Γιατί δεν τα βρήκε η ΑΕΚ με τον Λιβάγια

Γιατί δεν τα βρήκε η ΑΕΚ με τον Λιβάγια

Ο Κροάτης επιθετικός αποχαιρετά την ΑΕΚ, ωστόσο έχει μεγάλη σημασία να εστιάσουμε στο γιατί δεν τα βρήκαν οι δυο πλευρές για νέο συμβόλαιο.

Μετά από 3.5 χρόνια, το κεφάλαιο Μάρκο Λιβάγια κλείνει οριστικά για την ΑΕΚ, μετά και το χθεσινό… ναυάγιο των δυο πλευρών.

ΑΕΚ και Λιβάγια έκατσαν ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων με τη ρήξη να είναι οριστική και αμετάκλητη. Ο 27χρονος παίκτης είπε «όχι» στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια της Ένωσης, ενώ σήμερα, ουσιαστικά αποχαιρέτησε και τον κόσμο της ομάδας μέσω των social media.

Η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στον κιτρινόμαυρο πάγκο και η διάθεση του Λιβάγια το τελευταίο διάστημα έδειχναν πως το κλίμα στις συζητήσεις ήταν θετικό. Ο Παναγιώτης Κονέ όμως ήξερε καλά πως το έργο του ήταν πολύ δύσκολο, με την υπόθεση να… σέρνεται από το καλοκαίρι.

Ο μεγάλος σκόπελος που ύψωσε και… φράχτη στις συζητήσεις των δυο πλευρών ήταν οι απαιτήσεις του Βιτσέντζο Καβαλιέρε. Ο μάνατζερ του Κροάτη επιθετικού αξίωνε ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ ως μπόνους υπογραφής. Ήταν ένα αίτημα που δεδομένα δε θα δεχόταν η κιτρινόμαυρη πλευρά, καθώς είναι και γνωστή η τακτική της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη σε αυτές τις υποθέσεις.

Ο Μάρκο Λιβάγια στήριξε σε αυτό το θέμα τον μάνατζέρ του, με το όχι της ΑΕΚ να είναι κατηγορηματικό και αδιαπραγμάτευτο. Ουσιαστικά, οι όποιες προσπάθειες για deal και ανανέωση του συμβολαίου του, έπεσαν στο… κενό λόγω του μπόνους υπογραφής.

Από εκεί και πέρα, ο Κροάτης κοιτάει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό. Ο Μάρκο Λιβάγια σκανάρει την αγορά, αναζητώντας μια νέα ποδοσφαιρική περιπέτεια. Μια νέα πρόκληση, όπως τόνισε στο ποστάρισμά του. Και φυσικά, έχει θέσει και την ανάλογη… τιμή για τον ίδιο, καθώς φέρεται να αξιώνει 1.2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Είναι μια υπόθεση που έχει μέλλον, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό υπάρχει μια ανησυχία για ενδεχόμενο… μπάσιμο του Ολυμπιακού. Στην ΑΕΚ δε θέλουν ούτε να σκέφτονται τον Μάρκο Λιβάγια με τα ερυθρόλευκα και επικρατεί μια μικρή αναστάτωση για το αν θα υπάρξει προσέγγιση από την ομάδα του Πειραιά. Άλλωστε, μην ξεχνάμε και τη μετακίνηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και στο Μαρούσι ούτε κατά διάνοια δε θέλουν ένα νέο «χτύπημα».

Μετά από ένα πρωτάθλημα, 42 γκολ και 29 ασίστ σε 146 αναμετρήσεις, ο Μάρκο Λιβάγια λέει… αντίο στην ΑΕΚ και άπαντες περιμένουν να δουν ποια θα είναι η νέα του ποδοσφαιρική στέγη.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ