Άρης – Βόλος 2-0 : Σάμπα και τανγκό στο Κλεάνθης Βικελίδης (vid)

Άρης – Βόλος 2-0 : Σάμπα και τανγκό στο Κλεάνθης Βικελίδης (vid)

Με γκολάρες του Βραζιλιάνου Σάσα και του Αργεντινού Μπερτόλιο, οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν με 2-0 τον Βόλο και διατήρησαν την απόστασή τους από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο Άρης έβγαλε αντίδραση, αποδεικνύοντας ότι η ήττα από τη Λαμία, ήταν μια κακή παρένθεση. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κέρδισε με 2-0 τον Βόλο στο Κλεάνθης Βικελίδης, με γκολάρες των Σάσα και Μπερτόλιο,. Απέναντι σε μια πολύ επικίνδυνη και καλά οργανωμένη ομάδα, ο Άρης πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, ενώ έχασε τρείς τουλάχιστον κλασσικές ευκαιρίες για μεγαλώσει το σκορ. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που ο Βόλος δεν κατάφερε να σκοράρει σε εκτός έδρας παιχνίδι, ενώ ο Άρης κράτησε για ένατη φορά ανέπαφη την εστία του.

Η επιλογή του Ματέο Γκαρσία

Η επιστροφή του Σάκιτς στην ενδεκάδα του Άρη ήταν αναμενόμενη, στη θέση του τιμωρημένου Σούντγκρεν. Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα και τον Γκαρσία, αφήνοντας στον πάγκο τον Μπερτόλιο. Ο προπονητής του Άρη παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μάνο στη κορυφή της επίθεσης. O Άνχελ Λόπεθ παρέταξε και αυτός την ομάδα του με το ίδιο σύστημα. Ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε μια αλλαγή, μόνο, σε σχέση με την πρόσφατη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα, ο Μπουένο πήρε την θέση του Ουάρντα.

Ξεκίνημα χωρίς φάσεις

Οι παίκτες του Άρη ξεκίνησαν δυνατά, σε μια προσπάθεια να πάρουν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Απέναντι σε έναν πολύ καλά, πάντως, οργανωμένο μεσοαμυντικά αντίπαλο. Η ανάπτυξη των γηπεδούχων γινόταν κυρίως από αριστερά, με τους Γκάνεα και Σίλβα. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κλέιμαν.

Άνοιξε το σκορ ο Σάσα

Στο 18ο λεπτό ο Άρης ανοίγει το σκορ με το πιο γρήγορο γκολ του στο πρωτάθλημα. Ο Γκάνεα δέχτηκε την κάθετη πάσα από τον Γκαρσία και γύρισε πολύ όμορφα την μπάλα στον Σάσα, που μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή με ωραία ατομική προσπάθεια και πλάσαρε έξοχα τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Σίλβα με εξαιρετική ατομική ενέργεια μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή του Βόλου, γύρισε τη μπάλα στον Μάνο που σούταρε στη κίνηση, όμως ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά, σώζοντας την εστία του.

«Μαγεία» από Σίλβα

Οι φιλοξενούμενοι ήταν υποχρεωμένοι να βγουν μπροστά για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Μπουσέ. Ο Σαντέ Σίλβα, όμως ήταν αυτός που προσέφερε στο 38ο λεπτό μια πολύ όμορφη στιγμή σε όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός με μια καταπληκτική ατομική ενέργεια απέφυγε τους αμυντικούς του Βόλου, μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κλέιμαν και να καταλήξει άουτ.

Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη

Ο Βόλος ξεκίνησε με αλλαγή το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Άνχελ Λόπεθ πέρασε στο παιχνίδι τον Ρενάτο Σάντος αντί του Μπουένο. Ο Άρης συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα που ολοκλήρωσε και το πρώτο μισό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι, πάντως, ξεκίνησαν με τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ματίγια με μια καταπληκτική κάθετη πάσα έβγαλε τον Σίλβα τετ α τετ με τον Κλέιμαν, όμως ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς μετά το πλασέ του η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 55′ ήταν η σειρά του Βόλου να απειλήσει την εστία του Μπουσέ, όμως μετά από πάσα του Σάντος, ο Περέα έχασε το κοντρόλ από πλεονεκτική θέση και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Αλλαγή συστήματος από τον Μάντζιο

Στο 73ο λεπτό ο Άκης Μάντζιος άλλαξε το σύστημα της ομάδας του απο 4-2-3-1 σε 4-3-3, αποσύροντας στον πάγκο τους Γκάμα, Γκαρσία και Μάνο και ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Τζέγκο, Μπερτόλιο και Μανσίνι. Ο τελευταίος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Τζέγκο έγινε τρίτο χάφ, δίπλα στους Σάσα και Ματίγια.

Γκολάρα από τον Μπερτόλιο

Ο Άρης όσο περνούσαν τα λεπτά έβρισκε κενούς χώρους προς τη μεγάλη περιοχή του Βόλου. Στο 80ο λεπτό ο Μπερτόλιο πλάσαρε τον Κλέιμαν, όμως ο τερματοφύλακας του Βόλου απέκρουσε εντυπωσιακά. Δυο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός του Άρη πήρε το … αίμα του πίσω και πέτυχε ένα εκπληκτικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για τον Άρη.

Άρης (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Σάσα (90+2′ Τσαγκαλίδης), Ματίγια, Γκάμα (73′ Τζέγκο), Ματέο (73′ Μπερτόλιο), Σίλβα (88′ Λόπεθ), Μάνος (74′ Μανσίνι).

Βόλος (A. Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσες, Μήτογλου, Ντεντάκης, Ριένστρα, Μπαριέντος, Δουβίκας, Μπαρτόλο (88′ Γκρίλο), Περέα (74′ Μαρτίνες), Μπουένο (46′ Σάντος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ