Νταμίρ Κάναντι : Ο… κακός δαίμονας της ΑΕΚ! (vids)

Νταμίρ Κάναντι : Ο… κακός δαίμονας της ΑΕΚ! (vids)

Τρεις διαφορετικοί προπονητές της ΑΕΚ και τρεις νίκες για τον Νταμίρ Κάναντι που δεν αφήνει σε... ησυχία τον Δικέφαλο.

Μετά από πολύ καιρό, η ηρεμία έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή της στα Σπάτα. Η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της ΑΕΚ, με την Ενωση να μοιάζει μεταμορφωμένη στα τελευταία ματς.

Ο Δικέφαλος έχει βελτιωθεί στο αμυντικό κομμάτι και δεν είναι πλέον η ομάδα που δεχόταν γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε το… χεράκι του, με τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους. Τρεις συνεχόμενες νίκες με μηδέν παθητικό, με την ΑΕΚ να προέρχεται από μεγάλο διπλό στο Βικελίδης, που την έφερε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Απόψε, οι κιτρινόμαυροι θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στο σερί τους κόντρα σε έναν αντίπαλο που πάντα τους φτάνει στα.. όρια τους. Και το έργο της Ένωσης γίνεται ακόμα δυσκολότερο, αν ρίξουμε μια ματιά στον άνθρωπο που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου.

Ο Νταμίρ Κάναντι έχει πάρει τον… αέρα της ΑΕΚ, με τον Δικέφαλο να καλείται να βάλει… φρένο στην παράδοση που έχει χτίσει ο Αυστριακός προπονητής στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Σε πέντε ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα, η Ένωση έχει φτάσει στη νίκη μόλις μια φορά, με τον Κάναντι να ρίχνει στο…καναβάτσο τους κιτρινόμαυρους τρεις φορές. Μια μεταξύ τους αναμέτρηση για την Superleague έληξε ισόπαλη.

Ατρόμητος: Θέμα χρόνου να αναλάβει ο Κάναντι - to10.gr

Η αρχή έγινε στις 23 Οκτωβρίου του 2017. Τη σεζόν που η ΑΕΚ σκαρφάλωσε μετά από 24 χρόνια στο Έβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα βρήκε… μπαστούνια με την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι. Οι » κιτρινόμαυροι φιλοξένησαν τον Ατρόμητο, έχαναν ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Μάνταλο, αλλά οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σέντρα του Βασιλακάκη, ωραίο γυριστό σουτ του Ντάουντα και ΑΕΚ-Κάναντι 0-1.

Στο ματς του δεύτερου γύρου, η ΑΕΚ έδειχνε να κρατάει το τρίποντο στα χέρια της, αλλά ένας τωρινός παίκτης του ΠΑΟΚ είχε διαφορετική άποψη.

Ο Αμρ Ουάρντα με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, νίκησε τον Τσιντώτα, με τον Ατρόμητο να κόβει ξανά βαθμούς από την ΑΕΚ.

Επόμενη χρονιά, νέος προπονητής στον κιτρινόμαυρο πάγκο, αλλά ίδια η κατάληξη σε ματς απέναντι στον Κάναντι. Στις 11 Νοεμβρίου, η ΑΕΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο, με τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να κάνουν πράξη τον ύμνο της ομάδας «σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια».

Αντιθέτως, το σύνολο του Κάναντι έβρισκε εστία, χτυπώντας σαν… κόμπρα στο φινάλε. Ρισβάνης στο 89΄ και Κουλούρης στο 90΄ υπέγραψαν τη δεύτερη νίκη του Αυστριακού κόουτς κόντρα στην ΑΕΚ.

Η μίνι κατάρα στα ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Κάναντι έσπασε για την ΑΕΚ στις 17 Μαρτίου του 2019. Με τον Μανόλο Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου και γκολ του Χρήστου Αλμπάνη, η Ενωση έφυγε από το Περιστέρι με τους τρεις βαθμούς.

Ο επόμενος και τελευταίος προπονητής της ΑΕΚ που έπεσε… θύμα της παράδοσης του Νταμίρ Κάναντι ήταν ο Μάσιμο Καρέρα. «Μεθυσμένη» η Ένωση από την επική πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, πήγε στο Περιστέρι για το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Γούτας έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 24ο λεπτο, με τον Κάναντι να φτάνει στην 3η του επικράτηση κόντρα στον Δικέφαλο.

Κατά την παρουσία του στην Ελλάδα, ο Νταμίρ Κάναντι έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με την ΑΕΚ στα ματς του πρωταθλήματος. Το αποψινό παιχνίδι του ΟΑΚΑ αποτελεί ένα κρας τεστ για τους κιτρινόμαυρους και την πορεία τους στο εφετινό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ