Παναθηναϊκός : Οι ρόλοι Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό και Νιας

Παναθηναϊκός : Οι ρόλοι Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό και Νιας

Γιουσούφ Σανκαρέ, Γενί Ενγκμπακοτό και Σεχ Νιας... To10.gr εξηγεί τι περιμένει ο Λάζλο Μπόλονι από τον καθέναν τους.

Μπορεί να άργησε, αλλά ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα μεταγραφικό ντεμαράζ στο τελευταίο τριήμερο της χειμερινής περιόδου με τρεις προσθήκες. Οι Γιουνούς Σανκαρέ, Γενί Ενγκμπακοτό και Σεχ Νιας εντάχτηκαν στο ρόστερ του Τριφυλλιού, σε μία γαλλική και αφρικανική στροφή στις επιλογές του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ, Πιέρ Ντρεοσί, μετά την… ισπανοποίηση του προηγούμενου καλοκαιριού από τον Τσάβι Ρόκα.

Η επιλογή του καθενός έχει τη δική της λογική και βασίστηκε στις εισηγήσεις του Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος περιέγραψε το αγωνιστικό πακέτο που χρειαζόταν και ενέκρινε τις περιπτώσεις που παρουσίασε ο Ντρεοσί. Οι Σανκαρέ και Ενγκμπακοτό προστέθηκαν στο δυναμικό για να πάρουν βασικούς ρόλους, ενώ ο Νιας θα προσφέρει μία έξτρα λύση στο ροτέισον. 

ΓΙΟΥΝΟΥΣ ΣΑΝΚΑΡΕ

Θα δώσει αυτά που έλειπαν

Ο Γιουνούς Σανκαρέ αποκτήθηκε με σκοπό να προσδώσει δύναμη, επιθετικότητα και κάθετη κίνηση με τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο 31χρονος Σενεγαλέζος έχει ανασταλτικές ικανότητες, αλλά πρωτίστως διακρίνεται για την ικανότητα του στη δημιουργία. Έχει σίγουρη μεταβίβαση, κατοχή, τρεξίματα και όγκο, για να αντεπεξέρχεται στις μονομαχίες. Ο Μπόλονι υπολογίζει τον Σανκαρέ για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ακόμα το Σάββατο εναντίον του Ατρόμητου.

Ο Ρουμάνος ζήτησε έναν μέσο με αυτά τα χαρακτηριστικά, αφού δεν τα είχε στον «άξονα» και οι Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης και Αλεξανδρόπουλος έχουν άλλα γνωρίσματα. Ο Σανκαρέ προέρχεται από γεμάτη σεζόν με 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με χρόνο 1.434 λεπτών, ενώ έχει σκοράρει 3 γκολ και έχει μοιράσει 3 ασίστ. Το μόνο αρνητικό είναι πως το τελευταίο επίσημο παιχνίδι που πήρε μέρος ο Σενεγαλέζος χαφ, διεξήχθη στις 18 Δεκεμβρίου του 2020 και τον Ιανουάριο αγωνίστηκε μόνο σε φιλικά. 

ΓΕΝΙ ΕΝΓΚΜΠΑΚΟΤΟ

Γκολ από τα άκρα

Με 70 γκολ σε 318 επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ο Γενί Ενγκμπακοτό είναι ο εξτρέμ ο οποίος έχει σκοράρει με διαφορά τα περισσότερα γκολ στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Αυτό το στατικό έπεισε τον Λάζλο Μπόλονι να ζητήσει τη μεταγραφή του, αφού ο Ρουμάνος έχει διαπιστώσει ότι κανείς από τους άλλους ακραίους επιθετικούς του δεν έχει αυτή την έφεση στο σκοράρισμα.

Επίσης, ο Ενγκαμποκοτό έχει και 29 ασίστ, ένα αξιοπρόσεκτο νούμερο παρότι ο Κογκολέζος συνηθίζει να εκτελεί παρά να δημιουργεί. Ο 29χρονος δεν είναι τόσο ικανός στο ένας με έναν και δεν έχει την καλύτερη τεχνική, αλλά με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του μπορεί να πλαγιοκοπήσει τις αντίπαλες άμυνες. Ο Ενγκμπακοτό έχει παίξει φέτος σε 21 παιχνίδια για τη Ligue 2 και ένα για το Κύπελλο Γαλλίας, έχοντας σκοράρει 5 γκολ και έχει μοιράσει 1 ασίστ, αλλά με 970 λεπτά δεν έχει γεμάτς συμμετοχές. 

ΣΕΧ ΝΙΑΣ

Σε ρόλο συμπληρωματικό

Ο Σεχ Νιας ήταν χρονικά η τελευταία μεταγραφή. Ο 21χρονος Σενεγαλέζος μεσοαμυντικός είναι ο λιγότερο έμπειρος από τους τρεις και δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό, αφού φέτος έχει παίξει μόλις 71 λεπτά σε ένα ματς στους ομίλους του Europa League. Ο ρόλος του θα είναι συμπληρωματικός, αφού ο Μπόλονι τον προορίζει ως μία έξτρα λύση για το κέντρο της άμυνας και τη μεσαία γραμμή. 

Ο Ρουμάνος δεν ποντάρει στον Νιας για να κάνει τη διαφορά, αλλά από τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει, θεωρεί ότι θα ανταποκριθεί με αξιοπιστία όταν χρειαστεί, είτε ως στόπερ, είτε ως αμυντικός χαφ. Είναι ψηλός (1.88μ.), δυνατός και ξεχωρίζει για τα σωματικά προσόντα του, στοιχεία που ο Μπόλονι κρίνει ότι είναι απαραίτητα στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα του φανούν χρήματα. Ο Νιας αναμένεται στην Αθήνα αύριο και δεν υπολογίζεται για το σαββατιάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ