια ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε νέα αλλαγή, βάζοντας τον Ραντζέλοβιτς αντί του κουρασμένου Μασούρα και στο 81’ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0, με ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών εκτέλεσε άψογα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Τσιφτσής έμεινε… άγαλμα και οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ.

Στο 85’ ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ να μπαίνει αντί του Χολέμπας και να κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα και τον Χιλάλ Σουντανί να παίρνει τη θέση του Ελ Αραμπί. Δευτερόλεπτα αργότερα οι Πειραιώτες σκόραραν ξανά, αυτή τη φορά με τον Μπρούμα. Ο Καμαρά έκανε την κάθετη πάσα στον Πορτογάλο και αυτός με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τσιφτσή για το τελικό 4-0.

Το δεκάρι: Συνήθως εδώ μπαίνει το όνομα ενός παίκτη, ωστόσο, αυτή τη φορά το… βραβείο θα μοιραστεί σε Βαλμπουενά και Φορτούνη. Στο πρώτο ημίχρονο ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έκανε πάλι τα… θαύματά του. Δύο ασίστ για τον Γάλλο σούπερ σταρ, ο οποίος με τις εκτελέσεις του «σέρβιρε» τα γκολ στους Σεμέδο και Καμαρά. Εχει επιστρέψει δυναμικά ο έμπειρος άσος, μετά τον τραυματισμό του. Στο δεύτερο πήρε την σκυτάλη ο Φορτούνης. Βελτίωσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού και πέτυχε μια γκολάρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το κλειδί: Τα δύο γκολ στο 35’ και στο 40’. Ο Ολυμπιακός μέχρι εκείνο το σημείο είχε δυσκολευτεί πολύ απέναντι στον Αστέρα. Τα γκολ των Σεμέδο και Καμαρά έβαλαν την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε ρόλο οδηγού και μαζί τις βάσεις για τη νίκη.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς το έψαξε πολύ. Βλέποντας την ομάδα του αντιμετωπίζει προβλήματα και να μην μπορεί να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων, άρχισε να αλλάζει θέσεις και ρόλους στους μεσοεπιθετικούς του. Εβαλε τον Βαλμπουενά στα άκρα και τον Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ενα ακόμα παιχνίδι στο οποίο ο Πορτογάλος δούλεψε πολύ και έκανε ό,τι έπρεπε για να πάρει η ομάδα του τη νίκη. Στο δεύτερο μέρος έβαλε τον Φορτούνη τη στιγμή που έπρεπε και ο διεθνής άσος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, κρατώντας την μπάλα και βάζοντας ένα ωραίο γκολ.

Στον πάγκο: Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και τα κατάφερε μέχρι το 35’, αλλά στη συνέχεια παραδόθηκε στους Πειραιώτες.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος (28′ λ.τρ. Τσιφτσής), Τασουλής, Καστάνο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε (70′ Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (46′ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα, Κρέσπι (46′ Α. Ριέρα) και Λούις Φερνάντεθ (77′ Τζίμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Χολέμπας (85′ Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο (58′ Παπέ Σισέ), Μπα, Ραφίνια, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (59′ Φορτούνης), Μπρούμα, Μασούρας (76′ Ραντζέλοβιτς) και Ελ Αραμπί (85′ Σουντανί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ