Κώστας Μήτρογλου: 11 απαντήσεις για ΟΛΑ και δύο βίντεο που δείχνουν την τεράστια αλλαγή του «Πιστολέρο» (Vids)

Κώστας Μήτρογλου: 11 απαντήσεις για ΟΛΑ και δύο βίντεο που δείχνουν την τεράστια αλλαγή του «Πιστολέρο» (Vids)

To10.gr απαντάει σε 11 καυτά ερωτήματα για τον Μήτρογλου: Η κατάστασή του, οι επαφές με τη Μαρσέιγ, η πρόταση του Αρη, πότε έρχεται, πώς είναι, τι επιδιώκει.

Ο Αρης ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πιο σημαντική μεταγραφική κίνηση της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και to10.gr αποφάσισε να κάνει ένα ιδιότυπο Q&A για τον κορυφαίο Ελληνα επιθετικό των τελευταίων 15 χρόνων. Κυρίως, για να εξηγήσουμε πώς πραγματικά έχει η κατάσταση και σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση. Ώστε να έχουμε μια συνολική εικόνα των δεδομένων. Και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο «πιστολέρο». Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχει συμφωνήσει ο Αρης με τον Μήτρογλου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει συμφωνήσει με την πλευρά του παίκτη. Η συμφωνία αφορά συμβόλαιο 1,5 χρόνου και συνολικά αναμένεται να κοστίσει στον Αρη κάτι παραπάνω από 1.000.000 €.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλει ο Μήτρογλου να φύγει από τη Μαρσέιγ και να συνεχίσει την καριέρα του στον Αρη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, θέλει. Και μάλιστα θεωρεί ιδανική συγκυρία την πρόταση των Κίτρινων, καθώς πιστεύει ότι λόγω του πολύ καλού ρόστερ που έχει δημιουργηθεί ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, θα μπορέσει να βρει πολλές ευκαιρίες να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δεν ξέχασε να σκοράρει. Και θέλει να το υπενθυμίσει σε όσους τον αμφισβητούν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εχει μείνει ελεύθερος από τη Μαρσέιγ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι. Και αυτό είναι ένα «αγκάθι» σε αυτή τη φάση. Οι Μασσαλοί δεν έχουν στείλει τα έγγραφα που απαιτούνται στον ποδοσφαιριστή, ώστε να οριστικοποιηθεί η προφορική συμφωνία που έχει υπάρξει, αναφορικά  την αποζημίωση που θα λάβει, για να φύγει από τους «Φωκαείς». Και όσο αυτό δεν συμβαίνει, δε μένει ελεύθερος, άρα η μεταγραφή καθυστερεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η στάση της Μαρσέιγ μπορεί να «χαλάσει» τη μεταγραφή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πολύ δύσκολα. Ο Αρης θέλει, ο Μήτρογλου θέλει, η Μαρσέιγ θέλει να τον αφήσει να φύγει αφού πήρε και τον Μίλικ, ο Αντρέ Βίλας Μπόας δεν τον θέλει στις προπονήσεις και κάπως έτσι, αργά ή γρήγορα, η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν άλλες ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μήτρογλου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν, και μάλιστα πολλές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουέσκα τον θέλει πάρα πολύ, ενώ και η Θέλτα είναι ενεργή στην αγορά για την περίπτωσή του. Επίσης, έχει ανοιχτή πρόταση από τη Σαουδική Αραβία με τρομερά χρήματα, αλλά και από την Τουρκία, όπου συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Μαρσέιγ. Μάλιστα, το ενδιαφέρον τόσων ομάδων, ίσως είναι και ο πραγματικός λόγος που η γαλλική ομάδα δεν θέλει να τον αφήσει αποζημιώνοντάς τον στο ακέραιο. Διότι θα ήθελε να πάει σε κάποια από αυτές, ώστε να γλιτώσει μέρος της αποζημίωσης. Αλλά ο Μήτρογλου θέλει Αρη…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Προπονούνταν μόνος του όλο αυτό το εξάμηνο ο Μήτρογλου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, σε καμία περίπτωση. Ο Μήτρογλου προπονούνταν μόνος του (ή πιο σωστά με τους «κομμένους» της Μαρσέιγ) από τον Αύγουστο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά πριν μπει ο Οκτώβριος ξεκίνησε να προπονείται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και υπό τις οδηγίες του Βίλας Μπόας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι οι εξετάσεις και οι μετρήσεις του Μήτρογλου βρίσκονται σε πολύ κακή επίπεδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αλήθεια είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο Μήτρογλου, από άποψη φυσικής κατάστασης βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο της καριέρας του. Εχει χάσει τέσσερα κιλά, σε σχέση με την πιο… αδύνατη περίοδο της καριέρας του, έχει αλλάξει τελείως το σώμα του και οι μετρήσεις του, όπως αυτές προκύπτουν από τις προπονήσεις και τα gps που φορούν οι ποδοσφαιριστές, είναι καλύτερες σε πολλές περιπτώσεις από των δύο βασικών επιθετικών της Μαρσέιγ, Μπενεντέτο και Ζερμέν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι ο Μήτρογλου έτοιμος «ποδοσφαιρικά»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προφανώς χρειάζεται τον χρόνο του για να μπορέσει να βρει ρυθμό. Αλλά το γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες προπονείται κανονικά και συμμετέχει σε όλο το πρόγραμμα των υπόλοιπων παικτών της Μαρσέιφ (σ.σ. εκτός της τακτικής πριν τα παιχνίδια), τον έχει βοηθήσει να μην χάσει την επαφή του. Εξάλλου, το γκολ, αυτό για το οποίο τον αποκτά ο Αρης, δεν ξεχνιέται. Και αυτό το μαρτυρούν τα 227 που έχει πετύχει στην καριέρα του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ο Μήτρογλου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, από τη στιγμή που η Μαρσέιγ δεν έχει στείλει τα χαρτιά για την αποδέσμευσή του. Μόλις αυτό συμβεί, την επόμενη ημέρα ο Μήτρογλου θα είναι στην Ελλάδα και θα υπογράψει στον Αρη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί δεν επιλέγει κάποια από τις άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια του, από τις οποίες μπορεί να βγάλει πολλαπλάσια χρήματα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Μήτρογλου δεν ενδιαφέρεται για τα λεφτά σε αυτή τη φάση της καριέρας του. Από το 2014 που έφυγε από τον Ολυμπιακό έως και σήμερα έχει πάρει από τα συμβόλαιά του σχεδόν 20.000.000 € και στα 32 του δεν τον ενδιαφέρει να πάει σε «μέρη εξωτικά», απλά για τα λεφτά. Θέλει να χαρεί το ποδόσφαιρο για όσα χρόνια του μένουν. Θέλει να πάει σε μια ομάδα που θα του δώσει χώρο και χρόνο, να παίξει και να αποδείξει γιατί παραμένει ο κορυφαίος Ελληνας επιθετικός.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι ο… παλιός γνωστός Μήτρογλου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Μήτρογλου που επιστρέφει στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τον Μήτρογλου που έφυγε από τη χώρα πριν από 7 χρόνια. Είναι πολύ πιο ώριμος, πολύ πιο ήρεμος και έχει αλλάξει τελείως την κοσμοθεωρία του. Μπαμπάς δύο παιδιών, πλέον, ο «πιστολέρο» είναι απολύτως συνειδητοποιημένος για το τι θέλει και πού θέλει να βρίσκεται. Μία τελείως διαφορετική εκδοχή του παίκτη που θυμόμαστε.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ «ΝΕΟ» ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Για να γίνει αντιληπτό, πώς είναι ο Μήτρογλου του 2021, αρκεί να δει κάποιος τα δύο παρακάτω βίντεο. Δύο βίντεο που οι παλιόφιλοι του «πιστολέρο» δεν θα πίστευαν ότι θα απεικόνιζαν τον Κώστα στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Πλέον, δεν «κλέβει» στις προπονήσεις. Κάνει ατομικές. Ακόμη και στα χιόνια. Διότι έχει λύσει όλα του τα άλλα προβλήματα. Και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παίξει ποδόσφαιρο και να προσφέρει το μοναδικό του ταλέντο, στην ομάδα που θα τον εμπιστευθεί. Και εν προκειμένω στον Αρη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ