Άρης – ΑΕΛ 1-0 : Δεύτερος με τη γνωστή συνταγή

Άρης – ΑΕΛ 1-0 : Δεύτερος με τη γνωστή συνταγή

Για όγδοη φορά στο πρωτάθλημα η ομάδα του Άκη Μάντζιου πέτυχε νίκη με το...συνηθισμένο της σκορ (1-0) και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο Άρης πέτυχε την δωδέκατη νίκη του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο , οκτώ εκ των οποίων , όπως και σήμερα, με το ίδιο σκορ (1-0). Ο Ρόουζ πέτυχε το χρυσό γκολ της νίκης για τον Άρη , που ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και περιμένει τα αυριανά αποτελέσματα στα παιχνίδια των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Άκη Μάντζιου , που πλέον στρέφει την προσοχή της στις δύο αναμετρήσεις με τον Αστέρα Τρίπολης, για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Η ΑΕΛ έδειξε βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενα παιχνίδια της, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Σιαμπάνη.

Έκπληξη με Γκαρσία

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με μια μόνο αλλαγή σε σχέση με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Ματέο Γκαρσία ήταν αυτός που ξεκίνησε στο βασικό σχήμα στη θέση του Σίλβα. Αντίθετα, o τεχνικός του Άρη διατήρησε στην ενδεκάδα τον Δεληζήση, παρά το γεγονός οτι ο Μπεναλουάν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Ο Τζανλούκα Φέστα άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ΑΕΛ με 4-1-4-1 (αντί για 3-5-2) και τον Ντουρμισάι στη κορυφή της επίθεσης. Ακόμα, στην ενδεκάδα και στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής επέστρεψε ο Τρούγιτς.

Εμπόδιο ο αέρας

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι μεσοαμυντικά και κατάφεραν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ανάπτυξη του Άρη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι στα πρώτα δέκα λεπτά δεν σημειώθηκε καμία επικίνδυνη στιγμή μπροστά στις δύο εστίες. Με τον δυνατό αέρα, πάντως, να δυσκολεύει ιδιαίτερα τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Ευκαιρίες με Γκάμα και Γκαρσία

Ο Άρης κατάφερε μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κατάφερε, μάλιστα, να δημιουργήσει δύο ευκαιρίες, στο 12′ με τον Μανσίνι και στο 13′ με τον Γκάμα, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας Μπάγιτς μπλόκαρε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι και τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Σούντγκρεν από δεξιά, ο Γκαρσία με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ατυχία με Μανσίνι

Ο Ντάνιελ Μανσίνι στάθηκε άτυχος , καθώς σε μια ανύποπτη στιγμή του αγώνα τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στο 19ο λεπτό και τον Μάνο να παίρνει τη θέση του. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ένιωσε τράβηγμα στο δεξί πόδι και του προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ του Άρη.

Άνοιξε το σκορ ο Ρόουζ

Ο Άρης κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητα του και άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ρόουζ. Μετά από κόρνερ του Γκάμα από αριστερά, ο Τζόσιτς προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, αυτή όμως κατέληξε στον Γάλλο αμυντικό, που με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στα δίχτυα.Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν μετά από κάθετη πάσα του Γκάμα, ο Σάσα μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή απο δεξιά και σούταρε δυνατά, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων και κατέληξε άουτ. Η μοναδική στιγμή που απείλησε η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν στις καθυστερήσεις, με ατομική προσπάθεια του Τρούγιτς.

Ακυρώθηκε γκολ του Μάνου

Ο Φέστα πέρασε στο παιχνίδι τον Μιλοσάβλιεβιτς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, σε μια προσπάθεια να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ο Άρης, όμως, συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 55ο λεπτό, μάλιστα, οι γηπεδούχοι έστειλαν για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα με σουτ του Μάνου στη κίνηση μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκάμα, όμως ο Έλληνας επιθετικός υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 69ο λεπτό ο Μάντζιος θέλησε να δώσει ανάσες στον Μπρούνο Γκάμα και τον αντικατέστησε με τον Σίλβα , ενώ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τους Σάκιτς και Ματίγια. Μετά από εντολή του Έλληνα τεχνικού ο Σίλβα ήταν αυτός που αγωνίστηκε στη κορυφή της επίθεσης. Η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει στα τελευταία λεπτά, όμως το γυριστό σουτ του Ακούνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 79′ ήταν άστοχο. Ενα λεπτό αργότερα ο Άρης έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και κάθετη πάσα του Γκαρσία, ο Σίλβα προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως τον νίκησε ο Μπάγιτς. Ο Άρης κράτησε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα στα εναπομείναντα λεπτά και έφτασε σε μια ακόμα σημαντική νίκη.

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (69΄Σάκιτς), Ρόουζ, Δεληζήσης, Ιωάννου, Σάσα, Τζέγκο (68΄Ματίγια), Μπερτόλιο (88΄Κάτσε), Γκάμα (69΄Σίλβα), Γκαρσία, Μανσίνι(19΄Μάνος)

Λάρισα (Τ. Φέστα): Μπάγιτς, Καρανίκας (90΄Νούνιτς), Μιχαήλ, Σπαρβ (46΄Μιλοσάβιεβιτς), Ντουρμισάι, Τσόσιτς, Ζίζιτς, Πινακάς (83΄Γλυνός), Κολομπίνο, Νικολιάς, Ντρούγιτς (65΄Ακούνια)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ