Ο Πάμπλο πήγε τον ΠΑΟΚ απο το -4 στο… -10!

Ο Πάμπλο πήγε τον ΠΑΟΚ απο το -4 στο… -10!

Ο Αμπέλ Φερέιρα έφυγε από τον ΠΑΟΚ, αφήνοντας την ομάδα σε... στενή επαφή με την κορυφή. Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέλαβε τους «ασπρόμαυρους» και τους έστειλε σε θερμοκρασίες... Νευροκοπίου.

Στις 29 Οκτωβρίου του 2020, ο Αμπέλ Φερέιρα βρέθηκε για τελευταία φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Γρανάδα για το Europa League, ο Πορτογάλος τεχνικός αποχαιρέτησε τον Δικέφαλο, ρίχνοντας τίτλους τέλους στη συνεργασία τους.

Μια συνεργασία που πέρασε από… σαράντα κύματα, με τον Φερέιρα να κατορθώνει να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό μέλλον των «ασπρόμαυρων» σε μια περίοδο που ο βραχνάς του Financial Fair Play αιωρούνταν πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Φερέιρα λοιπόν αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ για την Παλμέιρας, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ουσιαστικά να… πουλάει τον προπονητή της στους Βραζιλιάνους. Ο Αμπέλ τα πηγαίνει περίφημα, οδηγώντας μάλιστα την Παλμέιρας και στον τελικό του Copa Libertadores. Οι Βραζιλιάνοι απέκλεισαν την Ρίβερ Πλέιτ στα ημιτελικά και περιμένουν στο τέλος του… δρόμου τη Σάντος, σε έναν βραζιλιάνικο εμφύλιο.

Τη δεδομένη στιγμή και μετά το χθεσινό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν. Τι άφησε ο Φερέιρα και τι έχει καταφέρει έως τώρα ο Γκαρσία.

Όταν ο Φερέιρα αποχώρησε για την Βραζιλία, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, βρισκόταν στην 4η θέση με 9 βαθμούς και στο -4 από την κορυφή και τον Άρη. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν στραβοπατήσει με Ατρόμητο και Βόλο, ενώ είχαν έρθει ισόπαλοι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Είχαν όμως στο ίδιο διάστημα παίξει απαιτητικά παιχνίδια στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει φέτος να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ παλέύοντας μέχρι τέλους για αυτούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όταν ο Φερέιρα έφυγε ο ΠΑΟΚ ήταν μέσα στο κόλπο της πρόκρισης για τους 32 του Γιουρόπα και σε επαφή με την κορυφή.

Λίγους μήνες μετά το τέλος με τον Φερέιρα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε σαφώς δυσκολότερη θέση. Με τον άπειρο προπονητητικά Πάμπλο Γκαρσία να αναλαμβάνει ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον… πανηγυρικά εκτός Ευρώπης ενώ έχει χάσει την επαφή του με την κορυφή. Είναι σταθερά πλέον τρίτος, παλεύει για να πλησιάσει τον Άρη και δείχνει ικανός μόνο για την μάχη της δεύτερης θέσης.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί τώρα βρίσκονται στην 3η θέση, ωστόσο ενδέχεται να πέσουν ακόμη και 4οι, αν η ΑΕΚ φύγει με το τρίποντο από το Βικελίδης. Και όσον αφορά την απόσταση από την κορυφή και τον Ολυμπιακό, η ψαλίδα έχει ανοίξει για τα καλά και παρέμεινε μεγάλη ακόμη και μετά το ντέρμπι στην Τούμπα. Στο -10 βρίσκεται η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και το όνειρο του πρωταθλήματος, έχει χλωμιάσει πάρα πολύ.

Η διαφορά των «ασπρόμαυρων» αντί να κλείσει, άνοιξε από τη στιγμή που ο Ουρουγουανός τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Με τον Ολυμπιακό μάλιστα να έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα και πιο κουραστικό κατά πολύ απο τον ΠΑΟΚ. Η ισοπαλία στο Αλκαζάρ και το κάζο στο Περιστέρι έπαιξαν τον ρόλο τους, με τον ΠΑΟΚ να μετράει μόλις μία νίκη μέσα στο 2021. Κόντρα στον Βόλο του «δικού τους» Αχιλλέα Μπέου και άπαντες θυμούνται το πως ήρθε αυτό το τρίποντο για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Την ώρα λοιπόν που ο ακριβοπληρωμένος Αμπέλ, που ήθελε να ξεφορτωθεί πάση θυσία ο ΠΑΟΚ αδιαφορώντας για την ουσία, το αγωνιστικό κομμάτι και την αξία του σε σχέση με τον άπειρο Γκαρσία, βρίσκεται στον τελικό του Copa Libertadores με την Παλμέιρας, ο… πολυδιαφημισμένος απο τα ΜΜΕ του Σαββίδη, Πάμπλο Γκαρσία κατόρθωσε να αποκλειστεί από την Ομόνοια, ενώ βλέπει με κιάλια τον Ολυμπιακό και την πρώτη θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ