Τί ψάχνει το Big 5 στο φινάλε των μεταγραφών

Τί ψάχνει το Big 5 στο φινάλε των μεταγραφών

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος οδεύει προς την κορύφωσή της και οι πέντε μεγάλοι τις Super League βρίσκονται στην αγορά για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Όπως και η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, έτσι και η χειμερινή είναι ιδιαίτερη φέτος λόγω της πανδημίας που φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει αφήσει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο, πόσω μάλλον το ελληνικό. Τα έσοδα είναι μειωμένα, τα έξοδα παραμένουν μεγάλα (ειδικά για τα top club) και όπως είναι λογικό όλες οι ομάδες είναι προσεκτικές στα χρήματα που διαθέτουν για την ενίσχυσή τους.

Βαδίζοντας λοιπόν προς το φινάλε του τρέχοντος μεταγραφικού «παζαριού» κάθε μία εκ των Big 5 έχει τις δικές της ανάγκες που καλείται να καλύψει ώστε να φανεί καλύτερη και πιο έτοιμη για την εκπλήρωση των στόχων που έχει θέσει στο υπόλοιπο της σεζόν. Πάμε να δούμε λοιπόν τι αναζητά κάθε ομάδα μέσα στις επόμενες μέρες, ξεκινώντας κατά σειρά, με τη θέση που έχουν στον βαθμολογικό πίνακα.

Ολυμπιακός: Ανοιχτό για δύο 

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας ξεφύγει με 9 και 10 βαθμούς  από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα ενώ υπάρχει πάντα και ο στόχος της ευρωπαϊκής διάκρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στους «32» του Europa League όπου θα αντιμετωπίσουν την PSV και έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται μια καλή πορεία στη διοργάνωση.

Με γνώμονα λοιπόν τα παραπάνω, ο Πέδρο Μαρτίνς αναζητά ενίσχυση με την προσθήκη ενός δεξιού μπακ αλλά και ενός εξτρέμ αφού δεν δείχνει να είναι ικανοποιημένος με αυτούς που του κάνουν τη δουλειά στις συγκεκριμένες θέσεις μέχρι τώρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε υποστηρίξει πρόσφατα ότι θα ζητούσε ενίσχυση μόνο εάν προέκυπτε θέμα αποχώρησης κάποιου εκ των βασικών του ποδοσφαιριστών ωστόσο φαίνεται πως αναθεώρησε και πλέον οι Πειραιώτες κινούνται για δύο ακόμη μεταγραφές.

Ήρθαν: Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ

Έφυγαν: Ρούμπεν Βινάγκρε (τέλος δανεισμού), Γιώργος Μανθάτης (ελεύθερος, Παναιτωλικό)

ΑΕΚ: Δεξί μπακ και… τέλος

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήρθε και συμμάζεψε τα πράγματα σε χρόνο ρεκόρ για την ΑΕΚ η οποία με ένα μικρό σερί νικών κατάφερε να βρεθεί από την τέταρτη θέση στη δεύτερη και το -9 από τον Ολυμπιακό. Η απογοητευτική αμυντική εικόνα της Ένωσης βελτιώθηκε σε σημείο να μην δέχεται εύκολα φάσεις και αυτό άλλαξε όπως φαίνεται και τις μεταγραφικές προτεραιότητες των «κιτρινόμαυρων».

Εκεί που η ΑΕΚ έψαχνε για τρεις παίκτες (τερματοφύλακα, σέντερ μπακ, δεξί μπακ) τελικά κίνηση θα γίνει όπως όλα δείχνουν μόνο για παίκτη στο δεξί άκρο της άμυνας και τα υπόλοιπα… από καλοκαίρι. Ίσως σε αυτή την απόφαση έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως οι πιθανότητες για διεκδίκηση του τίτλου είναι πλέον ελάχιστες οπότε κρίθηκε πως δεν υπάρχει λόγος για κάτι παραπάνω αυτή την στιγμή.

Ήρθαν: –

Έφυγαν: Πέταρ Καρακλάγιτς (δανεικός, Ραντ), Φοίβος Μπότος (δανεικός, Γκόου Αχέντ Ίγκλις), Νταβίντ Σιμάο (δανεικός, Μορεϊρένσε)

ΠΑΟΚ: Να καλύψει τις «τρύπες» των αποχωρήσεων

Όπως η ΑΕΚ έτσι και ο ΠΑΟΚ αλλιώς ξεκίνησε τη σεζόν και αλλιώς του βγαίνει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε από νωρίς πίσω στο πρωτάθλημα και μόνο με… θαύμα θα γίνει ξανά διεκδικήτρια. Οι ανάγκες στο μεταγραφικό κομμάτι ήταν γνωστές από το φινάλε ακόμη της προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου αλλά τώρα γίνονται ακόμη πιο τρανταχτές.

Ο Γιαννούλης έφυγε για τη Νόριτς, ο Σφιντέρσκι φαίνεται πως μετράει ώρες στην Τούμπα και έτσι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τους αντικαταστήσει καθώς εκτός από ποιοτικό, τίθεται και ποσοτικό ζήτημα πλέον. Επιθετικό βέβαια ο Δικέφαλος πήρε (Κρμέντσικ) αλλά υπολογίζοντας πως θα φύγει ο Τσόλακ. Τώρα που φεύγει ο Πολωνός, «τρέχει» και για δεύτερο μιας και ο Κροάτης δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον Πάμπλο Γκαρσία. Και πως να γίνει αλλιώς δηλαδή με ένα γκολ όλο κι όλο κι αυτό με πέναλτι.

Ήρθαν: Μίκαελ Κρμέντσικ, Αμρ Ουάρντα, Λάζαρος Λάμπρου

Έφυγαν: Δημήτρης Γιαννούλης (δανεικός, Νόριτς)

Άρης: Το μεγάλο κενό στην επίθεση

Η αλήθεια είναι πως με την πορεία που πραγματοποίησε ο Άρης στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο του αφού βρισκόταν συνήθως μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης. Το τελευταίο διάστημα όμως ήρθε η πτώση, με απανωτά κακά αποτελέσματα που τον έριξαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει πλέον απειλητικά.

Κοινός παρονομαστής όλων των αρνητικών του αποτελεσμάτων, το μηδέν στην επίθεση. Η απουσία ενός φορ που να κάνει τη… μισή φάση γκολ. Ο Λόπεθ δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει, ο Μάνος είναι καλός, φιλότιμος αλλά δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος κι έτσι ο Άρης αναζητά επειγόντως ένα φορ για να μην καταστρέψει ό,τι έχτισε με κόπο τους προηγούμενους μήνες. Στόχος εξ αρχής ήταν η τετράδα και ακόμη είναι φαβορί γι’ αυτόν εξάλλου.

Ήρθαν: Νικόλας Ιωάννου

Έφυγαν: Τόνι Ντάτκοβιτς (δανεικός, Καρταχένα), Φαμπιάν Έμαν (ελεύθερος)

Παναθηναϊκός: Αμυντικό χαφ και… Μεντόσα

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε και η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Το πείραμα Ντάνι Πογιάτος απέτυχε παταγωδώς με τον Ισπανό να φεύγει και τον Λάζλο Μπόλονι να έρχεται για να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Δεν ήταν εύκολο, όμως ο Ρουμάνος τεχνικός δείχνει να βάζει τους «πράσινους» στον σωστό δρόμο και σε τροχιά Ευρώπης μετά τη σημαντική νίκη επί του Άρη.

Για να έχει ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες να το πετύχει αυτό, ο Μπόλονι θα ήθελε ιδανικά δύο προσθήκες στο φινάλε των μεταγραφών. Ένα αμυντικό χαφ γιατί εκεί τα κουκιά είναι μετρημένα αλλά και ένα εξτρέμ με τον Μεντόσα να θεωρείται κλεισμένος για το καλοκαίρι αλλά τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να τον κάνει δικό του από τώρα.

Ήρθαν: –

Έφυγαν: Αντονίτο (ελεύθερος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ