Ένας χρόνος πολυϊδιοκτησία: Που είναι η υπόθεση Γκαγκάτση που απείλησε ότι θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο;

Ένας χρόνος πολυϊδιοκτησία: Που είναι η υπόθεση Γκαγκάτση που απείλησε ότι θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο;

Ο Μάκης Γκαγκάτσης είχε απειλήσει Θεούς και δαίμονες. Σε ένα πρωτοφανές, ανθελληνικό και ρατσιστικό παραλήρημα, καλούσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να ασκήσει βία. Να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο. Ασχολήθηκε ποτέ κανείς στα σοβαρά μαζί του;

«Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρουν θέση για την εισήγηση. Το ζήτημα κρίνει την Εθνική συνοχή της χώρας. Ο Μαρινάκης, ο Αυγενάκης και τα μέλη της ΕΕΑ εκεί οδηγούν, να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Την ημέρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία βγαίνει μια απόφαση που κρατά όμηρο τον ΠΑΟΚ. Φυσικά θα προσφύγουμε και στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά και στα αθλητικά δικαστήρια, γιατί υπάρχει ένα θέμα που δεν υφίσταται ουσιαστικά. Θα πάμε και στο CAS. Θα προσφύγουμε παντού… Δεν είναι δικαστική απόφαση, είναι πολιτική. Το θέμα είναι Εθνικό. Είναι εθνικό θέμα η απόφαση, δεν είναι δικαστικό.

Οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα είναι πρωτόγνωρες. Όλος ο κόσμος είναι σοκαρισμένος για μία απόφαση νομικά έωλη και αστήρικτη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ. Ο Αυγενάκης να το πω ξεκάθαρα, με εντολή Μαρινάκη θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ, είναι εντολοδόχος του. Θα πρέπει επίσημα η κυβέρνηση να πάρει θέση. Παίρνει εντολές, φυσικά και μπορώ να το δικαιολογήσω πως προσκάλεσε τους Big4 και μετά πήρε μία τέτοια απόφαση. Εφόσον λειτουργεί ως υπάλληλος του ήταν τεχνητό και τίποτα άλλο. Είναι επικίνδυνος για την εθνική συνοχή της χώρας. Είναι η ντροπή της Ελλάδας, ντροπή της Κρήτης, ντροπή του Ηρακλείου. Είναι ντροπή που εκπροσωπεί αυτή την Κυβέρνηση.

Όπως φαίνεται με την απόφαση του κ. Αυγενάκη, θεωρούν πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι αντιδράσεις είναι πρωτόγνωρες. Δεν έχουν συμβεί ξανά στα χρονικά. Ο κ. Αυγενάκης υποκινεί την βία με τις κινήσεις του και την σημερινή απόφαση με τα διορισθέντα μέλη της ΕΕΑ».

Ναι, όλα αυτά ειπώθηκαν σε πανελλήνια μετάδοση, από παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν ο Μάκης Γκαγκάτσης θεωρείται παράγοντας ποδοσφαίρου, μιας και οι κινήσεις που κάνει δείχνουν πως δεν γνωρίζει ιδιαίτερα από ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό θέμα.

Ναι, όλα όσα διαβάσατε παραπάνω και πιθανόν θα θυμάστε, ειπώθηκαν από στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της διοίκησης Σαββίδη.

Ναι, καλά καταλάβατε. Ο Μάκης Γκαγκάτσης παρακινούσε ζωντανά σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας τον κόσμο του ΠΑΟΚ να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο. Δήλωνε ζωντανά πως ο Ολυμπιακός είναι υποκιντής της βίας και ο Αυγενάκης είναι… ανθέλληνας. Ο Μάκης ο Γκαγκάτσης σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Μάκης ο Γκαγκάτσης ξεστόμιζε απειλές κατά της χώρας, χρησιμοποιούσε αντεθνικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, απειλούσε πως θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο. Κι όλα αυτά; Επειδή η διοίκηση της είναι υπάλληλος ασκούσε διοίκηση και σε δεύτερη ομάδα της ίδιας κατηγορίας, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο.

Κι όμως, ο Μάκης ο Γκαγκάτσης, σε μια… αξέχαστη εκπομπή που ακουγόταν η φωνή άλλου γνωστού υπαλλήλου του Ιβάν και της… Εξυγίανσης να του δίνει εντολές για το τι θα λέει, απείλησε δημόσια πως θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο.

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά με αφορμή τα πρώτα γενέθλια της πολυϊδιοκτησίας που είναι σήμερα. Του μεγαλύτερου σκανδάλου όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη, τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη και κάποιον… Καλπαζίδη (που να είναι αυτή η ψυχή;).

Και αναρωτιόμαστε: Ασχολήθηκε ποτέ κάποιο θεσμικό όργανο με τον Μάκη τον Γκαγκάτση και όσα είπε εκείνο το βράδυ; Τιμωρήθηκε ποτέ ο Μάκης ο Γκαγκάτσης για τη ρητορική μίσους και τις απειλές; Τον κάλεσε κανείς να τον ρωτήσει με ποια δικαιοδοσία και ως τι καλούσε τον κόσμο να προχωρήσει σε πράξεις βίας και να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο;

Κι όλα αυτά, ενώ ο ποινικός κώδικας που θα δείτε παρακάτω είναι ξεκάθαρος. Και μιλάει ακόμα και για τιμωρία φυλάκισης όσους δημόσια προκαλούν σε διάπραξη βίας. Κάτι που έκανε συνεχώς εκείνο το βράδυ ο Γκαγκάτσης, αλλά συνεχίζει να απολαμβάνει… ασυλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ