ΑΕΚ : O Tάνκοβιτς γίνεται το «αφεντικό» της αριστερής πτέρυγας

ΑΕΚ : O Tάνκοβιτς γίνεται το «αφεντικό» της αριστερής πτέρυγας

Ο νέος ρόλος που αναμένεται να έχει στον δεύτερο γύρο ο Σουηδός εξτρέμ και οι μέχρι τώρα αριθμοί του.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ήταν ο άνθρωπος που «κλείδωσε» τη νίκη της ΑΕΚ στην Κρήτη. Ο Σουηδός εξτρέμ πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή και σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ, με πλασέ στην κίνηση. Ένα γκολ που δείχνει και την ποιότητα που έχει ως παίκτης.

Πέραν του γκολ του γενικώς ήταν εξαιρετικός. Κράτησε και μοίρασε σωστά την μπάλα, βρήκε συνεργασίες, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Έκανε όλα όσα είχε δει σε αυτόν και περίμενε να της δώσει η ΑΕΚ.

Ο Τάνκοβιτς ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι στο φινάλε των μεταγραφών. Ο Σουηδός εξτρέμ ήταν στο στόχαστρο της Ένωσης από πέρυσι, όμως ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα τώρα. Η πληθώρα επιλογών που έχει η ΑΕΚ στην μεσοεπιθετική της γραμμή «ανάγκασαν» τον Τάνκοβιτς να έχει έναν κάπως περιορισμένο ρόλο μέχρι τώρα. Μιας και για τα αριστερά της επίθεσης υπήρχαν επίσης οι Λιβάια, Αλμπάνης και Μαχαίρας.

Τώρα που ο Λιβάια βγαίνει εκτός αγωνιστικού «κάδρου», ο Τάνκοβιτς θα έχει τη δική του ευκαιρία να λάμψει. Να βγει μπροστά και να κάνει τη διαφορά για τον Δικέφαλο. Ο Μανόλο Χιμένεθ εκτιμά πως ο 26χρονος ακραίος μπορεί να ανταποκριθεί. Να αποκτήσει δηλαδή μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με τώρα και να μην περιοριστεί σε κάποιες εκλάμψεις ποιότητας.

Οι αριθμοί του μέχρι στιγμής δείχνουν πάντως έστω και με σχετικά περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, είναι άκρως αποτελεσματικός για την ΑΕΚ. Ο Τάνκοβιτς έχει καταγράψει 981 λεπτά με την Ένωση σε όλες τις διοργανώσεις. Χρόνος που είναι αρκετά λιγότερος σε σχέση με παίκτες πρώτης γραμμής του Δικεφάλου.

Κι όμως σε αυτό το διάστημα ο Τάνκοβιτς έχει κατορθώσει να σκοράρει 4 φορές, ενώ έχει μοιράσει και 5 ασίστ! Νούμερα που αποδεικνύουν πόσο επιδραστικός μπορεί να γίνει στο παιχνίδι της ΑΕΚ ο Σουηδός άσος. Ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική, που μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό το ίδιο άνετα.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στην ΑΕΚ πάντως, φαίνεται πως θα καθιερωθεί στα αριστερά. Τουλάχιστον όσο θα είναι διαθέσιμος ο Γκαρσία. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος με τον οποίο έφτιαξε το όνομά του, εκείνος του αριστερού εξτρέμ που κινείται ελεύθερα και όχι πάνω στη γραμμή.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι εκείνα που θέλει να έχουν οι ακραίοι του και ο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός αρέσκεται στην συγκεκριμένη τακτική, που δίνει την δυνατότητα στον μπακ να προωθηθεί και να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στη δημιουργία. Κάτι που φιλοδοξεί να πετύχει με το δίδυμο του Νταντσένκο με τον Γκαρσία, αλλά πλέον και εκείνο του Λόπες με τον Τάνκοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ