Ολυμπιακός : Τα… θρίλερ που βάφτηκαν ερυθρόλευκα! (vids)

Ολυμπιακός : Τα… θρίλερ που βάφτηκαν ερυθρόλευκα! (vids)

Τα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στον «ερυθρόλευκο» πάγκο ο Πέδρο Μαρτίνς οι Πειραιώτες έχουν νικήσει πολλές φορές με… buzzer beater – Αναλυτικά τα παιχνίδια που κέρδισε ο Ολυμπιακός με γκολ στα τελευταία λεπτά.

«Να παίζουμε με την ψυχή μας και να ξαναβρούμε την ταυτότητα του νικητή», είχε πει ο Πέδρο Μαρτίνς τον Μάιο του 2018, στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υποσχέθηκε στον κόσμο των Πειραιωτών ότι η ομάδα θα ξαναβρει την ταυτότητά της και θα αποκτήσει ξανά νοοτροπία νικητή. Και το πέτυχε, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύουν τη δουλειά που έχει κάνει τα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στο μεγάλο λιμάνι.

Από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς οι Ερυθρόλευκοι έχουν εξελιχθεί σε μια ομάδα που όχι μόνο αρνείται να χάσει, αλλά αρνείται ακόμα και να φέρει ισοπαλία! Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το 133ο ματς του Πορτογάλου στον πάγκο των Πειραιωτών, με τον Ιβηρα προπονητή να έχει απολογισμό 90 νίκες, 23 ισοπαλίες και 20 ήττες, με 266-93 γκολ.

Στο παιχνίδι με τους Ηπειρώτες αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ξανά τη νοοτροπία του νικητή. Παρά το γεγονός ότι έχασαν πολλές ευκαιρίες, παρότι αστόχησαν σε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και είδαν στο δεύτερο να τους ακυρώνεται γκολ, οι Ερυθρόλευκοι δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να πιστεύουν στη νίκη. Στο τέλος δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, με τον Χασάν να σκοράρει στις καθυστερήσεις και να δίνει το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του.

Αυτό δεν είναι το πρώτο ματς που κερδίζει ο Ολυμπιακός με γκολ στα τελευταία λεπτά. Τα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο τους ο Πέδρο Μαρτίνς έχουν κερδίσει πολλές φορές με… buzzer beater. To10.gr συγκέντρωσε τα παιχνίδια που πήραν οι Πειραιώτες με γκολ στα τελευταία λεπτά σε Ελλάδα και Ευρώπη, από τότε που ανέλαβε τα ηνία τους ο Πορτογάλος προπονητής.

16/9/2018 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2018 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και χρειάστηκε ένα γκολ στο 90+2’ για να πάρει τη νίκη. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 18’ με τον Καμαρά, αλλά οι Αρκάδες είχαν ισοφαρίσει στο 67’ με τον Τόνσο. Οι Πειραιώτες στο τελευταίο μισάωρο πίεσαν για το γκολ της νίκης και τελικά το βρήκαν στις καθυστερήσεις με τον Μπίμπρας Νάτχο, μετά την πάσα του Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο.

24/8/2018 Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-1

Λίγες ημέρες αργότερα ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο για την 4η αγωνιστική της Superleague. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν χάσει πολλές ευκαιρίες και όλα έδειχναν ότι θα έκαναν γκέλα απέναντι στους Κυανέρυθρους. Ο Χασάν όμως είχε διαφορετική άποψη. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης σκόραρε με κεφαλιά και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

29/10/2018 Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 1-0

Στα τέλη Οκτωβρίου οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Φάληρο για την 8η αγωνιστική της Superleague και χρειάστηκαν ένα γκολ του Μάνου στο 89’ για να κάμψουν την αντίσταση της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά στο Καραϊσκάκη, αλλά η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς και στο φινάλε του αγώνα οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με το γκολ του Δημήτρη Μάνου.

25/11/2018 Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-2

Τα… θρίλερ συνεχίζονται. Στις 25 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, για την 11η αγωνιστική της Superleague. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 43’ με τον Κουλούρη, αλλά οι Ερυθρόλευκοι στο δεύτερο ημίχρονο γύρισαν το παιχνίδι. Στο 49’ ο Καμαρά είχε ισοφαρίσει σε 1-1 και στο 90’ ο Βούκοβιτς με κεφαλιά είχε δώσει τη νίκη στους Πειραιώτες.

11/12/2019 Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 1-0

Παιχνίδι ζωής και θανάτου για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι στις 11 Δεκεμβρίου του 2019 είχαν υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα και ήθελαν τη νίκη για να πάρουν την πρόκριση στους 32 του Europa League. Το παιχνίδι αποδείχθηκε πολύ δύσκολο για τους Πειραιώτες, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 87’.

9/2/2020 Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-1

Ένα ακόμα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού και διακοπεί το πρωτάθλημα για αρκετούς μήνες, είχαν αγωνιστεί στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο για την 23η αγωνιστική της Superleague. Ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, με τον Αχμέντ Χασάν να κάνει και πάλι το… θαύμα του. Στις καθυστερήσεις ο Αιγύπτιος επιθετικός σκόραρε με κεφαλιά μετά την σέντρα του Βαλμπουενά και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Μια πολύ σημαντική νίκη στον δρόμο για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μετέπειτα για την κατάκτηση του τίτλου.

27/2/2020 Αρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2

Το… έπος του Εμιρέιτς. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν αντιμετωπίσει την Αρσεναλ στο Λονδίνο για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των 32 του Europa League. Οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί στον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη με 1-0 και είχαν πάει στην Αγγλία για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους. Με μια τρομερή εμφάνιση κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και μαζί την πρόκριση στους 16.

Ένα ματς θρίλερ, με την Ευρώπη να υποκλίνεται στον Πέδρο Μαρτινς και τους παίκτες του. Οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 53’ με τον Σισέ και ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση. Στο 113’ ο Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 119’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λένο και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια μυθική νίκη. Μια μεγάλη πρόκριση, που γέμισε με περηφάνια τον κόσμο του.

21/10/2020 Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0

Παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη γαλλική ομάδα στο Καραϊσκάκη και πήρε τη νίκη με το «χρυσό» γκολ του Χασάν στο 90+1’. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αιγύπτιος επιθετικός με κεφαλιά νίκησε τον Μανταντά. Ένα γκολ που αποδείχθηκε καθοριστικό στην εξέλιξη του ομίλου και ουσιαστικά έδωσε στους Πειραιώτες την πρόκριση στους 32 του Europa League.

17/1/2021 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Οι Ερυθρόλευκοι χθες υποδέχθηκαν τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη για την 17η αγωνιστική της Superleague. Το παιχνίδι είχε… στραβώσει για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του δεν σταμάτησαν στιγμή να πιστεύουν στη νίκη. Στο 90+3’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά και ο Αχμέντ Χασάν με κεφαλιά πέτυχε το γκολ της νίκης. Ο Αιγύπτιος επιθετικός έκανε και πάλι το… θαύμα του, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε μια ακόμα μεγάλη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ