Η προπόνηση, ο αναχρονιστικός τρόπος παιχνιδιού, τα ονόματα : Παναθηναϊκός σε τεντωμένο σκοινί

Η προπόνηση, ο αναχρονιστικός τρόπος παιχνιδιού, τα ονόματα : Παναθηναϊκός σε τεντωμένο σκοινί

Τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μυρίζουν... μπαρούτι. Τι χρεώνουν οι παίκτες στον Μπόλονι, ποια είναι τα παράπονα του προπονητή και γιατί όλοι κρατούν την... ανάσα τους για την επόμενη δημόσια τοποθέτησή του.

«Είναι σίγουρα σημαντικό ότι πήραμε τους πρώτους τρεις βαθμούς μας, αλλά η αίσθηση είναι ότι δεν έχουμε παίξει ως κανονική Γάνδη. Θα έπρεπε να παίζουμε όπως οι καλύτερες ομάδες του Βελγίου, αλλά εμείς παίζουμε όπως ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες. Πρέπει όντως να δουλέψουμε, αλλά και να κάνουμε αλλαγές. Θέλουμε να φτάσουμε στο Champions League, αλλά όπως παίζουμε είναι αδύνατον. Ίσως κάποιοι να μην συμφωνούν μαζί μου, αλλά ο τρόπος που παίζουμε είναι απλώς κακό. Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που παίζουμε. Δεν έχουμε δουλέψει πολύ με τον νέο προπονητή, αλλά δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει να παίξει, ποια είναι η τακτική. Παίζουμε πολύ αμυντικά και αυτό δεν είναι καλό για την ομάδα. Δεν γίνεται να παίζουμε έτσι στο γήπεδο μας. Είμαστε η Γάνδη».

Αυτές είναι οι κουβέντες του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ. Επιθετικού της Γάνδης. «Δεν έχουμε δουλέψει πολύ με τον νέο προπονητή». Όπου προπονητής, βάλτε Λάζλο Μπόλονι. Εκείνος ήταν στον πάγκο της Γάνδης εκείνο το διάστημα. Έφυγε μετά απ’ το δημόσιο… ξεκατίνιασμα, μετά από μόλις 25 μέρες στον πάγκο της ομάδας.

Αφού πρώτα απάντησε στον Γιάρεμτσουκ: «Αν δεν του αρέσει μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα να παίξει. Δεν μπορώ να ακούω τις απόψεις όλων των παικτών. Είναι 29 άτομα. Αν πρέπει να το κάνω αυτό, είναι σαν να έχω βάλει μια σφαίρα στο κεφάλι μου. Καταλαβαίνω πότε θέλουν να παίξουν πιο επιθετικά αλλά και αυτοί πρέπει να καταλάβουν εμένα. Με πόσους επιθετικούς παίξαμε; Με τρεις. Στο προηγούμενο ματς; Με δύο. Δεν είναι ένας παραπάνω; Αν οι παίκτες μπορούν να προσαρμοστούν είναι καλό. Όσοι δεν μπορούν θα πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά για να τα καταφέρουν».

Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Διότι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό θυμίζει πλέον ξεκάθαρη τη Γάνδη του Μπόλονι. Το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα δεν αρέσει στους παίκτες. Και, εκτός από τη συμπεριφορά, αυτό ήταν το κύριο ζήτημα που ήθελαν οι παίκτες να μεταφέρουν στον Γιάννη Αλαφούζο.

Οι ποδοσφαιριστές θεωρούν πως παίζουν ένα αναχρονιστικό ποδόσφαιρο, το οποίο ναι μεν έφερε νίκες μέσα στον Γενάρη, πλην όμως αυτό το στυλ παιχνιδιού δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να φέρει επιτυχίες και τους στόχους που θέτει η ομάδα. Το θέμα, βέβαια, εδώ είναι πως ο Λάζλο Μπόλονι αποκλείεται να αλλάξει τον τρόπο σκέψη της στη… δύση της καριέρας του. Και οι ποδοσφαιριστές θεωρούν ότι από τη στιγμή που παίζουν στον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι εκείνοι που επιβάλλουν τον ρυθμό στο γήπεδο. Να κυριαρχούν εκείνοι και όχι ο αντίπαλος.

Βέβαια ο… αντίλογος λέει πως αυτό το ποδόσφαιρο έως τώρα έχει φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στη σεζόν. Και αήττητο εφτά αγώνων και μηδέν παθητικό και επιστροφή του Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση της ευρωπαϊκής εξόδου. Και ο Γιάννης Αλαφούζος αυτόν τον αντίλογο θα βάλει στο τραπέζι σε πιθανό τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές.

Όταν ο Χατζηθεοδωρίδης έγινε… Ηλιάδης

Υπάρχουν κι άλλα παράπονα από τους παίκτες. Που ξεφεύγουν από τη συμπεριφορά και όλα όσα του «χρεώνουν» για τον τρόπο που τους μιλάει. Έχει να κάνει με τα ονόματα. Όταν ο Αντονίτο αποχώρησε, έδωσε συνέντευξη και είπε πως ο Μπόλονι είναι… καταστροφή. Και πως δεν ξέρει ούτε τα ονόματα των παικτών κάτι που δείχνει ασέβεια.

Και πράγματι υπάρχουν περιστατικά που ο Μπόλονι μπέρδεψε ονόματα. Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έγινε… Ηλιάδης σε μια προπόνηση. Ούτε Ηλία τον είπε ο Μπόλονι, ούτε Χατζηθεοδωρίδη, ούτε «Χάτζη» που τον φωνάζουν αρκετοί. Αλλά… Ηλιάδη. Και δεν είναι ο μόνος τον οποίο… βάφτισε.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να του χρεώσει πως δεν είναι δίκαιος. Παίζουν όσοι προσπαθούν. Όσοι ξεχωρίζουν στην προπόνηση. Όπως κι αν λέγονται ή όπως και αν τους φωνάζει ο προπονητής τους.

Τα παράπονα του Μπόλονι

Παράπονα έχει και ο Μπόλονι όμως. Για τη συμπεριφορά στις αλλαγές. Για τις… βρισιές στο Καραϊσκάκη. Για τη συμπεριφορά στην Τούμπα. Για τα ταξίδια στην άδεια των Χριστουγέννων που έφεραν έως και πρόβλημα κορωνοϊού με αποτέλεσμα η ομάδα να ξεμείνει από λύσεις σε κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και με βαρύ πρόγραμμα.

Εν κατακλείδι, στον Παναθηναϊκό το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση είναι οριακή. Σε τεντωμένο σκοινί. Και όλοι κρατούν την ανάσα τους για τα όσα θα πει ο Λάζλο Μπόλονι στην επόμενη δημόσια τοποθέτησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ