ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 2-1

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (2-1) με τον Πέδρο Κόντε να πετυχαίνει δύο γκολάρες για Όσκαρ. Ο Ισπανός στράικερ των γηπεδούχων έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού προκαλώντας τρικυμία στους πράσινους. Ένα ακόμα εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη για το τριφύλλι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός σέντερ φορ των γηπεδούχων έκανε πάρτι με τους αμυντικούς των πράσινων, πετυχαίνοντας δύο εξαιρετικά γκολ και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς του ΠΑΣ. Εντυπωσιακός λοιπόν ο Κόντε που έκανε ότι ήθελε, απέναντι σε μια άμυνα που αλλού πατούσε κι άλλου βρίσκονταν. Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει στο 69′ με αυτογκόλ του Γαρουφαλιά. Απογοήτευση και πάλι για τους πράσινους που έμειναν χωρίς εκτός έδρας νίκη για ένα ακόμα ματς.

Ο Κόντε σκοράρει πια με κάθε τρόπο. Ο ένας που είχε στο ρεπερτόριό του ήταν να κερδίσει κατά κράτος τη μονομαχία με τον Οικονόμου και να πλασάρει εύστοχα, στο 30′. Ο δεύτερος, στο 39′, με άπιαστο σουτ στο λεπτό των καθυστερήσεων. 2-0 από το ημίχρονο και άντε να γυρίσει από έναν Παναθηναϊκό που φέτος δεν έχει γυρίσει ποτέ παιχνίδι και δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας.

Προτού, όμως, γίνουν όλα αυτά ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να πετάξει όλες τις ευκαιρίες που είχε δημιουργήσει. Διότι μπήκε καλύτερα και απείλησε τον ΠΑΣ. Ωστόσο, ο Μυστακίδης ήταν μοιραίος. Η πρώτη ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία όλων, στο 6′, όταν μετά το σουτ του Δώνη και την ασταθή απόκρουση του Βελλίδη, ο νεαρός φόρ αστόχησε σε κενλή εστία.

Απίθανη ευκαιρία, ίσως και καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Από το 24′ έως το 26′ ο Μυστακίδης είχε τρεις τελικές! Καμία δεν έγινε γκολ, ούτε του 25′, όταν ο Βελλίδης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Δώνης σούταρε και οι πράσινοι διαμαρτυρύθηκαν για χέρι – πέναλτι.

Όλα αυτά μέχρι το ημίωρο. Τότε ο Κόντε το πήρε πάνω του. Με άξιο σύμμαχο τον Μπετρά, ο οποίος είχε χτυπήσει καμπανάκι στο ξεκίνημα, με δύο προσωπικές φάσεις (στο 8′ και στο 11′), που όμως δεν είχαν ακούσει οι πράσινοι. Έτσι, στο 30′ έδωσε την ευκαιρία στον Κόντε για το 1-0, ο οποίος είχε ευκαιρία και στο 39′ και στο 45’+1′ πάλι ο Μπετρά είχε την τελική πάσα στον Κόντε για το 2-0.

Αλλαγές από Ουζουνίδη

Ο Παναθηναϊκός είχε πια λίγα περιθώρια. Μπορεί τα 45 ενός ημιχρόνου να είναι αρκετά, αλλά το 2-0 ήταν μεγάλο και τα δικά του περιθώρια λίγα. Τα εξήντλησε πάντως. Άλτμαν, Χατζηγιοβάννης, Πίσπας, κατά σειρά, αλλαγή σχηματισμού, αφού άφησε τους τρεις της άμυνας, πίεση και κατοχή της μπάλας, φωνές από τον πάγκο.

Τι έφεραν όλα αυτά; Αφού δεν έγινε το 3-0 από τον Μπετρά στο 51′ λόγω Βλαχοδήμου, στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πάτησε περιοχή και στο 69′ σκόραρε. Από προσπάθεια του Χατζηγιοβάννη και αυτογκόλ του Γαραφουφαλιά. Εδώ που τα λέμε, με τόση αστοχία των φιλοξενούμενων, μόνο έτσι θα έμπαινε γκολ.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε την ισοφάριση, αλλά όχι ορθόδοξα. Ένα άστοχο σουτ του Κουλιμπαλί στο 76′ και άλλο ένα του Κάτσε στο 90’+2′ (στα χέρια του Βελλίδη) ήταν οι καλύτερες στιγμές, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει πολύ καλύτερες προϋποθέσεις. Αλλά η τελική επιλογή ήταν πάντα κακή. Ο ΠΑΣ κράτησε τη νίκη, την πρώτη μετά την 28η Οκτωβρίου στην έδρα του, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό, 21η αγωνιστική, χωρίς νίκη εκτός έδρας.

Το κλειδί: Θα έλεγε κανείς ότι ήταν η πρώτη – πρώτη απίθανη ευκαιρία του Μυστακίδη στο 6′. Αλλά ήταν πολύ νωρίς, όσο άχαστη κι αν ήταν. Αυτό που τελικά μέτρησε στο αποτέλεσμα, ήταν ότι ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν κατάφερε να σταματήσει τον τρόπο με τον οποίο Κόντε και Μπετρά μπορούσαν να συνεργαστούν.

Το 10άρι: Πέδρο Κόντε. Δύο γκολ και στον Παναθηναϊκό, έντεκα φέτος στο πρωτάθλημα, πολύτιμος, φορ από τους λίγους στην Super League. Όσο οι άλλοι ψάχνουν…

Στον πάγκο: Το πρώτο γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός είναι ενδεικτικό για τη λειτουργία τους. Από κόντρα στην επίθεσή του και ένα άγγιγμα πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ. Τα χαφ των πρασίνων στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ προβληματικά, με τον Τζανδάρη να δέχεται τα περισσότερα παράπονα.

Γιατί κόουτς: Λειτούργησε το 3-5-2 για τον Μαρίνο Ουζουνίδη; Το δοκίμασε για πρώτη φορά από το ξεκίνημα και το αποτέλεσμα ήταν 2-0 πίσω στο σκορ στο ημίχρονο. Κάτι, λοιπόν, δεν πήγε και τόσο καλά…

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1

Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης
Τέταρτος: Αθανάσιος Σέζος
Γκολ: 30′ Κόντε, 45’+1′ Κόντε / 69′ Γαρουφαλλιάς (αυτ.)
Κίτρινες: Μπουκουβάλας, Κόντε, Μπέριος / Γιόχανσον, Κάτσε, Κουλιμπαλί
Κόκκινες: –

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας (84′ Αποστολόπουλος), Γιάκος (73′ Βιντάλ), Καρανίκας, Μπετρά (80′ Μπέριος) Σκόνδρας, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Κόντε

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Τζανδάρης (55′ Άλτμαν), Κάτσε, Λουντ (80′ Πίσπας), Μυστακίδης (64′ Χατζηγιοβάννης), Δώνης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ