Η μεγάλη «κόντρα» Ολυμπιακού – Άρη και η… αντεπίθεση του Παναθηναϊκού

Η μεγάλη «κόντρα» Ολυμπιακού – Άρη και η… αντεπίθεση του Παναθηναϊκού

Μετά από 20 αγωνιστικές, έχουμε κάποια ενδιαφέροντα δεδομένα στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά από 20 αγωνιστικές  στο εφετινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή και στο +14 από τη 2η ΑΕΚ, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να… φορτσάρει για το back to back. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 17 νίκες και 3 ισοπαλίες, με τη διαφορά από τους υπόλοιπους διώκτες να μεγαλώνει συνεχώς.

Οι προπονητές συνηθίζουν να λένε, πως το παν σε μια ομάδα είναι η αμυντική της συμπεριφορά και λειτουργία. Τα πάντα ξεκινούν από τα μετόπισθεν και από εκεί… πηγάζουν και οι επιτυχίες των συλλόγων ανά τον κόσμο. Για παράδειγμα, όταν η Λίβερπουλ έκανε δικό της τον Φαν Ντάικ, κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να επιστρέψει στο Εβερεστ του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αντίθετα, φέτος με τον Ολλανδό στόπερ στα πιτς, η άμυνα-υπόδειγμα του Γιούργκεν Κλοπ… παραπαίει.

Στον εφετινό μαραθώνιο της Superleague, ξεχωρίζει η άμυνα του Ολυμπιακού, με την «ερυθρόλευκη» εστία να έχει παραβιαστεί μόλις 8 φορές. ΑΕΛ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός, Βόλος, Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι ομάδες που έχουν σημειώσει γκολ στις αναμετρήσεις τους με τους νταμπλούχους Ελλάδας. Οποιοσδήποτε βρίσκεται στο δρόμο των «ερυθρολεύκων», δυσκολεύεται αφάνταστα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Τα 8 γκολ που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός συνιστούν φυσικά και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Και κάπου εδώ, έρχεται η… κόντρα με τον Άρη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 13 τέρματα στην εφετινή Superleague. Ποιο είναι όμως το κοινό… στατιστικό των δυο ομάδων; Τόσο η ερυθρόλευκη εστία, όσο και η κίτρινη δεν έχουν παραβιαστεί σε 12 αναμετρήσεις πρωταθλήματος. Μάλιστα, οι τελικές των αντιπάλων του Ολυμπιακού είναι 51, ενώ της ομάδας της Θεσσαλονίκης 41.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό που αποτυπώνει την καλή αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού και του Άρη. Με τις μεταγραφές του καλοκαιριού, οι «κίτρινοι» δημιούργησαν ένα πολύ δυνατό σύνολο στα μετόπισθεν, με τα αποτελέσματα να κάνουν την εμφάνισή τους. Από την άλλη, οι νταμπλούχοι ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την αμυντική τετράδα τους, με τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κένι Λαλά να πιάνουν… λιμάνι.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρης ολυμπιακος to10.gr

Όμως, δεν είναι μόνο αυτές οι δυο ομάδες που ξεχωρίζουν για τις αμυντικές τους επιδόσεις. Είναι και ο Παναθηναϊκός, που κάνει τη δική του… αντεπίθεση. Μέσα στο 2021, το «τριφύλλι» τρέχει ένα…τρελό αήττητο σερί, έχοντας 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί ομάδα που να παραβιάσει την εστία των «πρασίνων» και η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ ήταν στις 20 Δεκεμβρίου και στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Επτά συνεχόμενα ματς με μηδέν παθητικό για το «τριφύλλι», με την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι να έχει δεχθεί 12 γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα. Ετσι, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τον Ολυμπιακό και μπροστά από τον Άρη. Και έχει μεγάλη αξία να αναφέρουμε, πως σε 10 μέρες οι δύο αιώνιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Λεωφόρο. Σε μια μάχη που θα έχει και… αμυντικό χαρακτήρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπολόνι to10.gr

Ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα σε αυτή την ενδιαφέρουσα… αμυντική κόντρα; Ο Ολυμπιακός, ο Άρης ή ο Παναθηναϊκός; Είναι ένα ωραίο ερώτημα που ψάχνει… απάντηση, με το πρωτάθλημα να έχει ακόμα αρκετό δρόμο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ