Το top-5 των καλοκαιρινών μεταγραφών της Superleague (vids)

Το top-5 των καλοκαιρινών μεταγραφών της Superleague (vids)

Ποια ήταν η καλύτερη προσθήκη που έκανε κάθε ομάδα του Big-5 την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο.

Οι μεταγραφές είναι «λαχεία». Αν σου… κάτσουν, γίνεσαι αγωνιστικά «πλούσιος». Αν δεν σου «κάτσουν», έχεις μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα και αν έχεις δώσει πολλά χρήματα, έχεις και οικονομικό πρόβλημα. Οι ελληνικές ομάδες την περασμένη μεταγραφική περίοδο έκαναν αρκετές κινήσεις. Αλλες βγήκαν, άλλες όχι.

Μετά από τέσσερις μήνες αγωνιστικής δράσης και έχοντας ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι της Superleague, έχουμε τα δεδομένα που χρειάζονται για να διαπιστώσουμε ποιες μεταγραφές βγήκαν και ποιες όχι. To10.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη μεταγραφή που έκανε κάθε ομάδα του Big-5 το περασμένο φθινόπωρο, αφού το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού… μετακινήθηκε λόγω του κορωνοϊού. Γιαν Εμβιλά, Λιβάι Γκαρσία, Αντριγια Ζίβκοβιτς, Φακούντο Μπερτόλιο και Ζοσέ Μαουρίσιο «έκλεψαν» την παράσταση.

Ολυμπιακός – Γιαν Εμβιλά

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο «μπαμ» ανακοινώνοντας την απόκτηση του Γιαν Εμβιλά. Οι Ερυθρόλευκοι πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον 30χρονο «μαέστρο», όπως τον χαρακτηρίζουν οι συμπατριώτες του. Εναν ποδοσφαιριστή με πολύ σπουδαία καριέρα, εντός και εκτός Γαλλίας. Οι Πειραιώτες έκαναν την μεγάλη έκπληξη και έντυσαν στα ερυθρόλευκα τον διεθνή μέσο, που ήθελε σαν… τρελός να έρθει στο μεγάλο λιμάνι και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μείνει ελεύθερος από την Σεντ Ετιέν.

Ενας παίκτης, τον οποίο ήθελε πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός του έδωσε αμέσως φανέλα βασικού και δικαιώθηκε απόλυτα, με τον Γιαν Εμβιλά να έχει εξελιχθεί σε παίκτη – κλειδί για τους πρωταθλητές. Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό, έχοντας 1 γκολ και 2 ασίστ. Συγκεκριμένα, έχει παίξει σε 16 ματς πρωταθλήματος και 6 Champions League, ενώ είχε αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια της προκριματικής φάσης του CL με την Ομόνοια. Μια μεταγραφή που έχει βγει 100%.

ΑΕΚ – Λιβάι Γκαρσία

Στις 16/9 η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Μια μεταγραφή που κόστισε 2.2 εκατ. ευρώ στην Ενωση, η οποία απέκτησε το 60% των δικαιωμάτων του 22χρονου εξτρέμ. Ενα πόσο ιδιαίτερα υψηλό για τα δεδομένα των Κιτρινόμαυρων. Τέσσερις μήνες που βρίσκεται στην ομάδα, έχει καταγράφει 14 συμμετοχές με τον δικέφαλο αετό στο στήθος, με απολογισμό 3 γκολ και 1 ασίστ.

Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης μάλιστα πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, σκοράροντας με απευθείας κόρνερ. Βέβαια, έχει χάσει αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμού, από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Πρόκειται πάντως χωρίς αμφιβολία για την καλύτερη προσθήκη της ΑΕΚ στην περασμένη μεταγραφική περίοδο.

ΠΑΟΚ – Αντριγια Ζίβκοβιτς

Από την Λισαβόνα και την Μπενφίκα, στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Δικεφάλος του Βορρά ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρβου μεσοεπιθετικού. Ενας παίκτης, που πριν από μερικά χρόνια είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο 25χρονος έδειξε αμέσως την αξία και τις ικανότητές του και ήταν από ο πρωταγωνιστής στην πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα.

Ο Ζίβκοβιτς έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς του Δικεφάλου, εκτός από το τελευταίο με τον ΟΦΗ, λόγω καρτών. Εχει 25 συμμετοχές, με 5 γκολ και 2 ασίστ. Μια από τις καλύτερες μεταγραφές που έκανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, με τον Αντριγια Ζίβκοβιτς να έρχεται ως ελεύθερος και να έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τον σύλλογο της συμπρωτεύουσας.

Αρης – Μπερτόλιο

Οταν τον περασμένο Αύγουστο ο Αρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Φακούντο Μπερτόλιο κανείς δεν πίστευε ότι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα εξελιχθεί σε παίκτη-βαρόμετρο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Περισσότερο ήταν μια μεταγραφή για να γεμίσει το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, παρά για βασική επιλογή.

Ομως, ο 30χρονος εξτρέμ κατάφερε με τη σκληρή δουλειά και το πείσμα του να εξελιχθεί σε άσο στο μανίκη του Ακη Μάντζιου. Από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Ελληνας τεχνικός, ο Λατινοαμερικάνος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και πλέον είναι μαζί με τον Μπρούνο Γκάμα οι δύο πρώτοι σκόρερ του Αρη, έχοντας από 5 γκολ. Μάλιστα, στα τελευταία τρία παιχνίδια που έλειψε λόγω τραυματισμού, η απουσία του ήταν εμφανής, με την ομάδα της συμπρωτεύουσας να έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία. Αναμφίβολα μια μεταγραφή που δεν… γέμιζε το μάτι των οπαδών του Αρη όταν ανακοινώθηκε, αλλά στον αγωνιστικό χώρο απέδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του συλλόγου, μπορεί να βγει μπροστά στα δύσκολα και να γίνει πρωταγωνιστής.

Παναθηναϊκός – Μαουρίσιο

Στο… και πέντε των μεταγραφών ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Ζοσέ Μαουρίσιο. Εναν παίκτη που ήταν από τους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ τα περασμένα χρόνια. Οι Πράσινοι έβαλαν στο ρόστερ τους τον 32χρονο χαφ, ο οποίος με την εμπειρία του και τις ικανότητές του μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το Τριφύλλι. Και το δείχνει σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίζεται. Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τώρα έχει 10 συμμετοχές και 1 ασίστ.

Πριν από λίγες εβδομάδες «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό και παρέμεινε στα… πιτς για κάποιο διάστημα, με αποτέλεσμα να χάσει τα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης, Απόλλωνα Σμύρνης και ΑΕΛ. Ομως, πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στη δράση και αγωνίστηκε ως βασικό στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αρη, βοηθώντας τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη. Ενας παίκτης που ήρθε ως ελεύθερος, αλλά έχει ήδη αποδείξει ότι είναι παίκτης – βαρόμετρο για την εύρυθμη λειτουργία της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ