Ο Χιμένεθ βρίσκει τον… Γκάλο στο πρόσωπο του Νταντσένκο

Ο Χιμένεθ βρίσκει τον… Γκάλο στο πρόσωπο του Νταντσένκο

Όλεγκ Νταντσένκο. Ενας μπακ με επιθετικά χαρακτηριστικά, που ξυπνάει... μνήμες Γκάλο στον Μανόλο Χιμένεθ. Ο τραυματισμός του Μπακάκη, φέρνει σε πρώτο πλάνο τον Ουκρανό αμυντικό.

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, υπήρξε… παρέλαση ονομάτων για την ΑΕΚ. Αρκετές περιπτώσεις έπεσαν στο «κιτρινόμαυρο» τραπέζι των συζητήσεων, με την Ενωση τελικά να προχωράει σε μόλις μια προσθήκη. Η οποία και αυτή πέρασε από σαράντα κύματα για να έχει αίσιο τέλος.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκλεισαν μόνο την… τρύπα στο δεξιό άκρο της άμυνας, με τον Όλεγκ Νταντσένκο να μετακομίζει στα Σπάτα από τη Ρωσία και τη Ρούμπιν Καζάν.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου έψαχναν έναν διαφορετικού τύπου μπακ από τον Μιχάλη Μπακάκη. Εναν μπακ που να διαθέτει επιθετικά χαρακτηριστικά και να μπορεί να συμβάλλει στο επιθετικό τρίτο της ομάδας. Αυτός ο παίκτης είναι ο Όλεγκ Νταντσένκο, με τον Ουκρανό αμυντικό να ξυπνάει μνήμες… Γκάλο στον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Πορτογάλος αμυντικός ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για την ΑΕΚ, μετρώντας 19 ασίστ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ήταν ένα στοιχείο που τον έκανε να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο… γάλα σε σχέση με τους υπόλοιπους ακραίους αμυντικούς της Ένωσης.

Μια τέτοια περίπτωση θεωρείται και ο Νταντσένκο, με τον Ουκρανό να καταγράφει 5 ασίστ στις 16 του συμμετοχές με τη φανέλα της Ούφα. Άλλωστε, στην καριέρα του ξεκίνησε αγωνιζόμενος ως εξτρέμ, κάτι που του προσδίδει πόντους σε αυτό το κομμάτι.

Ο Γκάλο ήταν πολυθεσίτης στην ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να έχει την ίδια… τύχη και ο Νταντσένκο. Με τα χαρακτηριστικά που έχει ο Ουκρανός, θα ήταν ιδανική επιλογή σε σύστημα 3-5-2, με τον Μανόλο Χιμένεθ να μπορεί να τον επιλέξει και για δεξί εξτρέμ. Ο 26χρονος παίκτης έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται σε όλη την δεξιά πλευρά, με τον Ανδαλουσιανό κόουτς να δοκιμάζει παλαιότερα αυτό το τρικ, με τον Μπακάκη δεξί μπακ και τον Γκάλο μπροστά του.

ΑΕΚ : Με Νταντσένκο και επιστροφές η προπόνηση | to10.gr

Η απουσία του Μπακάκη του ανοίγει την… πόρτα της ενδεκάδας

Ο Μιχάλης Μπακάκης δε θα ενισχύσει τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» στις επόμενες αναμετρήσεις, με τον Έλληνα αμυντικό να έχει υποστεί θλάση.

Αύριο, είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ενώ την Κυριακή η ΑΕΚ υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Άρη.

Με τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο να μην υπολογίζεται από τον Μανόλο Χιμένεθ και μοναδικό καθαρό μπακ τον νεαρό Ραντόνια, μοιάζει επιβεβλημένη η χρησιμοποίηση του Όλεγκ Νταντσένκο.

Ο Ουκρανός μπακ έχει δύο φιλικές αναμετρήσεις στα… πόδια του και είναι πολύ πιθανό να τον δούμε με τα κιτρινόμαυρα κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία». Αποτελεί ευκαιρία για τον Χιμένεθ, με την ΑΕΚ να έχει σκορ πρόκρισης (2-0). Άλλωστε, ο Ανδαλουσιανός θέλει να έχει μια πρώτη γεύση από το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας καθώς ακολουθεί το ματς με τον Άρη.

ΑΕΚ : Στο Ιατρικό για ακτινογραφία στο ζυγωματικό ο Μπακάκης | to10.gr

Η ΑΕΚ είναι το πρώτο κλαμπ του Όλεγκ Νταντσένκο μακριά από Ρωσία και Ουκρανία. Στα 26 του χρόνια. Είναι ένα ρίσκο. Ωστόσο, το… χορτάρι θα δείξει αν η Ένωση πέτυχε… διάνα με την περίπτωσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ