Η… στεκιά του Καρίμ

Η… στεκιά του Καρίμ

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σημείωσε ένα γκολ που σε άλλους φάνηκε... τυχαίο, σε άλλους ένα απλό πλασέ. Δεν ήταν τίποτα από τα δύο.

Το μπιλιάρδο χρειάζεται τεχνική. Από το πως κρατάς τη στέκα στα χέρια σου, πως βρίσκεις την μπίλια, μέχρι το πως θα χρησιμοποιήσεις τα φάλτσα για να τη στείλεις ακριβώς εκεί που θέλεις. Είναι και λίγο… τέχνη αν το καλό σκεφτείς.

Όπως και το ποδόσφαιρο. Το πως αγγίζει κάθε ποδοσφαιριστής την μπάλα, πως την κλωτσάει, πόσα φάλτσα χρειάζεται να βάλει, πως να χρησιμοποιήσει το πόδι του και που να ακουμπήσει το άλλο.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στη Λαμία συνδύασε το ποδόσφαιρο με το μπιλιάρδο. Και το αποτέλεσμα; Η… τέχνη που λέγαμε. Ένα γκολ αριστούργημα. Καθόλου τυχαίο. Καθόλου απλό. Και καθόλου συνηθισμένο.

Για όσους είδαν τα ριπλέι, ο Ανσαριφάρντ βρίσκει την μπάλα ακριβώς στο σημείο του παπουτσιού που εκείνος θέλει, βάζει ακριβώς τα φάλτσα που θέλει και έχει ακριβώς την ταχύτητα που χρειάζεται. Και φυσικά; Τη στέλνει ακριβώς εκεί που θέλει. Στη γωνία, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες από τον τερματοφύλακα να την αγγίξει και να αποσοβήσει το γκολ.

Αν έμπαινε ένας τίτλος γι’ αυτό το υπέροχο γκολ; Η… στεκιά του Καρίμ. Μια στεκιά νίκης για την ΑΕΚ και τριών βαθμών που τους είχε ανάγκη. Τρεις βαθμοί που τους χάρισε ο πρώτος της σκόρερ και με διαφορά ο πιο αξιόπιστος παίκτης της όσον αφορά την σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Ανσαριφάρντ έχει οχτώ γκολ στο πρωτάθλημα, την ώρα που κανείς άλλος παίκτης της ΑΕΚ δεν έχει σημειώσει περισσότερα από δύο! Και να φανταστεί κανείς πως ήρθε στην Ένωση ως… εναλλακτική λύση.

Ο Καρίμ κυνηγάει, πλέον, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι στην κορυφή του πίνακα με τα περισσότερα γκολ. Και τον κυνηγάει και σε άλλες στατιστικές κατηγορίες. Ο Ιρανός είναι δεύτερος στη λίστα με τα γκολ ανά λεπτά συμμετοχής και ανά τελικές προσπάθειες, με το… πολυβόλο του Ολυμπιακού να είναι στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα, ο Ιρανός σκοράρει ένα τέρμα ανά 109’ συμμετοχής και ανά 2,9 τελικές προσπάθειες, έναντι 72’ και 2,4 προσπαθειών του Ελ Αραμπί.

Δείτε τις λίστες:

Συχνότητα τερμάτων:

1. Γιουσέφ Ελ Αραμπί 72’ (14 συμ.)
2. Καρίμ Ανσαριφάρντ 109’ (13 συμ.)
3. Γιώργος Μασούρας 127’ (13 συμ.)
4. Κάρολ Σφιντέρσκι 129’ (14 συμ.)
5. Χερόνιμο Μπαράλες 140’ (14 συμ.)

Γκολ/Τελικές προσπάθειες:

1. Γιουσέφ Ελ Αραμπί 2,4
2. Καρίμ Ανσαριφάρντ 2,9
3. Δημήτρης Πινακάς 3
4. Χερόνιμο Μπαράλες 3,4
5. Φακούντο Μπερτόλιο 3,4

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ