ΑΕΚ : Ψάχνει την… Βόλφσμπουργκ στο Βικελίδης!

ΑΕΚ : Ψάχνει την… Βόλφσμπουργκ στο Βικελίδης!

105 μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Βόλφσμπουργκ η ΑΕΚ ψάχνει, επιτέλους, μια μεγάλη νίκη στο Βικελίδης απέναντι στον Άρη. Ένα μεγάλο ματς που χρωστάει στον κόσμο της...

Το ημερολόγιο έδειχνε 1/10/20. Με γκολ σε… νεκρό χρόνο, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έριχνε στο καναβάτσο την Βόλφσμπουργκ, οδηγώντας την ΑΕΚ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Ήταν η βραδιά, που οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν μεγάλη χαρά στον κόσμο τους. Δεν ήταν και λίγο αυτό που κατάφερε η τότε ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Με ανατροπή, πέταξε εκτός Europa League τους «Λύκους», που βρίσκονται τώρα στην 5η θέση της κατάταξης του γερμανικού πρωταθλήματος.

Κάτι παραπάνω από τρεις μήνες μετά και τα πάντα μοιάζουν διαφορετικά στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό. Νέο (γνώριμο) πρόσωπο στην άκρη του πάγκου, νέο πρόσωπο και στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Μανόλο Χιμένεθ παλεύει να επαναφέρει σε ήρεμα νερά το καράβι που λέγεται ΑΕΚ, με την αποστολή του Ανδαλουσιανού τεχνικού να είναι σαφώς δύσκολη.

105 μέρες μετά, η ΑΕΚ θα επιδιώξει να πάρει στο Βικελίδης το πρώτο της μεγάλο ματς, μετά το συναπάντημα με την γερμανική ομάδα. Ο Δικέφαλος φιλοξενείται από τον Άρη σε εξ αναβολής αναμέτρηση του ελληνικού πρωταθλήματος, με τους παίκτες του Χιμένεθ να αναζητούν μονάχα τους τρεις βαθμούς.

Οι «κιτρινόμαυροι» χρωστούν ένα μεγάλο ματς, μια μεγάλη νίκη στον κόσμο τους. Μετά την αναμέτρηση με τους «Λύκους», η Ένωση έπαιξε τέσσερα ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Απολογισμός; Δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Αποκαρδιωτική η συγκομιδή πόντων στα ντέρμπι για τον Δικέφαλο, με τις τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις να διεξάγονται στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μόνο κόντρα στον ΠΑΟΚ, έφτασε κοντά στο τρίποντο η ΑΕΚ, με τον Μουργκ να της κλέβει τη μπουκιά από το… στόμα στο 89΄, ισοφαρίζοντας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναμφίβολα, αυτή η συγκομιδή της ΑΕΚ φανερώνει πολλά ως προς την πορεία της ομάδας την εφετινή σεζόν.

Τέταρτο… ραντεβού του Χιμένεθ κόντρα στον Άρη

Οι αναμετρήσεις με τον Άρη ξυπνούν και όμορφες, αλλά και άσχημες μνήμες τον Μανόλο Χιμένεθ.

Στην πρώτη του συνάντηση με τους «κίτρινους», ο Ανδαλουσιανός τεχνικός θριάμβευσε στη Θεσσαλονίκη. Στο ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο στις 17/10/10, η ΑΕΚ πέρασε… αέρας από το Βικελίδης, νικώντας τον Άρη με 4-0.

Ωστόσο, στα επόμενα δύο ματς, ο Άρης «πλήγωσε» τον Μανόλο Χιμένεθ και την ΑΕΚ. Οι «κίτρινοι» πέρασαν με 2-1 από το Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ στις 2 Μαρτίου του 2019, οι δυο ομάδες μονομάχησαν στο Βικελίδης, με τον Δικέφαλο να ηττάται με 2-0.

Απολογισμός, μια νίκη και δύο ήττες για τον Μανόλο Χιμένεθ κόντρα στον Άρη, με τον Ανδαλουσιανό να θέλει να… ισορροπήσει την κατάσταση στον αποψινό αγώνα.

Απόψε, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπροστά τους μια διπλή ευκαιρία. Αφενός να βάλουν… φρένο στα αρνητικά αποτελέσματα των μεγάλων αγώνων και αφετέρου να ξεπεράσουν στη βαθμολογία τους «κίτρινους» του Άκη Μάντζιου. Διπλό το κίνητρο, διπλός ο στόχος, μένει να φανεί αν η ΑΕΚ θυμηθεί… εποχές Οκτώβρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ