ΠΑΟΚ : Όλα τα πιτσιρίκια του Πάμπλο Γκαρσία

ΠΑΟΚ : Όλα τα πιτσιρίκια του Πάμπλο Γκαρσία

Το «φαινόμενο» Τζόλης, ο «έμπειρος» Μιχαηλίδης, ο Τσιγγάρας, οι Λύρατζης και Κούτσιας και πλέον και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, όλοι από την ακαδημία του ΠΑΟΚ και όλοι στην ενδεκάδα της πρώτης ομάδας από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Κρήτη και το Γεντί Κουλέ, επικρατώντας με 3-0 του ΟΦΗ και επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Ο Πάμπλο Γκαρσία είδε την ομάδα του να δείχνει καλό πρόσωπο παρότι αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω από το 30ο λεπτό λόγω αποβολής του Βάτερμαν, ενώ ο Ουρουγουανός τεχνικός προχώρησε σε ακόμη μια… ιδιαίτερη προσθήκη στο ροτέισον του Δικεφάλου του βορρά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάμπλο Γκαρσία στο 83ο λεπτό και ενώ τα πάντα είχαν κριθεί φώναξε τον Γιάννη Κωνσταντέλια και του έδωσε οδηγίες για να περάσει στο παιχνίδι, αντί του Αμρ Ουάρντα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα και μάλιστα ήταν και αρκετά καλός παρά τον μικρό χρόνο συμμετοχής.

Ο Κωνσταντέλιας που ο ΠΑΟΚ του ανανέωσε το συμβόλαιο πριν μερικούς μήνες είναι ένα ακόμη παιδί από την Κ19 που εμπιστεύεται ο Γκαρσία, ο οποίος προωθήθηκε και για αυτό τον λόγο. Αν υπολογίσει κανείς όλα τα ματς που ο Ουρουγουανός κάθεται στον πάγκο έχει ήδη καθιερώσει δυο «παιδιά» της ακαδημίας και πλέον έχουν μπει στο ροτέισον άλλοι τέσσερις. Και πρόκειται να μπουν κι άλλα.

Φυσικά ο Νο. 1 είναι ο Χρήστος Τζόλης, τον οποίο τον πίστεψε ο Αμπέλ Φερέιρα πρώτος, κατόπιν συνεννόησης του τότε τεχνικού της Κ19 Πάμπλο Γκαρσία και πλέον είναι το καλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Τζόλης λοιπόν είναι ο ένας «πιτσιρικάς» που βγήκε μπροστά και με τον Γκαρσία καθιερώθηκε και έγινε και πρώτο «βιολί» της ομάδας έχοντας τη φετινή σεζόν 16 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ, ενώ είναι και μέλος της Εθνικής ομάδας.

Ο έτερος είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Κι αυτός αγωνίστηκε με τον Αμπέλ Φερέιρα κι αυτός προωθήθηκε με τον Γκαρσία στην Κ19, όμως και πάλι ο Ουρουγουανός ως πρώτος τεχνικός του Δικεφάλου του έδωσε περισσότερα ματς στα πόδια, με τον Έλληνα στόπερ να έχει ήδη 10 συμμετοχές και να έχει κληθεί στην Εθνική Ελλάδας.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Θεοχάρης Τσιγγάρας που με τον Γκαρσία πήρε κάποια ματς ως βασικός στον χώρο του κέντρου και αποκτάει όλο και περισσότερες εμπειρίες παιχνίδι με το παιχνίδι. Στο Γεντί Κουλέ ήταν κι αυτός βασικός, όπως και ο Τζόλης που σκόραρε μάλιστα, ενώ ο Κωνσταντέλιας είναι ο 6ος της λίστας των «πιτσιρικάδων» που πήρε χρόνο συμμετοχής. Ο Τσιγγάρας είναι αναντικατάστατος στις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχει ήδη 4 συμμετοχές, δείγμα και της εμπιστοσύνης του Γκαρσία στο πλάνο των ακαδημιών.

Ο τέταρτος αυτής της ιδιαίτερης λίστας είναι ο Λευτέρης Λύρατζης που κι αυτός είναι στο ασπρόμαυρο ροτέισον και έχει 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ είναι και ο Γιώργος Κούτσιας που στην αρχή της σεζόν είχε δυο συμμετοχές ως αλλαγή στο πρωτάθλημα και θεωρείται ένα από τα κορυφαία ταλέντα στην ηλικία του στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ